Sultan Abdülmecid

Sultan Abdülmecid

Son dakika Sultan Abdülmecid haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sultan Abdülmecid gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sultan Abdülmecid haber sayfamızda...

Sultan Abdülmecid

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 370 sultan abdülmecid haberi bulunmuştur.
B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2025: B Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2025: B Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Bebek sahibi olmaya hazırlanan çiftlerin cinsiyetten sonra en çok üzerine düşündükleri konu isimlerdir. Kız bebek bekleyen anne ve baba adayları bebeklerine verecekleri isim konusunda araştırma içerisine girerler. Kızlarının hayat boyu taşıyacağı isme karar verirken aileler anlamlarına da dikkat ederler. Kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler nadir bulunan, keşfedilmemiş, duyulmamış, modern ve popüler isimleri tercih ederler. İsim konusunda oldukça seçici davranan aileler anlamlarının da güzel olmasını isterler. B harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve anlamları nelerdir? “B ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
1.01.2025Bebek
Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldı! Demirören Yayınları 25 gravürü kitaplaştırdı
Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldı! Demirören Yayınları 25 gravürü kitaplaştırdıSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı.
7.12.2024Haberler
Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldı! Demirören Yayınları 25 gravürü kitaplaştırdı
Ayasofya albümünün tıpkıbasımı yapıldı! Demirören Yayınları 25 gravürü kitaplaştırdıSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı.
7.12.2024Gündem
Sultan Abdülmecid’e hediye edilmişti: İşte Ayasofya'nın bilinmeyenleri
Sultan Abdülmecid’e hediye edilmişti: İşte Ayasofya'nın bilinmeyenleriSultan Abdülmecid tarafından Ayasofya Camii’nin restorasyonunda görevlendirilen Fossati kardeşlerin onarımlarını ve restorasyon öncesini gösteren gravürler kitaplaştırıldı. Fossati kardeşler, o dönem onardıkları Ayasofya’nın 25 adet gravürünü albüm halinde Abdülmecid’e hediye etmişti. Demirören Yayınları da Abdülmecid’e hediye edilen gravürlerin tıpkıbasımı olan 'Ayasofya' adlı kitabı özgün boyutlarında yeniden yayımladı. Araştırmacı-yazar Erhan Altunay ve Arkeolog Dr. Murat Sav, kitabın Ayasofya’nın tarihi açısından çok önemli belge olduğunu söylüyor.
19.11.2024Gündem
5 maddede Küçüksu Kasrı'nı keşfedelim
5 maddede Küçüksu Kasrı'nı keşfedelimİstanbul'un Beykoz ilçesinde Göksu ile Küçüksu dereleri arasında kalan çayırlık alan, Osmanlı döneminde padişahların Boğaziçi'ndeki hasbahçelerinden, zamanla da en gözde mesire yerlerinden biri olmuş. Sultan IV. Murad’ın çok sevdiği ve 'Gümüş Selvi' olarak adlandırdığı bu yeri daha yakından tanıyalım.
Gören hayran kalıyor! 2 bin 42 rakımda yapıldı, savaş buradan yönetildi
Gören hayran kalıyor! 2 bin 42 rakımda yapıldı, savaş buradan yönetildiErzurum'da, Osmanlı Devletince doğu sınırlarının korunması amacıyla yapılan ve "93 Harbi" olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın en çetin muharebelerinin geçtiği tabyalardan birisi olan Mecidiye Tabyası, kendine hayran bırakıyor.
4.09.2024Gündem
Ayasofya’ya dijital deneyim
Ayasofya’ya dijital deneyimAyasofya’nın 1700 yıllık görkemli geçmişine ışık tutan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ziyarete açıldı. Müzede Ayasofya’ya yapılan dijital yolculuğa, çoğu ilk kez sergilenen 204 tarihi eser ve belge eşlik ediyor.
23.05.2024Kültür Sanat
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden AyasofyaDemirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
Osmanlı’nın zirve hattatlarından: Nabluslu Abdullah Zühdi Efendi
Osmanlı’nın zirve hattatlarından: Nabluslu Abdullah Zühdi Efendi19. Yüzyıl’ın değerli hattatı Abdullah Zühdi Efendi çok değerli bir sanatkârdı ve son derece mütevazı bir zat idi. AutoCad ile Mescid-i Haram yazısı yazıp, melamet hırkası altında kibir dağları barındıran tipler gibi değildi.
7.01.2024Gündem
II. Abdülhamid’in nişanı 7.8 milyon
II. Abdülhamid’in nişanı 7.8 milyonMüzayedeye çıkarılan Osmanlı nişanları büyük ilgi gördü. Sultan II. Abdülhamid Han’ın 27. Cülus’u için özel yapılan mücevherli nişan 7.8 milyon liraya alıcı buldu.
Filistin Aynasında Türk Suretleri
Filistin Aynasında Türk SuretleriBirinci Dünya Savaşı yıllarında Cemal Paşa’nın yanında bulunan Falih Rıfkı (Atay) Zeytin Dağı’nda Bilâd’üş Şam / Levant yani Ürdün’ü de kapsayan Suriye, Lübnan, Filistin bölgesini anlatır.
