Türklerin ilk mayası! Ekmek ve yoğurdun en leziz hali: Nohutu köpürtmek yetecek
Türklerin ilk mayası! Ekmek ve yoğurdun en leziz hali: Nohutu köpürtmek yetecekEski Türklerde ekmek ve yoğurt yapımında kullanılan nohut mayasının nasıl üretildiğini ve nohut mayası ile nasıl yoğurt mayalandığını merak ettiniz mi? Eğer en lezzetli ve sağlıklı ekmek, yoğurt ve mayayı evde yapmak isteyenlerdenseniz haberimiz tam da size göre. Detaylar haberimizde!
21.02.2025Püf Noktası
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktasıymış meğer! Asla sulanmıyor, kaya gibi oluyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktasıymış meğer! Asla sulanmıyor, kaya gibi oluyorEvde yoğurt mayalamak hem sağlıklı hem de lezzetli bir gelenek. Ancak çoğu kişi yoğurdun sulanmasından ve yeterince katı olmamasından şikâyetçi. İşte taş gibi yoğurt mayalamanın doğal ve etkili yöntemleri!
11.02.2025Bilgi Rehberi
Tutmayan yoğurt bile 45 dakikada mayalanıyor! Fırında ısıtılan süt çare olacak
Tutmayan yoğurt bile 45 dakikada mayalanıyor! Fırında ısıtılan süt çare olacakİnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen yoğurdu evde yapıp tüketmek isteyen birçok kişi en kolay mayalama yöntemini arıyor. İçerdiği yüksek kalsiyum nedeniyle bebeklere bile önerilen yoğurdu mayalarken tutmadığında kolayca halledebileceğiniz çözüm önerisini sizin için derledik. Peki, mayası tutmayan yoğurt nasıl kurtarılır? Tutmayan yoğurdu tekrar mayalamanın yöntemi nedir?
7.02.2025Püf Noktası
Taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı! Yoğurt asla sulanmıyor ve kıvamı tam tutuyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı! Yoğurt asla sulanmıyor ve kıvamı tam tutuyorYoğurt mayalamak, evde doğal ve sağlıklı bir yiyecek hazırlamanın en güzel yollarından biridir. Ancak kıvamı tutturmak ve sulanmayan yoğurt elde etmek bazen zor olabilir. Yoğurdun taş gibi sert olması, sulanmaması ve her seferinde mükemmel kıvamda olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte evde taş gibi yoğurt mayalamanın sırları!
2.10.2024Bilgi Rehberi
Usta aşçıların uyguladığı yöntem! Suyunu sıkıp içine dökün, yoğurt 3 ay ekşimiyor
Usta aşçıların uyguladığı yöntem! Suyunu sıkıp içine dökün, yoğurt 3 ay ekşimiyorYoğurt, sağlıklı ve besleyici bir gıda olmasının yanı sıra mutfaklarımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak yoğurt, saklanma koşullarına bağlı olarak çabuk ekşiyebilir. Peki, yoğurt neden bu kadar çabuk ekşir ve bu durumu nasıl önleyebiliriz?
19.08.2024Püf Noktası
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyorYoğurt mayalama esnasında yapılan bu hatalar yoğurdun ekşimesine ve sulanmasına yola açıyor. Yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası ile yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor.
17.10.2023Yemek
Yoğurdunuz tutmadıysa üzülmeyin! Bu yöntem ile yoğurdunuz taş gibi mayalanıyor
Yoğurdunuz tutmadıysa üzülmeyin! Bu yöntem ile yoğurdunuz taş gibi mayalanıyorSağlıklı yiyecekler arasında yer alan yoğurdu evde yapmak isteyenler bazı durumlarda talihsizlik yaşayabilir. Evde yaptığınız yoğurdunuzun mayası tutmadıysa üzülmeyin. Bu yöntem ile yoğurdunuz taş gibi mayalanıyor...
3.10.2023Yemek
Çam kozalağı ile yoğurt mayalama yöntemi
Çam kozalağı ile yoğurt mayalama yöntemiYoğurt mayalamakta zorlanıyorsanız ve bir türlü kıvamını tutturamıyorsanız vereceğimiz basit ve etkili yöntemle damak tadınıza uygun bir şekilde yoğurt mayalayabilirsiniz. İşte çam kozalağı ile yoğurt mayalama yöntemi...
6.07.2021Bilgi