Türklerin ilk mayası! Ekmek ve yoğurdun en leziz hali: Nohutu köpürtmek yetecekEski Türklerde ekmek ve yoğurt yapımında kullanılan nohut mayasının nasıl üretildiğini ve nohut mayası ile nasıl yoğurt mayalandığını merak ettiniz mi? Eğer en lezzetli ve sağlıklı ekmek, yoğurt ve mayayı evde yapmak isteyenlerdenseniz haberimiz tam da size göre. Detaylar haberimizde!
Tutmayan yoğurt bile 45 dakikada mayalanıyor! Fırında ısıtılan süt çare olacakİnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen yoğurdu evde yapıp tüketmek isteyen birçok kişi en kolay mayalama yöntemini arıyor. İçerdiği yüksek kalsiyum nedeniyle bebeklere bile önerilen yoğurdu mayalarken tutmadığında kolayca halledebileceğiniz çözüm önerisini sizin için derledik. Peki, mayası tutmayan yoğurt nasıl kurtarılır? Tutmayan yoğurdu tekrar mayalamanın yöntemi nedir?
Taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı! Yoğurt asla sulanmıyor ve kıvamı tam tutuyorYoğurt mayalamak, evde doğal ve sağlıklı bir yiyecek hazırlamanın en güzel yollarından biridir. Ancak kıvamı tutturmak ve sulanmayan yoğurt elde etmek bazen zor olabilir. Yoğurdun taş gibi sert olması, sulanmaması ve her seferinde mükemmel kıvamda olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte evde taş gibi yoğurt mayalamanın sırları!
Çam kozalağı ile yoğurt mayalama yöntemiYoğurt mayalamakta zorlanıyorsanız ve bir türlü kıvamını tutturamıyorsanız vereceğimiz basit ve etkili yöntemle damak tadınıza uygun bir şekilde yoğurt mayalayabilirsiniz. İşte çam kozalağı ile yoğurt mayalama yöntemi...