KobiKOBİ’lere 360 derece dijitalleşme sağlıyor

KOBİ’lere 360 derece dijitalleşme sağlıyor

23.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

KOBİ’nin muhasebesini, finansını ve çalışma ortamını kolaylaştıran 360 derece bir teknolojik platformu olduklarını belirten KolayBi’ CEO’su Boyana, “Hiç muhasebe bilmeyen bir işletme sahibi bile arayüzümüzü kolaylıkla kullanabiliyor” dedi.

KOBİ’lere 360 derece dijitalleşme sağlıyor

İşletmeler için birkaç yıl öncesine kadar rekabette bir adım öne geçmenin yollarından biri olan dijitalleşme, gelinen noktada neredeyse bir zorunluluk. Zira artık sadece rakip olmak değil, ‘ekip olmak’ da dijitalleşmeden geçiyor. Tedarikçileri ya da ürün verdiği firmalar dijital dönüşümünü tamamlamış bir işletmenin, “Ben sizinle ancak geleneksel yöntemlerle çalışırım” deme şansı yok. Üstelik e-fatura gibi yasal zorunluluklar da dijitalleşmeyi elzem kılıyor.

Haberin Devamı

Dijital dönüşümde KOBİ’lere yol arkadaşı olan firmalardan biri KolayBi’. KolayBi’ kurucu ortağı ve CEO’su Gökhan Boyana, geliştirdikleri çözümler hakkında şu bilgileri verdi:

“KOBİ’ler için geliştirdiğimiz dijital dönüşüm ürünleri arasında e-fatura, e-arşiv, e-ihracat, e-SMM, e-irsaliye, e-imza ve GİB e-arşiv portal entegrasyonu bulunuyor. Sunduğumuz özel çözümler arasında da KolayBi’ Banka (Bütün banka hesaplarını tek bir ekranda gösterme), Sanal POS ve Pazaryeri Entegrasyonu yer alıyor. Bu sayede kullanıcılarımıza cari hesap takibi, stok takibi, fatura takibi, sipariş yönetimi, gelir gider takibi, proje gelir gider takibi, raporlama ve ücretsiz API hizmeti veriyoruz. Ön muhasebe hizmetinin yanında açık bankacılık, hızlı satış, akaryakıt indirimleri, avantajlı sigorta paketleri ve çeşitli markalardan indirim hizmetleri de sunuyoruz. KOBi’lerin aynı zamanda mali müşavirleri ile olan evrak, belge, rapor ve beyanname gibi süreçleri de mükelleflerin kontrolünde otomatikleştiren KolayBi Link ile mali müşavir ile mükellef arasında uçtan uca hizmet sunan bir yazılım platformuyuz. Yani KOBİ’nin muhasebesini, finansını ve çalışma ortamını kolaylaştıran, verimlilik sağlayan 360 derece bir teknolojik platformu görevi üstleniyoruz.”

Haberin Devamı

‘Sürpriz maliyet yok’

“Software as a service (SaaS) olarak nitelendirilen iş modelimiz sayesinde hiç muhasebe bilmeyen bir işletme sahibi bile arayüzümüzü kolaylıkla kullanabiliyor” diyen Gökhan Boyana, şöyle devam etti:

“Nasıl ki nihai tüketiciler abonelik modeliyle ilgili platformlarda dizi ve film izleyebiliyorlarsa, KOBİ’lerimiz de bütün ihtiyaçlarını KolayBi’de oluşturdukları hesap üzerinden seçtikleri abonelik paketiyle sürpriz maliyetler ile karşılaşmadan kullanabilirler. Şu an için KOBİ’ler bizden aldıkları hizmet sayesinde muhasebe verilerini tek bir platformdan takip edebilme imkanına da sahip oluyor. İşletmeler gelirlerini, giderlerini ve masraflarını sisteme doğru şekilde girdiklerinde, anlık nakit akışlarıyla birlikte kar ve zararlarını da takip etme olanağı buluyor. Bunun yanı sıra 25 banka ile olan entegrasyonumuz sayesinde tüm banka hesaplarını anlık kontrol etme imkanını veriyoruz. İlerleyen süreçte de kolay arayüzü ile Servis Bankacılığı sistemi üzerinden temel bankacılık fonksiyonlarını KOBİ’lerin hizmetine sunacağız. SOFT POS (VUK 507) ve Dijital Cüzdan servislerimizi ise bu yıl içinde tamamlayacağız.”

