Son dakika uyku apnesi tedavisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uyku apnesi tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uyku apnesi tedavisi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 184 uyku apnesi tedavisi haberi bulunmuştur.
Hızla yaygınlaşan hastalık gençlerde de çok sık görülüyor! Ani ölüme yol açabiliyorUyku apnesinin, uyku hastalıkları arasında uykusuzluktan sonra en sık görülen ikinci rahatsızlık olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Emir Tavşanlı, tıkayıcı uyku apnesinin tedavi edilmezse özellikle gece veya sabaha karşı ani ölümle bile sonuçlanabileceğine dikkat çekti.
Gececileri Üzen Haber! Geç Uyumak Bu Sağlık Sorunlarını Beraberinde GetiriyorGün boyu fiziksel aktiviteler, iş ve koşturmaca sonucunda vücut yorulur uyumaya ihtiyaç duyar. Bazıları erken yatıp sabahın ilk saatlerinde güne başlarken kimisi ise geceyi daha uzun geçirip geç saatlerde kalkmaktadır. Ancak uyku insan hayatının önemli bir parçasıdır ve her insanın ihtiyaç duyduğu bir gereksinimdir. Yeterli uykunun alınmaması veya düzensiz uyku insan sağlığı açısından sakıncalıdır. Yapılan araştırmalara göre uyku düzensizliği yaşayan kişiler birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalma riski taşıyor.
Kontrol altına alınmazsa çok riskli! Aşama aşama uyku apnesi tedavisiTedavi edilmediği takdirde ciddi problemlere gebe olan uyku apnesi tedavisinde temel yaklaşım kilo vermek, alkol, sigara ve ilaç kullanımını kısıtlamak, reflüyü önleyici tedbirler ve uyku pozisyonunun ayarlanmasıdır. Üst solunum yolunda belirgin darlıklar varsa cerrahi tedavinin devreye girdiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Tolgahan Çatlı cerrahi yöntemleri anlattı.
Horlamanın sağlığa olumsuz etkileriYaşamımızın sağlıklı devam edebilmesinin en önemli koşullarından biri de doyurucu ve kaliteli bir uyku olarak tanımlanıyor. Ancak toplumun önemli bir kısmında görülen uyku apnesi ve horlama sorunu, uyku kalitesini bozarak sabah yorgun uyanılmasına ve gün içerisinde dikkat dağınıklığı ile halsizlik gibi birçok olumsuzluğa neden olabiliyor. Pozitif basınçlı hava veren cihazlar (CPAP) ve cerrahi işlemlerle tedavi edilebilen uyku apnesi rahatsızlığı, kontrol altına alınmadığı takdirde; diyabet, yüksek tansiyon, insülin direnci gibi önemli hastalıklara yakalanma riskini artıyor. KBB Uzmanı Prof. Dr. Ümit Tunçel, uyku apnesi ve horlamanın sağlığa olumsuz etkileri ile tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Uyku apnesi olup olmadığına ışık tutacak 7 soru - Uyku apnesi nasıl anlaşılır?Uyku apnesinin yorgunluktan konsantrasyon bozukluğuna, inmeden kalp krizine hatta kansere dek birçok ciddi hastalığa yol açabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları ve Uyku Uzmanı Prof.Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu trafik kazalarını da 2-6 kat artırdığını, bu nedenle tatil yolculuğunda araç kullanacakların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Prof.Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu, bu sinsi hastalığın yol açtığı sorunlara ve tedavisine dek önemli açıklamalarda bulundu; bir de uyku apnesi olup olmadığınıza ışık tutacak 7 sorudan oluşan test paylaştı.
Uyku Apnesi Nedir? Uyku Apnesi Belirtileri, Tanı Ve Tedabi Yöntemleri Nelerdir?İnsanlar hayatları boyunca birçok hastalığa yakalanabilmektedir. Günlük hayatımızı hastalıklar sebebiyle daha kalitesiz yaşamak durumu söz konusu olmaktadır. Özellikle bazı hastalıklar günlük hayatımızı da çok daha fazla etkilemektedir. Bunlardan bir tanesi de uyku apnesi rahatsızlığıdır. Birçok kişinin sorunu olan uyku apnesi ile ilgili merak edilen detayları derledik.
Nefesi durduran hastalık uyku apnesini geçirmenin yollarıUyku apnesi yani uykuda 10-15 saniye boyunca nefesin durması ve tıkayıcı horlama yaşanması; kilo almadan yorgunluğa, konsantrasyon bozukluğundan cinsel isteksizliğe, ritim bozukluğundan yüksek tansiyona hatta kalp krizine dek birçok soruna neden olabiliyor. Uyku apnesi olanlar gece uyku sırasında uyanıyor ancak farkında olmuyorlar çünkü artmış olan karbondioksit kişiyi narkoz etkisi altına sokuyor! "Uyku apnesi nasıl geçer?" diye merak ediyorsanız KBB Uzmanı Prof.Dr. Dilaver Özturan, uyku apnesine karşı önerdiği 8 etkili önleme kulak verin
Gece uykuda nefes kesilmesi böyle anlaşılıyor!Horlamanın çok önemli sağlık sorunlarının habercisi olabilir! KBB, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Ozan Seymen Sezen, "Horlama sorununa gece uykuda nefes kesilmeleri de eşlik ediyorsa, bu çevrenizdekiler tarafından size söyleniyorsa, sabahları yorgun uyanma, gün içinde uyuma ihtiyacı gibi durumlar hissediyorsanız 'tıkayıcı uyku apnesi' probleminiz olabilir" dedi. Peki, uyku apnesi nasıl teşhis edilir? Uyku apnesi tedavisi nasıl olur? İşte cevabı...
