Türklerin ilk mayası! Ekmek ve yoğurdun en leziz hali: Nohutu köpürtmek yetecekEski Türklerde ekmek ve yoğurt yapımında kullanılan nohut mayasının nasıl üretildiğini ve nohut mayası ile nasıl yoğurt mayalandığını merak ettiniz mi? Eğer en lezzetli ve sağlıklı ekmek, yoğurt ve mayayı evde yapmak isteyenlerdenseniz haberimiz tam da size göre. Detaylar haberimizde!
Tutmayan yoğurt bile 45 dakikada mayalanıyor! Fırında ısıtılan süt çare olacakİnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen yoğurdu evde yapıp tüketmek isteyen birçok kişi en kolay mayalama yöntemini arıyor. İçerdiği yüksek kalsiyum nedeniyle bebeklere bile önerilen yoğurdu mayalarken tutmadığında kolayca halledebileceğiniz çözüm önerisini sizin için derledik. Peki, mayası tutmayan yoğurt nasıl kurtarılır? Tutmayan yoğurdu tekrar mayalamanın yöntemi nedir?
Yoğurdunuz tutmadıysa 1 kalıp peynire dönüşsün! Birazcık maya varsa gerisi çok kolayBirçok kişi günlük yaşamında marketlerdeki hazır yoğurtları almak yerine ev yoğurdu hazırlamayı tercih ediyor. Ancak hazırlanan yoğurt her zaman tutmayabiliyor. Böyle durumlarda tutmayan yoğurdu çöpe atmak yerine peynire dönüştürebilirsiniz. İşte yoğurttan peynir yapımı.