Son dakika Uzun yol haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uzun yol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uzun yol haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 34.550 uzun yol haberi bulunmuştur.
Burak Şafak: Sette her gün ayrı bir hikayeKanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi Uzak Şehir’in eğlenceli karakterlerinden Kadir’e hayat veren Burak Şafak, özel açıklamalarda bulundu. Uzak Şehir dizisini çok samimi bulduğunu söyleyen Şafak, Kadir’le benzer yönlerinin eğlence ve yemek olduğunu söyledi.
'Sette her gün ayrı bir hikaye'Kanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi Uzak Şehir’in eğlenceli karakterlerinden Kadir’e hayat veren Burak Şafak, özel açıklamalarda bulundu. Uzak Şehir dizisini çok samimi bulduğunu söyleyen Şafak, Kadir’le benzer yönlerinin eğlence ve yemek olduğunu söyledi.
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ulaşımda kadın istihdamına destekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım sektöründe eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturacaklarını ifade etti. Bakan Uraloğlu, Türkiye Raylı Lojistik İyileştirme Projesi kapsamında kadınlara yönelik staj programları geliştirdiklerini belirterek “Yaklaşık 200 kadın öğrenciye staj imkânı sağladık.” dedi. Uraloğlu, denizcilik bölümlerinde okuyan kadın öğrenciler için de 148 staj fırsatı sunduklarını kaydetti.
KIZILELMA mı, Rafale mi? Yunan medyası karşılaştırdı ama unuttukları bir şey varYunan basını, Baykar’ın öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA ile Yunanistan'ın Fransa'dan satın aldığı Rafale uçağını karşılaştırdı. Milliyet.com.tr'ye konuşan emekli albay Coşkun Başbuğ bu karşılaştırmanın baştan sona yanlış olduğunu belirtirken, emekli korgeneral Erdoğan Karakuş da KIZILELMA'daki sistemleri Yunan tarafının tespit edebilmesinin mümkün olmadığını söyledi. İşte detaylar...
Atlantik'i tek başına geçti, gözünü Hopa'ya dikti! Başak Mireli: Şimdi değilse ne zaman?13 yaşında gittiği yelken kulübü tüm yaşamını değiştirdi. 20 yıllık kariyerinden vazgeçiren deniz tutkusu onu, Atlantik Okyanusu’nu yelkenli tekneyle tek başına geçen ilk Türk kadını yaptı. Tarih yazarak 'Denizlerin Everesti' sayılan Cape Horn’u dönen Başak Mireli, 24 gün süren zorlu yolcuğunu ve hikâyesini 'Sen Anlat' okuyucuları için anlattı.
Yeni hedef uzay! Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma mesajıTürkiye'nin dünya SİHA pazarının yüzde 65'ine sahip olduğunu belirten belirten Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yerli ve milli ilk insansız savaş uçağı Kızılelma ile serüvenin bitmediğini, gözlerini uzaya diktiklerini belirtti.
Kapadokya’nın az bilinenleriGünümüzden yaklaşık 10 bin yıl öncesinden başlayarak Aksaray yakınlarındaki Aşıklı Höyük, Musular ve Balıklı ile Niğde’deki Sırçalıtepe, Kapadokya’nın ilk yerleşiklerini, ilk üretimcilerini barındırmıştır.
Dünyayı kurtaracak keşfin patentini almadı! Japonların kadim sırrı çöpteki gıdaları yeniliyorMustafa Kemal Atatürk, "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez" sözüyle geleceğini inşa etmek isteyenlere en önemli ipucunu vermişti. Bugün gelişmiş ülkelerin başında gelen Japonya da tıpkı o sözdeki gibi kadim bir sırra sahip çıkıyor ve dünyanın geleceği için önemli bir projeyi 26 yıldır uyguluyor. Milyonlarca ton gıda çöpe gitmek yerine yeniden kullanılabilir hale getiriliyor. Üstelik bu keşfin sahibi, onu geleceğe armağan ediyor ve patent almayı reddediyor!
Sokak ortasında infazda şok savunma: Yanlışlıkla vurdumBursa’da 10 gün önce cezaevinden izinli olarak çıkan hırsızlık hükümlüsü Hüseyin Uzun'u (23) sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren Miraç Çağlar (26), adliyeye sevk edildi. Sorgusunda, Uzun'un arkadaşı Mertcan Başdar (25) ile aralarında husumet olduğunu belirten Çağlar, "Mertcan'a ateş etmiştim, yanlışlıkla Hüseyin'i vurdum" dedi.
Üniversite diplomanızı zenginleştirinÜniversite maratonu, bugün ek yerleştirme tercihlerinin de bitmesiyle sona eriyor. Hızla geçen üniversite yıllarını iyi değerlendirmek için ilk günden itibaren her şeyin planlanması çok önemli. Yurt dışı değişim programlarından staja, öğrenci kulüplerinden seminerlere, üniversite diplomasını zenginleştirecek, kişisel gelişimi destekleyecek her türlü olanaktan yararlanmak gerekiyor.
