19.06.2018 - 11:50 | Son Güncellenme:
5 binden fazla çalışanın iş yerindeki mevcut kafeterya ve otomatlardan aldıkları yiyeceklerin incelendiği araştırmada bu gıdalardan haftada ortalama 1300 kalori alındığı belirlendi. Bu kalorilerin yüzde 70'inin ise açlıktan ötürü değil yalnızca atıştırmak amaçlı yenildiği raporlandı. Bahsi geçen kalorili gıdaların çoğu yüksek sodyum oranına sahip, yüksek şeker ve doymuş yağ içeriyor.
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nde hastalıkların yayılma sebeplerini inceleyen Epidemiyoloji Bölümü uzmanlarından Stephen Onufrak, "Bu, insanların iş esnasındayken tükettiği yiyeccekleri inceleyen ilk ulusal çalışma" dedi.
Dikkatsiz yemek
Stres, can sıkıntısı ve zaman geçirme gibi sebeplerle tüketilen bu atıştırmalıklar, dikkatsiz ve kontrolsüz beslenme sonucu sağlık sorunlarına yol açıyor. Ayrıca Cornell Üniversitesi'ndeki araştırmada çalışanların şeffaf ve içi görünen otomatlardan aldığı yiyecek sayısının, içi görünmeyen otomatlardan aldıkları yiyecek sayısına göre 2.5 parça daha fazla olduğu belirlendi.