31.01.2013 - 15:26 | Son Güncellenme:
Sevda Serbest
Mekan sahibi Menekşe Uçaroglu’nun annesi Kamuran Akkor ve bir çok basın mensubunun da katıldığı bu lezzet dolu geceye, Aperativo’nun şık dekorasyonu ve estetik sunumları damgasını vurdu.
Ege yemeklerini seviyorsanız artık her çarşamba yolunuz Asmalımescit’e düşebilir. Çünkü Aperativo, her Çarşamba, öğle ve akşam yemeklerinde mutfağını Bodrum’un ünlü aşçısı Ümmühan’a emanet ediyor. Ege ve Akdeniz yemeklerini kendi tarzıyla yorumlayan Ümmühan, mutfaktan, eşi İsmail Girgin ise servisten sorumlu. Ümmühan Girgin ve eşi biz onların muhteşem yemeklerini tadarken, hoş sohbetleri ve fıkralarıyla masamıza neşe katmayı da ihmal etmediler.
Gelelim yemeklere… Şef Hakan Bilge Yaman’nın lezzetli atıştırmalıklarıyla başlayan akşamın devamında kısa bir Ege yolculuğu yapıyor gibi olduk. Ege bölgesi, mezeleriyle zaten fazlasıyla ünlü bir bölge. Ümmühan Girgin, cevizler, narlar ve az pişmiş otlarla lezzetlendirdiği mezeleriyle başlar başlamaz bizi mest etmeyi başardı. Ara sıcak olarak servis edilen sebzeli lokum pilavı ise, eşsiz lezzetinin yanında, uluslararası bir ödülün de sahibi. Ana yemek olarak gelen çıtır mantı ve sebzeli orman kavurmasına bayılmamak elde değil. Bu kadar çeşidin bir arada yer aldığı bir menü ile hala midenizde yer var ise, Ümmühan’ın şahane irmikli süt tatlısı ve cevizli kayısı tatlısını da mutlaka denemelisiniz.
Aperativo’da sadece haftanın bir günü sizinle buluşma şansı olan bu leziz menüyü tatmak için acele edin.
Ümmühan’ın Öyküsü
Fethiye Ceylandağ’da dört çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokuldan sonra kız meslek kursunda 2 yıl terzilik eğitimi aldı. Bu dönemde evde annesi mutfağa olan yeteneğini ve merakını fark edip yemekleri ona yaptırmaya başladı.Yemeklerindeki lezzet giderek konu komşu arasında yayıldı. 20 yaşında Bodrumlu bir ailenin oğlu olan İsmail Girgin ile görücü usûlü evlendi ve bir oğlu oldu. Evde boş oturmaktan sıkılarak bir gazete bayiinde 11 personele yemek yapmaya başladı. İki yıl sonra Aktur İnceburun plajından teklif aldı ve oraya geçti. İşinin yanı sıra Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği yemek kurslarına katıldı. Bir yıl boyunca 150 kişilik bir otelde soğuk mezeler yaptı. Kış sezonunda bu otel kapanınca Aktur Arşipel Restoran’a geçti. Arşipel’de sonradan çok yararlanacağı deneyimler edindi. 21 Ocak 2005 yılında eşi İsmail Girgin ile birlikte Bağarası’nı açtı. Bağarası'nı açma kararında en önemli etken evinde severek ağırladığı arkadaşları ve dostları oldu. Yemeklerindeki lezzet kadar misafirperverliği de dilden dile anlatılmaya başlanınca evi dolup taşmaya başladı. Şimdi konuklarını “evdeymişler”gibi samimi bir ortamda ağırlıyorlar ve doğallıklarının hiç bozulmaması konusunda da kararlılar.
Adres : Meşrutiyet Cad. Orhan Adli Apaydın Sok. No:17 Asmalımescit
0 212 292 44 00