Son dakika yemek yapmak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yemek yapmak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yemek yapmak haber sayfamızda...
Yemek yaparken zaman kazanmanın yolları: Şefler bu mutfak hilelerini kullanıyormuşYemek yapmak keyifli olabilir, ancak zaman alan bir süreçtir. Özellikle yoğun bir günün ardından hızlıca bir şeyler hazırlamak istendiğinde, mutfakta vakit kazanmanın yollarını bilmek büyük avantaj sağlar. Profesyonel şefler de mutfakta pratiklik kazanmak için bazı hileler kullanır. İşte yemek yaparken zaman kazanmanın ve şefler gibi hızlı olmanın püf noktaları!
MasterChef'te ana kadroya giren 4. yedek yarışmacı belli oldu! 2 kural ihlali MasterChef Türkiye'nin yeni bölümüm yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada yedeklere seçilen yarışmacılar ana kadroya girmek için mücadele etti. İlk etapta yarışmacılardan 3 çeşit şeftali sunularak yaratıcılık tabağı yapılması istendi. İkinci etapta yuvarlama yemeği beklendi. MasterChef Türkiye'nin yedeklerden ana kadroya geçen 4. yarışmacısı belli oldu. İşte detaylar...
Saniyeler içinde yanıp kokusu tüm eve yayılıyor! Alüminyum folyo tencerelere derman oluyorYemek yapmak için girdiğiniz mutfağınızda biraz aceleniz varsa bazı istenmeyen sonuçlar olabilir. Farkında olmadan ateşe denk gelen tava ya da tencere kulpları yanabilir ve kokusu tüm eve yayılabilir. Hem görüntü hem de koku olarak can sıkıcı olan bu olayın önüne geçmek artık çok basit!
Karsu: 'Hedefim Hatay’da bir okul daha açmak'Karsu Dönmez, babasının Amsterdam’daki restoranında müzik yapmaya başladığında reşit bile değildi, ama tek aşkı müzik, tek hedefi iyi bir müzisyen olmaktı. Müzikte profesyonelliğin yolu konservatuvardan geçer diye düşünüyordu. Sınavdaki hocalar onu konservatuvara almadı. Hayalleri yıkıldı, ama yılmadı. Özel dersler aldı, çok çalıştı ve hedefine ulaştı. Ünlülerle aynı sahneyi paylaştığı caz festivalinde dinleyiciler arasında onu konservatuvara almayanları görünce keyfine diyecek yoktu.
İzmir herkesin kıymetlisiİTB Başkanı Işınsu Kestelli ile “Renklerin, dillerin, dinlerin dans ettiği büyülü bir adres” olarak tanımladığı İzmir’i ve kentin marka değerini artırmak için yapılması gerekenleri konuştuk. Işınsu Kestelli, “İzmir’i dünyanın gönlüne sokmamız lazım. Eğer çalışırsak, eğer birlik ve beraberlik içinde olursak, bu kent ve bu kentlinin başaracağı çok şey var” diye belirtiyor.
‘‘Gençlerin ilgisi çok büyük’’Her yanı tarih kokan Kadıköy’deki 97 yıllık Süreyya Operası’nda Tan Sağtürk ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni olarak bugüne kadar yaptıklarını, hedeflerini konuştuk.
Funda Arar: Devir, elindekini değerlendirme devri!Funda Arar, sadece Türk Sanat Müziği değil aynı zamanda albümlerinde yer verdiği Anadolu rock, pop ve arabesk tarzı eserleri de başarıyla yorumlayıp sevdiren bir şarkıcı. Ayrıca İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda boşuna okumadığını ürettiği eserlerle kanıtlayan bir sanatçı.
“Türk dizileri, Brezilya dizilerine güncelleme oldu”Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir araya geldiğimiz Mehmet Günsür, “Türk dizileri eski Brezilya soap operalarına bir güncelleme oldu. Tabii birazcık daha drama koyuyoruz içine, biraz daha uzağız pembe dizi mantığından ama daha çok o insanlara hitap ediyor” diyor.
Şef Ömür Akkor: Geleneklerime ve kültürüme çok bağlıyımÜnlü şef Ömür Akkor, Hülya Koçyiğit'in programına konuk oldu. Çocukluğu ve kariyeri hakkında samimi açıklamalarda bulunan Akkor, "Geleneklerime ve kültürüme çok bağlıyım. Siz de benim yemeklerimi yerken geçmişi hatırlıyorsunuz" diye konuştu.
Yaşamın tüm yükü kadının omzunda!Türkiye’de ev içi ücretsiz bakım hizmetleri, çok büyük oranda kadınlar tarafından yapılıyor. Ev içi hizmetlerde kadının görünmeyen bu emeği, fiziksel yorgunluk ve yıpranmanın yanı sıra hem zaman yoksulluğuna hem de zihinsel yüke neden oluyor...
Hangi ülkeye gitse hırsızları paratoner gibi çekti! 'Sonunda bu yöntemi buldum'İzmirli çiftçi bir ailenin kızı olan Kadriye Uysal Yahiaoui, Erasmus ile Fransa’ya gidip 1 yıl orada yaşadı. Eğitim hayatı sonrasında da pek çok ülkeye seyahat eden genç kadının peşini ise hırsızlar bir türlü bırakmadı. İşte bugüne kadar yemek yapmak için aldığı kabaktan parasına kadar çaldırmağı şey kalmayan Kadriye'nin yaşadıkları ve kendini korumak için bulduğu yöntem.
Gastronomide Yerel AtakDenizli'de Labada Gurme'nin kurucusu Gonca Saldanlı tutkusu olan gastronomide yerel lezzetlerle ilerliyor. Kadın dayanışmasıyla zorlukları aştığını paylaşan Saldanlı büyüme hedeflerini anlattı.
Arkadaş cinayetinde sevgili konuştu: Kumam gibisinKocaeli'de çıkan tartışmada yakın arkadaşını 5 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Tanık olarak dinlenen sanığın kız arkadaşı her şeyi anlattı.
Mutfakta işler iyi e-ihracat masada"2023 yılı mutfak eşyaları sektöründe kötü geçiyor diyen yoktur. Dışarıda yeme maliyetleri arttığı için insanlar artık eve yöneliyor. Tabii ki bu pandemi zamanından gelen bir alışkanlık da oldu. 2024 yılında ihracat değil, eihracat hedeflerim var."
Yemek Yapmak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.