Horlama ve uyku apnesi tedavisi nasıl olur?Kulan Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Süleyman Kumbasar cevapladı; Horlama ve uyku apnesi tedavisi nasıl olur? Horlama, insanların uykularında gürültü biçiminde ses çıkarmasıdır. Uyku apnesi ise uykuda solunumun durması ve bir anda patlamayla tekrar solunumun başlamasıdır. Uyku apnesinde bu solunumun durma süresi 5 saniyeden 1.5 dakikaya kadar sürebilir.
Uyku apnesiyle ilgili doğru bilinen 6 yanlışÖzellikle 40 yaş üstü erkeklerde daha sık görülen uyku apnesi hakkında doğru bilinen yanlışları Nöroloji Uzmanı Dr. Keriman Oğuz’dan öğrendik…
E sınıfı ehliyet komedisiSon günlerde yaşanan otobüs kazaları ağır vasıta şoförlerinin yeterliliğini gündeme getirdi. Konuyu araştırmak üzere E sınıfı ehliyet için gerekli sağlık raporunu almaya giden muhabire, 'Uyku apnesi hastasıyım.' demesine rağmen 1,5 dakikada 'yeterli' raporu verildi.
Uyku apnesi kaza nedeni!Uyurken soluğumuzun geçici süreyle durması (uyku apnesi ) ,Yüksek tansiyondan kalp hastalıklarına,depresyondan reflüye ve cinsel fonksiyon bozukluğuna kadar pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor.
Bitmeyen burun akıntısının sebebi 'koanal atrezi' olabilir! 8 bin doğumda bir görülüyorÇocukluk döneminde birçok hastalık tespit edilip tedavi edilebiliyor. Fakat bazı hastalıkların tespiti sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Özellikle çocuklarda daha sık görülen ve tespit etmesi kolay olmayan hastalıklardan biri de koanal atrezi. 'Doğumsal burun tıkanıklığı' olarak bilinen koanal atreziler fark edilmediği takdirde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Koanal atrezi üzerine birçok ameliyat gerçekleştirmiş Prof. Dr. Özer Erdem Gür, bu hastalığı ve hastalığın yol açabileceği problemleri, Milliyet Çocuk için anlattı.
Sabahları yorgun kalkıyorsanız dikkat! Uyku apnesi erken yaşta kalp krizine neden oluyorUyku apnesi olan kişilerin sabah kalktığında yorgun ve uykusunu almamış hissettiklerini dile getiren uzmanlar, apnelerin en büyük tehlikesinin, hastaların gece oksijensiz kalması olduğunu söylüyor. Apnenin, öncelikle şişman, kısa boylu ve kısa boyunlu insanlarda görüldüğünü kaydeden KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi K. Ali Rahimi, uyku apnesi hakkında bilgi vererek, tedavisi konusunda da değerlendirmede bulundu.
Kadınların % 40’ı erkeklerin % 30’u obezDünyada bir milyardan fazla kişi obez ve 2022 verilerine göre bu kişilerin yaklaşık 880 milyonunu yetişkinler ve 159 milyonunu ise çocuklar oluşturuyor. Obezitenin ise pek çok tedavi yöntemi bulunuyor.
Eğer doğru yapılmazsa geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz! Bu önerileri dikkate alınSağlıklı ve kaliteli yaşam sürebilmek herkesin hayalidir. Fakat yapılan hatalar sonucunda yaşam kalitesi bozulabilmektedir. Bu nedenle yaşam kalitesini korumanın en önemli yolu kilo kontrolüdür. Her yetişkin hatta çocuklarda uzmanların önerisi kilo kontrolünü ihmal etmemektir. Eğer doğru yapılmazsa geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz! Bu önerileri dikkate alın ve yaşam kalitenizi koruyun! İşte, tüm detaylar.
Günümüzün sosyal hastalığı: Horlama!Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, horlamaya uyku apnesi eşlik ettiği zaman mutlaka hekime başvurulması gerektiğini söyledi
Çocuklarda uyku apnesine dikkatÖzel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Çocuğunuzun uykuda horlaması, hırıltılı solunumu, ağzı açık uyuması, huzursuz uyuması, uykuda yürüme ve kabus görmesi, sabah zor uyanması, gündüz dikkat sorunu ve hırçınlığı var mı?” sorunlarının önemine dikkat çekti.
Uyku Apnesi Tedavisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.