09.12.2024 - 10:21 | Son Güncellenme:
Nefis yemekler yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri de suyun taşması. Bu, makarna suyu ya da yumurta kaynatırken taşan su olabilir. Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan bir kullanıcı makarna suyunun taşmaması için bazı püf noktalarından bahsetti. Üstelik bunlar taşma tehlikesi olan her şey için uygulanabilir.
Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan bir kullanıcı, makarna yaparken çektiği videoda suyun taşmasını nasıl önlediğini anlattı. Kullanıcının paylaştığı videoya göre, su tam kaynama noktasına geldiğinde tencerenin içerisine bir buz küpü ekleniyor.
İşte tam da burada kaynayan su tencerenin kenarından taşmak yerine içerisine yerleştirilen buz küpüne doğru hareket ediyor. Bu durum sonucunda ise su taşmasının önüne geçiliyor. Videonun altına gelen yorumlarda, kullanıcılar da çeşitli önerilerde bulundu.
Yorum yapan sosyal medya kullanıcısı, kaynayan su taşmaya hazır hale geldiğinde içerisine biraz soğuk su döktüğünü açıkladı. Başka bir kullanıcı ise tahta kaşık tekniğinden bahsetti. Özellikle süt kaynatırken sıklıkla tercih edilen bu yöntem makarna yaparken de etkili oluyor.
Su kaynarken, kabarcıkların yükselmesi ve sütün taşmasını önlemek için tencerenin kapağı açıkken üzerine bir tahta kaşık koyabilirsiniz. Böylece yükselen kabarcıklar tahta kaşıktan öteye gidemeyecek ve süt tencerenin dışına taşmayacak.
Yükselen kabarcıklarla meydana gelen taşmayı önlemek için, tencereye sütü koyduktan sonra ağız kısmını tereyağı ile yağlayın. Bu işlemi uyguladıktan sonra, yukarı hareket eden kabarcıklar kendilerinden daha yoğun bir tabaka ile karşılaştıkları için duracaklar. Tereyağı yerine zeytinyağı da tercih edebilirsiniz.
Tencerenin içerisine ısıya dayanıklı cam ya da porselen bir tabak koyabilirsiniz. Yemek kaynamaya başladığında tabak tıkırdayacak ve bu ses bir alarm görevi görecektir. Sizi uyarıp, sütün yakın zamanda taşınabileceği ile ilgili bilgilendirecek.