Yoğurdunuz ne ekşiyecek ne sulanacak! Çözümü azıcık toz şekermişYoğurt, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hele de ev yapımı yoğurdun tadı, marketten alınanlardan çok daha güzel oluyor. Ama bazen büyük bir hevesle yaptığımız yoğurt, birkaç gün içinde ekşir ya da sulanır. Eğer yoğurdunuzun daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri mutlaka deneyin.
Sulanmayan yoğurt için mayasına 6-7 adet ekleyin! Yoğurt taş gibi oluyorEv yapımı yoğurt yapmak isteyenlerin en büyük sorunlarından biri, yoğurdun sulanması ve istenilen kıvamı tutturamamaktır. Ancak doğal ve basit bir yöntemle, yoğurdunuzu taş gibi sert ve kıvamlı hale getirebilirsiniz. İşte yoğurdun sulanmasını önlemek için uygulayabileceğiniz etkili yöntem!
Taş gibi yoğurdun malzemesi dolaptaymış! 5 litreye 1 kaşık yetiyorTereyağı ile yoğurt mayalanabileceğini biliyor muydunuz? Yoğurt mayalarken neden içine tereyağı eklendiğiyle ilgili bilgi sahibi değilseniz haberimiz tam da size göre! Yoğurdun taş gibi tutması için tereyağı ile yoğurt mayalama teknikleri için kaydırmaya devam!
Türklerin ilk mayası! Ekmek ve yoğurdun en leziz hali: Nohutu köpürtmek yetecekEski Türklerde ekmek ve yoğurt yapımında kullanılan nohut mayasının nasıl üretildiğini ve nohut mayası ile nasıl yoğurt mayalandığını merak ettiniz mi? Eğer en lezzetli ve sağlıklı ekmek, yoğurt ve mayayı evde yapmak isteyenlerdenseniz haberimiz tam da size göre. Detaylar haberimizde!
Sedef İybar'dan evde kolay yoğurt yapmanın püf noktalarıSindirimi kolaylaştıran, pek çok hastalıktan vücudu koruyan, kolesterol emilimini azaltan yoğurt önemli bir besin kaynağı. Yemek yazarı Sedef İybar, evde kısa sürede kolay yoğurt yapmanın püf noktalarıyla anlattı.