Okulların açılmasına sayılı günler kala otogarlarda dönüş yoğunluğuOkulların açılmasına sayılı günler kala Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk yaşanıyor. Üniversite öğrencileri okudukları, tatilciler ise yaşadıkları şehre yola çıkarken; otobüs firması yetkilileri, yoğunluğun bir hafta süreceğini öngörüyor. Özel bir seyahat firmasında çalışan Barış Seyfi, "Yoğunluk başladı tabi ki bütün illerden dönüşler başladı. Çünkü okullar açılıyor, bundan dolayı artık sezon bitti. Tatilciler dönüyor, okullarla beraber yoğunluk var" dedi.
Okulların açılmasına sayılı günler kala otogarlarda dönüş yoğunluğuOkulların açılmasına sayılı günler kala Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk yaşanıyor. Üniversite öğrencileri okudukları, tatilciler ise yaşadıkları şehre yola çıkarken; otobüs firması yetkilileri, yoğunluğun bir hafta süreceğini öngörüyor. Özel bir seyahat firmasında çalışan Barış Seyfi, "Yoğunluk başladı tabi ki bütün illerden dönüşler başladı. Çünkü okullar açılıyor, bundan dolayı artık sezon bitti. Tatilciler dönüyor, okullarla beraber yoğunluk var" dedi.
Kocasının teklifiyle yollara düştü! 'Tuğçe mi yapacak?' dediler, TIR'ın ustası olduTanışmaları, Yeşilçam filmlerinden çıkmış gibiydi. Biri sinema gişesinde bilet satıyor, diğeri mısır patlatıyordu. Akdeniz çiftinin sinema gişesinden TIR şoförlüğüne uzanan hikayesi ise bir hayli enteresan. Geçirdikleri zorlu günleri anlatan Tuğçe ve Emre Akdeniz, şimdi yan yana uzun yollarda TIR direksiyonu sallıyor.
Sahnelerde yeni bir yıldız doğuyorArabesk ve fantezi müzikte geniş repertuvarıyla tanınan Serdar Uslu, şu sıralar Alaçatı’daki Keyf-i Kadeh’te sahne alıyor. Uslu, müziğe başlangıcını ve hayatını “Magazin’in Babası” Yusuf Çınar’a samimiyetle anlattı.
Özgürlük güneşinin doğduğu gün! Kıbrıs Türk halkı özgürlüğüne, Ada barışa kavuştu...Kıbrıs’ta Rumların Türklere yönelik uzun yıllar süren baskı ve zulmü, 15 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama hedefiyle gerçekleştirilen darbeyle yeni bir boyut kazandı. Türkiye bu beklenmedik durum karşısında derhal harekete geçti ve Türk askeri, 20 Temmuz sabahı Ada’ya ayak bastı. 22 Temmuz’da ateşkes sağlandı.
Barış Harekâtı’na giden uzun yolKıbrıs’ta Rumların, Türkleri yok ederek Ada’yı Yunanistan’a bağlama hedefiyle başlattığı saldırılar, 15 Temmuz 1974’te yapılan darbeyle yeni bir boyuta ulaştı. Türkiye, darbenin ardından hızla adım atarak 20 Temmuz’da Kıbrıs’a çıktı.
8 milyarda tek, parmaklarıyla görüyor! Harvardlı uzmanları şaşkına çeviren Türkİnsanoğlu dünyaya geldiği ilk günden itibaren doğru bilinen pek çok şeyi değiştirme imkanına sahip olabiliyor. Kendi bestesini duymayan müzisyenden, görmeden resim yapabilen ressama, imkansız zannedilen pek çok şey üstün yetenekli bu kişiler tarafından gerçekleştirilebiliyor. Bunun yaşayan örneklerinden biri olan Ressam Eşref Armağan ise 8 milyar nüfuslu dünyada tek!
Kosova ve Sırbistan arasında gerilim! Görüşmeyi reddettiKosova Başbakanı Albin Kurti, Belçika'da Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda gerçekleştirilen Belgrad-Priştine Diyalog Toplantısı kapsamındaki üçlü görüşmede Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic bir araya gelmeyi reddetti.
Ayaklarını torpidonun üzerine koydu, sonrası korkunç! Acısı yıllarca sürecek hataŞimdiye kadar uzun otomobil yolculuklarında hareketsiz kalan vücudunuzun rahatsızlığını, ayaklarınızı aracın ön paneline uzatarak gidermiş olabilirsiniz. Ancak bu hareketin hem siz hem de araç içindeki diğer yolcular için korkunç denebilecek sonuçları var. Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Yiğit Dedeoğlu'na sorduk.
Bayram seyahati için hususi araçlar tercih edilecekYapılan araştırmaya göre Kurban Bayramı’nda seyahat edeceklerin %79’unun kendi aracıyla yola çıkacağını ortaya koydu. İkinci sırada %11 ile uçak seyahati dikkat çekerken, katılımcıların %5’i otobüs ile ve %4’ü de kiralık araç ile bayram seyahati gerçekleştireceğini belirtti.
165 bin grostonluk gemiyi paraşüt götürüyor! ‘1915'te Çanakkale'de de devredeydi’Gemilerin dev pervaneleri, koca yelkenleri ve motorları onların okyanusları aşmalarını sağlıyor. Peki ya bu sistemler başlarda kömür ve sonra petrolle çalışırken denizleri ne derece kirletiyor? Dünyada artan petrol fiyatları denizcilikte yeni ve çevreci yöntemler bulunmasını sağladı. Aslında 100 yıllık sistemi bir nevi evrimleştirdi.
Uzun Yol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.