Son dakika dijitalleşme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dijitalleşme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dijitalleşme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.275 dijitalleşme haberi bulunmuştur.
Türkiye ve Avrupa Birliği arasında yeni dönem! Bakan Şimşek duyurdu: 6 yıl sonra yeniden başlıyorTürkiye-Avrupa Birliği (AB) Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu (High Level Economic Diologue-HLED) Toplantısı, 6 yıl aradan sonra yarın Brüksel'de düzenlenecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu 6 yıl sonra yeniden başlıyor." dedi.
Türk mühendislerin geliştirdiği sanayi ürünleri Almanya'da sergileniyorAlmanya'nın Hannover kentinde düzenlenen, makine ve elektrik mühendisliği alanında "dünyanın en büyüğü" olarak nitelendirilen sanayi fuarına Türkiye'den 127 firma endüstriyel dönüşüme uygun ürün, hizmet ve teknolojilerini tanıtıyor.
Havayolunda yolcu hakları dijitalleştiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolunda yolcu hakları başvuru sürecinin tamamen dijitalleştiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Yolcular, tüm talep ve şikayetlerini KDM-ERP Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirecek.” dedi. Uraloğlu sistem sayesinde yolcuların artık taleplerini önce havayolu işletmesine, sonra idareye iletmek zorunda kalmayacağını bildirdi.
Bakan Uraloğlu: Google ile ilgili süreci yakından takip ediyoruz!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da basın mensuplarıyla düzenlenen iftar programında Suriye ile ulaştırma temaslarından süper hızlı tren projesine, metro ve otoyol yatırımlarından dijital platformlara yönelik yasal çalışmalara kadar geniş bir başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Bakan Uraloğlu'nun gündeminde Google'ın algoritma değişikliği de vardı.
Bakan Uraloğlu açıkladı! Demir yolu hatlarında yapay zeka dönemiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolu ağını dijital çağa uygun hale getirmek için yerli ve milli çözümlerle yapay zeka entegrasyonunu hızlandırdıklarını belirtti. Otomatik Tren Muayene İstasyonlarında yapay zekanın toplanan verileri değerlendirerek arızaları oluşmadan tespit ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Demiryolu hatlarında uzaktan takip ve analiz imkânı sunarak bakım süreçlerini büyük ölçüde iyileştiriyoruz.” dedi.
Geleceğin lider iş insanlarını yetiştiriyoruzEGİAD Başkanı Kaan Özhelvacı, “Lider iş insanları hem kendi işlerini geliştirerek ekonomik değer ve istihdam yaratıyor hem de STK’larda sorumluluk alarak topluma katkı sağlıyor. Biz de geleceğin lider iş insanlarını yetiştirmek için çok çalışıyoruz” dedi.
Türk Telekom’dan ‘Yerli ve Milli Haberleşme Cihazı’ projesiTürk Telekom, kamu ve özel sektörden yerli paydaşlarıyla milli teknolojiler geliştirme vizyonu kapsamında; yerli akıllı telefon, cihaz ve işletim sistemleri ile yerli haberleşme ekipmanları, donanım ve yazılımları geliştirmek ve üretmek üzere bir iş birliğine imza attığını duyurdu.
Dijital dönüşümün ziyaretçi deneyimi üzerindeki etkisiMüzeler, kültürel mirası koruma ve toplumla buluşturma görevini yerine getirirken, ziyaretçi deneyimi her zaman önemli bir odak noktası olmuştur. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, müzeler dijital dönüşüm sürecine girerek ziyaretçilere daha etkileşimli, erişilebilir ve kapsamlı bir deneyim sunmaya başlamıştır. Dijitalleşme, müzelerin sadece koleksiyonlarını değil, aynı zamanda ziyaretçi deneyimlerini de dönüştürmektedir.
