Son dakika Yöresel Lezzetler. haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yöresel Lezzetler. gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yöresel Lezzetler. haber sayfamızda...
haber baÅŸlıkları altta listelenmiÅŸtir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere ÅŸu ana kadar eklenen toplam 345 yöresel lezzetler. haberi bulunmuÅŸtur.
Arap turizmciler, mıhlama yapmak için yarıştıRize'de turizm sezonu öncesi Katar, Dubai, Suudi Arabistan, Kuveyt'in olduÄŸu Körfez ülkelerinden gelen turizmciler, yöresel lezzetlerden olan mıhlama yapmak için birbirleriyle yarıştı.
HAWAWSHÄ° YAPILIÅžI; Hawawshi malzemeleri neler, nasıl yapılır? Hangi ülkenin yemeÄŸi?Hawawshi, Mısır'a özgü yöresel bir lezzettir. MasterChef'te bu akÅŸam ekrana gelecek olan yeni bölümde Mısır mutfağına ait yöresel lezzetler yapılacak. Bu lezzetlerden biri de Hawawshi olacak. Peki Hawawshi nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Coğrafi işaretli 'Tokat kebabı'nı tatmanın tam zamanıTokat'ın verimli tarlalarında yetişen domates, biber ve patlıcan ile yaylalarında kekikle beslenen kuzuların etiyle lezzetlenen coğrafi işaretli Tokat kebabı, mevsiminde sebzelerle müşterilere sunuluyor. Tokat kebabı ustası Mücahit Yılmaz, "Tokat kebabını mayıs ayında yapmaya başlıyoruz, Ekim ayının sonuna kadar devam ediyoruz" diyor.
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfteSivas'ın yöresel lezzetleri arasında yer alan ve Altınyayla ilçesinde özel hazırlanan "Tonus köfte" tadanların damağında unutulmaz lezzet bırakıyor.
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öÄŸün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne baÅŸlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduÄŸuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın iÅŸin uzmanları ne diyor! Ä°ÅŸte kahvaltının tarihinden saÄŸlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Tekirdağ'ın meşhur "Hayrabolu tatlısı" coğrafi işaret aldıCoğrafi işaret başvurusu Hayrabolu Belediyesi tarafından yapılan ve süreçleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Hayrabolu tatlısı, mahreç işareti ile tescil almaya hak kazandı.
Gastronomi kenti Hatay, yöresel lezzetlerinin ününü tescille artıracakBirleÅŸmiÅŸ Milletler EÄŸitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Åžehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'ın, 6'sı tescilli 7'si de tescil yolunda olan lezzetleriyle gastronomi alanında tanınırlığının artırılması hedefleniyor.
Gastronomi kenti Hatay'da karpuz kabukları tatlıya dönüÅŸüyor!Gastronomi kenti Hatay'da, israfın önüne geçebilmek için uygulanan "Mutfakta Sıfır Atık Projesi" kapsamında daha önce çöp olan karpuz kabukları, aromasıyla damaklarda farklı bir lezzet bırakan tatlı haline dönüştürülüyor. Hatay Gastronomi Evi Müdürü Ä°pek Aslan, "Tatlımızda haliyle hafif karpuz aroması var, damakta inanılmaz bir naif tat bırakıyor. Biz bunu yaptıktan sonra misafirlerimize yemekten sonra ikram ettik ve çok beÄŸenildi" dedi.
Ä°ftarın vazgeçilmezi: Ramazan kahkesiGastronomi kenti Gaziantep'in vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan "ramazan kahkesi", sadece ramazan ayında damakları ÅŸenlendiriyor. Kahke ustası Hüseyin Aslansoy, "Kentimizde ramazan pidesi yok onun yerine ramazan kahkesi var. En önemi özelliÄŸi yılda sadece ramazan ayında çıkmasıdır" dedi.
Aksaray mutfağının tescilli lezzeti 'tulum kebabı' iftar sofralarında yer alıyor!Aksaray mutfağının önemli lezzetlerinden "tulum kebabı", ramazanda iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Hem göze hem de damağa hitap eden tulum kebabı, bir gün önceden dinlendirilen kuzu kol eti, tuz, karabiber, kekik, reyhan gibi baharatların eklenmesinin ardından tereyağı ve tulum peyniri konularak odun fırınına sürülüyor.
Lezzeti ve geleneğiyle Konyalıların baş tacı: Yağ somunuTarihi ve kültürel birçok destinasyonu ziyaret etmek amacıyla Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, aynı zamanda gastronomi şehri olan kentin ünlü lezzetlerinden yağ somununu tatmadan gitmiyor. Konya'nın yemek kültüründe vazgeçilmez bir yeri olan, "Anadolu'nun pizzası" olarak da anılan yağ somunu, lezzetiyle damaklarda eşsiz tatlar bırakıyor.
Yöresel Lezzetler. ile ilgili olan tüm haber baÅŸlıklarını ÅŸu an bulunduÄŸunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber baÅŸlıklarına tıklayabilir, daha eski geliÅŸmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.