HAWAWSHI TARİFİ MALZEMELERİ VE YAPILIŞI
500 gram kıyma
2 adet soğan, ince doğranmış
2 adet yeşil biber, ince doğranmış
4 diş sarımsak, ezilmiş
1/4 su bardağı taze doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı toz kimyon
1 yemek kaşığı toz köri
1 yemek kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
4 adet lavaş ekmeği
HAWAWSHI NASIL YAPILIR?
Bir karıştırma kabında kıymayı, doğranmış soğanları, yeşil biberleri, ezilmiş sarımsakları ve taze doğranmış maydanozu iyice karıştırın.
Karışıma toz kimyon, toz köri, pul biber (varsa), tuz ve karabiber ekleyin. Tüm baharatları ve tuz-karabiberi kıyma karışımına iyice yedirin.
Lavaş ekmeğini düz bir yüzeye yayın ve kıymalı harçtan eşit miktarda ekmeğin ortasına yayın.
Lavaş ekmeğinin kenarlarını kıyma harcının üzerine katlayarak kapatın ve sıkıca sarın. Bu şekilde diğer hawawshi’leri de hazırlayın.
Bir ızgara tavasını veya tavayı orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız hawawshi’leri ızgara tavaya veya tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Yaklaşık 5-6 dakika her iki tarafını da çevirerek pişirin.