Haberin Devamı

Mali müşavir için robot

Mali müşavirler için mükellef yönetim platformu olan BiLink’i geliştirdiklerini belirten Gökhan Boyana şunları söyledi:
“Mali müşavirler, tüm mükelleflerinin faturalarını, beyanname tarihleri ve evrak işlerini tek ekrandan yönetebiliyor. Mükelleflerinin ay sonundaki bütün satış ve satın alma faturalarını KolayBi’Link içerisindeki robot yazılım vasıtasıyla tek bir tıkla kendi muhasebe yazılımlarına aktarabiliyorlar. Dolayısıyla burada hem mükellef bu evrakların muhasebeciye göndermekle vakit kaybetmiyor hem de muhasebeciler ve mali müşavirler bu evrakların tek tek kendi kullandıkları muhasebe yazılımlarına veri olarak girilmesi konusunda vakit kaybetmiyor.”

Haberin Devamı

10 dakikada e-faturaya geçiş

Gökhan Boyana, e-faturaya geçişte işletmelere sundukları çözümü şöyle anlattı:

“Bizim KOBi’lere e fatura süreçlerinde temel değer vaadimiz, 10 dakika içinde ücretsiz e-fatura geçişini sağlamamız. Bunun için özel destek ekibimiz mevcut. Platform olarak sunduğumuz tüm abonelik paketleri bu hizmeti içeriyor. Yakın zamanda da duyuracağımız yeni projeler arasında KolayBi’ Jet olacak. KolayBi’ Jet işletmelerin sadece satış ve fatura yönetimi yapmasına yarıyor. Arayüzü oldukça sade ve kullanışlı. Bu ürün ile KOBİ’ler hızlıca e-Fatura entegrasyonunu tamamlayabilir ve hemen fatura kesmeye başlayabilir. KolayBi’ Jet’i e-faturaya geçiş ve hızlı fatura yönetimi için hap bir ürün olarak tanımlayabiliriz. KolayBi’ olarak e-fatura hizmeti sayesinde faturaların oluşturulması, gönderilmesi ve gerekli yerlere ulaştırılmasındaki süreyi minimum seviyeye düşürüp iş verimini otomatik olarak artırıyoruz. Ayrıca mobil uygulamamızla mobil cihazlardan e-fatura kesip bu faturaları yönetmek de mümkün.”

Haberin Devamı

Krom kaplı çelik üretim tesisi kurdu

Vasıflı çelik sektöründe faaliyet gösteren Akçelik Demir Çelik, tam otomasyonlu krom kaplı çelik üretim tesisini bu ayın başında hayata geçirdi. Bu yeni tesis için yatırım 2022 yılında başlamıştı. Şirket, burada üretilecek ürünlerle Türkiye’nin net ithalatçı olduğu bu ürün grubunda hem ithalatı azaltmayı hem de ihracat yapmayı hedefliyor. Akçelik Demir Çelik CEO’su Yavuz Kılıç şu bilgileri verdi:

“Akçelik Avrupa’daki üretim ve dağıtım faaliyetlerini de satın alma ve ortaklık yöntemi ile geliştiriyor. Bu amaçla 2020 yılında Almanya’da BWS Blankstahlwerk Sindorf’un yüzde 100 hissesini, 2021 yılında ise Romanya’da krom kaplı çelik miller ve lineer şaftlar üreten Tristar Steel’in yüzde 58 hissesini satın aldık. Böylelikle Avrupa’daki en yüksek korozyon direncine sahip krom kaplı çelik milleri üretiyoruz. Akçelik, yurt dışı satın almalar ve Kocaeli’de faaliyete geçirdiği full otomasyonlu krom kaplı çelik üretim tesisi ile birlikte toplamda 25 milyon euro tutarında bir yatırıma imza attı.”

Yeni GES yolda

Şirketin Kocaeli üretim tesisi ve Gebze lojistik ve çelik servis merkezinde güneş enerjisi santralleri (GES) projeleri geliştirdiğini belirten Yavuz Kılıç, “Bu yatırım sonucunda üretim tesislerinde kullanılan enerjinin yüzde 75’ini ve Gebze Muallim Köy lojistik ve çelik servis merkezinde kullanılan enerjinin ise yüzde 100’ünü güneş enerjisinden elde ederek gerek yurt içi gerekse küresel pazarda rekabet gücümüzü daha da artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Endüstriyel reklam sektörü buluşacak

Endüstriyel reklam ve dijital baskı sektörlerinin bölgesindeki en büyük fuarı SIGN İstanbul, 21-24 Eylül tarihlerindeki 24’üncü buluşma için geri sayıma başladı. Aralarında dünya markaları ile Türkiye’nin lider firmalarının da olduğu katılımcıların, henüz aylar öncesinden büyük bölümünü doldurduğu SIGN İstanbul 2023, yurt içi ve yurt dışı online ziyaretçi kayıtlarında da geçen yılın aynı dönemini sayıca geçti. Tarsus Fuarcılık tarafından bu yıl “Shine Your Sign” sloganıyla gerçekleştirilen SIGN İstanbul 2023’e yurt içi ve yurt dışından 300 firma katılacak. Tüyap Beylikdüzü’ndeki fuarı dünyanın dört bir tarafından 24 bin ziyaretçinin takip etmesi bekleniyor.