Bakan Uraloğlu duyurdu! Gar ve istasyonlara ücretsiz Wi-FiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; 63 farklı gar ve istasyonda ücretsiz Wi-Fi hizmetinin verildiğini bildirdi. Wi-Fi hizmetinin Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Sivas, Malatya, Kars, Erzincan, Batman, Mardin, Diyarbakır ve Van gibi stratejik noktalarda yer alan gar ve istasyonlarda aktif olarak kullanıldığını belirten Bakan Uraloğlu, “Günlük ortalama 2 bin 576 kullanıcı erişim sağlıyor. Bugüne kadar toplam 124 bin 713 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı” dedi.
Makine ihracatı 4,3 milyar dolar olduTürkiye'nin makine ihracatı, ocak-şubat döneminde, serbest bölgeler dahil, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 gerilemeyle 4,3 milyar dolar oldu.
BM CSW69 toplantılarında kadın girişimciliği anlatıldıBirleşmiş Milletler 69’uncu Kadının Statüsü Komisyonu (CSW69) kapsamında New York, ABD’de düzenlenen toplantı ve etkinliklerde alışveriş platformu Hepsiburada, kadın girişimciliğini ve kadınları güçlendirmeye yönelik çalışmalarını anlattı.
Bakan Göktaş BM'de Bakanlar Yuvarlak Masa toplantısına katıldıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Doğru bir vizyon ve amaçla yönlendirildiğinde dijitalleşmenin büyük bir eşitleyici güç olduğuna, yalnızca dijital uçurumu kapatmakla kalmayıp, daha kapsayıcı, yenilikçi ve adil bir toplumun yolunu açabileceğine inanıyoruz." dedi.
Fişi çekip yeniden bağlantı kurmanın yoluBireylerin gerçek insan bağlantıları kurmak için teknolojiden uzaklaşabilecekleri ortamlar giderek çoğalıyor. Amsterdam’da ortaya çıkan The Offline Club, cep telefonu olmadan önce ne yaptığımıza küçük bir hatırlatma
Cesaret azim başarı: Figen BazSağlık sektöründe yarattığı etki ile binlerce insana dokunan Ekol Sağlık Grubu Kurucusu ve Yöneticisi Figen Baz, cesaretin ve azmin nasıl başarıya dönüştüğünün öyküsünü anlattı
MEB'den yapay zeka adımıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitim alanındaki dijitalleşme ve veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendirmek amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü bünyesinde "Yapay Zeka ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı" kuruldu.
‘5G’de makul bedel yatırımı teşvik eder’2026 yılında Türkiye’yi 5G’ye taşımaya hazır olduklarını söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, bu süreçte ihale bedelini makul tutup yatırımı teşvik eden bir modelin fayda sağlayacağını belirtti.
Bakan Kacır: OSB alanları için 1918 tahsis, 622 ön tahsis başvurusu yapıldıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Tahsis edilebilir tüm yatırım alanlarını çevrim içi erişime açtığımız uygulamamız, sanayicilerimizden yoğun ilgi görüyor. 5 ayda 158 organize sanayi bölgesinde (OSB) toplam 10,2 milyon metrekarelik 938 yatırım yeri için 1918 sanayicimiz tahsis başvurusu yaptı. 29 OSB'de 24 milyon metrekare alan için 622 sanayicimiz ön tahsis talebinde bulundu" dedi.
Yeşil çimento mümkün mü?Çimento deyip geçmeyin, kritik bir üründür. Dünyada tam 3.000 yıldır varlığını bir şekilde sürdürüyor. Kimi Horasan harcı demiş, kimi de Roma harcı. Kelimenin kökeni Latince “caementum” kelimesine dayanıyor. Taş ocağında bulunan kırık taşlar veya inşaat malzemesi anlamına geliyormuş. Ancak “çimento” teriminin modern anlamda kullanımı, İngiltere’de 18. yüzyılın sonunda gelişen bir yapı malzemesi ile başladı. Geçen hafta CIMPOR-Oyak Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık bir araya geldik; çimentoyu konuştuk. “Çimento, sudan sonra dünyada en çok üretilen ve yayılan bir ürün” dedi Çalbıyık.
Dijitalleşme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.