PazarMutfak savaşlarında son perde

Mutfak savaşlarında son perde

14.07.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:

Almanya’da oynanan Euro 2024, taraftarlar arasındaki mutfak savaşlarıyla bambaşka bir boyuta taşındı. Finalin öncesi şampiyonada fish and chips ve tortilla’nın rekabeti en az Fodel ve Yamal rekabeti kadar merak uyandırıcı.

Mutfak savaşlarında son perde

Seyhan Akıncı - Pek çoklarına göre tarihin en keyifli Avrupa Futbol Şampiyonası bu akşam oynanacak İspanya-İngiltere finaliyle sona eriyor. Öyle bir turnuvaydı ki şampiyona tarihinde en genç gol atan oyuncu unvanı bile iki defa el değiştirdi. Cristiano Ronaldo’ya ait olan rekor önce Arda Güler’in ardından Lamine Yamal’ın oldu. Şampiyona tarihinde atılan en erken gol de Arnavutluk milli takımından yine bu turnuvada geldi. Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvayı ‘en keyifli’ kılan unsurlar sadece saha içine ait değildi. Bu turnuvada Almanya sokaklarını ele geçiren taraftarların kendi ülkelerinin lezzetlerinin rakip ülkenin lezzetlerinden daha iyi olduğunu yazdığı pankartlar rekabeti bir anda mutfağa taşıdı.

Haberin Devamı

Mutfak savaşlarında son perde

Baklava > Pastel De Nata

Turnuva tarihinin en erken golünün geldiği Arnavutluk-İtalya maçı öncesi iki ülke taraftarları sokaklarda tezahüratlar yaparken Arnavutların, İtalyan taraftarların gözü önünde spagetti kırması mutfak savaşlarını başlatan hamle oldu. Ardından Avusturya taraftarları Fransızların önünde bagetleri kırarak ikinci perdeyi araladı. Avusturyalılar baget kırmakla kalmadı aynı zamanda “Schnitzel better than baugette” pankartlarıyla da stadyumda yerlerini aldı. Doğaçlama şekilde gelişen mutfak savaşları birbirinden yaratıcı pankartlarla devam etti.

İsviçre-Macaristan maçında İsviçreliler “Fondue better than Goulash” (Fondü gulaştan daha iyi) pankartlarıyla stadyumdaki yerlerini aldı. İtalyanların, karşılarında spagetti kıran Arnavutlara yanıtı ise “Eat Pasta, Run Fasta” makarna ye hızlı koş şeklinde oldu. Polonyalı taraftlar ise Hollanda karşısında “Kielbasa (sausage) better than Gouda” ile sahada yenilebiliriz ama mutfakta asla mesajı verdi. Fransız taraftarlar “Maroilles better than Gouda” pankartlarıyla ünlü peynirlerini hatırlatırken, Türk taraftarlar baklavanın Portekiz turtasından daha iyi olduğunu “Baklava > Pastel De Nata” ile ilan etti. Çekya taraftarları ise geleneksel et yemeklerinin kebaptan daha iyi olduğunu “Svíčková better than Kebab” pankartına yazdı. Hollanda’ya çeyrek finalde elendiğimiz maçta da Türk taraftarlar “Ayran better than orange juice” pankartı ile ayranın portakal suyundan daha iyi olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Mutfak savaşlarında son perde

Futbol evine dönmesin!

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda haftalar ilerledikçe rekabette de sertleşti! Özellikle İsviçre-İngiltere maçında açılan pankartlar mizahın da yarışa katıldığı bir hâle büründü. İsviçreliler “Heidi is better than Sherlock” (Heidi, Sherlock’tan iyi), “Alps better than Lochness” (Alpler, Lochness’ten iyi) ve “Your King watches Wimbledon our King won it 8 times” (Sizin kralınız Wimbledon izliyor bizim kralımız 8 defa kazandı) pankartlarıyla turnuvaya adeta damga vurdu. Bu akşamki finalde ise şampiyona tarihinde tüm maçlarını kazanarak finale çıkan ilk takım olan İspanya ile finale gelen kadar oynadığı sıkıcı futbolla “Futbol evine dönmesin” dedirten İngiltere karşı karşıya gelecek. Bakalım fish and chips mi yoksa tortilla mı kazanacak.

 

YAZARLAR