22.10.2023Gündem
Bakan Uraloğlu: 'TÜRKSAT 6A pek çok zorlu testi başarıyla tamamladı'
Bakan Uraloğlu: 'TÜRKSAT 6A pek çok zorlu testi başarıyla tamamladı'Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bugün kendi uydularını geliştirebilen, üretebilen ve test edebilen bir ülke olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki dünyada söz sahibi olmak için uzayda da 'iz' sahibi olmak zorundayız" dedi.
18.10.2023Ekonomi
Osmanlı ve İslam dünyasının ilk basılı atlası: Cedid Atlas
Osmanlı ve İslam dünyasının ilk basılı atlası: Cedid AtlasHaritalar önemlidir. Antik Yunan’ın Batlamyus Haritası’ndan Roma İmparatorluğu’nun muhteşem Peutinger Haritası’na, El-İdrisi’den, Piri Reis’in Dünya Haritası ve Kitab-ı Bahriye’sine uzanan bilgi dolu yolculuklar sunar haritalar.
15.10.2023Gündem
Mühürde gizli tarih: Osmanlı posta damgaları
Mühürde gizli tarih: Osmanlı posta damgalarıBaşlangıcı 1840 yılına dayanan Osmanlı Posta Teşkilâtı kuruluşundan itibaren zor şartlar altında haberleşmeyi sağlamış, özellikle seyyar cephe postanelerindeki çalışanları adeta ateşten gömlek giyerek büyük fedakârlıkla görev yapmışlardı. O günlerden günümüze kalanlar ise pullar, zarflar ve üzerlerindeki damgalar oldu.
24.09.2023Gündem
Kapalı kapılar ardındaki sırlı dünya: Harem
Kapalı kapılar ardındaki sırlı dünya: HaremHarem batı dünyasının hayalinde canlandırdığı masalsı, sınırsız ve gerçeküstü bir zevk dünyası değildi. Stratejik öneme sahip, kendi doğruları ve düzeni olan devlet düzeni altında özel bir alandı.
17.09.2023Gündem
Dolmabahçe Sarayı'ndaki restorasyonda geri sayım
Dolmabahçe Sarayı'ndaki restorasyonda geri sayımDolmabahçe Sarayı'nın dış bölümünde yer alan Saltanat Kapısı'nın da bulunduğu duvarlarda restorasyon çalışması devam ediyor. Restorasyon sürecinin Ekim ayı sonunda tamamlanacağı öğrenildi.
12.09.2023Gündem
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy AğacıTürk tarihinin yanı sıra dünya tarihinde de büyük yer kaplayan Osmanlı İmparatorluğu'nun öyküsü 1200’lü yıllara dayanır. Osmanlı Devleti’nin padişah listesi de oldukça uzundur. Osmanlı padişahları sıralaması Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile başlarken son padişah Sultan Vahdettin ile sona erer. Yükselmeden sonraki dağılma dönemine dek genişleyen Osmanlı’nın soy ağacı oldukça uzundur. Kuruluş, yükselme, gerileme ve dağılma dönemi olarak tarihe yansımıştır. Osmanlı padişahları sıralaması ve listesi ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023Eğitim
Dünyada en çok nefes alan insan o oldu! Yaşını tahmin etmek pek mümkün değil...
Dünyada en çok nefes alan insan o oldu! Yaşını tahmin etmek pek mümkün değil...Resmî kayıtlara bakıldığında 1777'de Bitlis'te doğduğu ve 1934'te İstanbul'da vefat ettiği bilinen Zaro Ağa, "dünyanın en yaşlı adamı" olma özelliği ile Türk ve dünya kamuoyunda büyük ilgi uyandırmıştır. Dünyada en çok nefes alan Zaro Ağa kimdir? Merak edilenleri sizler için derledik.
23.08.2023Yaşam
Yüzünüz oryantalist resim figürü olsun
Yüzünüz oryantalist resim figürü olsunSuna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, ilhamını Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndaki portrelerden alan yeni Instagram filtresi “Yüzyılların Yüzleri”ni kullanıma sundu.
14.08.2023Kültür Sanat
Türk liraları Yunan sularına nasıl gömüldü? Batışıyla Ankara'yı şoke eden gemi
Türk liraları Yunan sularına nasıl gömüldü? Batışıyla Ankara'yı şoke eden gemiİkinci Dünya Savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor, Türkiye bu savaştan kendini olabildiğince uzak tutmaya çalışıyordu ancak yaşanan bazı olaylar Türkiye'yi de ciddi şekilde etkiliyordu. Bu olaylardan en garip olanı ise 1941 yılında yaşandı. Vurulan İngiliz gemisi Ankara’nın büyük bir şok geçirmesine sebep oldu, yüzlerce Yunan vatandaşının ise kısa süreliğine Türk lirası milyoneri olmasını sağladı!
4.08.2023Gündem
Cerîde-İ Havâdis Kimin Eseri? Hangi Döneme Ait Ve Özellikleri Nelerdir?
Cerîde-İ Havâdis Kimin Eseri? Hangi Döneme Ait Ve Özellikleri Nelerdir?İlk yarı resmi gazete anlamını taşıyan ve 1840 yılında çıkartılmış bir gazete olarak nitelendirilmektedir. Ceride'yi Havadis adlı gazetenin Türk tarihi açısından yerinin ve öneminin büyük olduğu bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.05.2023Eğitim
Ortaköy Camii Nerededir, Nasıl Gidilir? Kim Tarafından Yaptırılmıştır? Kısa Hikayesi
Ortaköy Camii Nerededir, Nasıl Gidilir? Kim Tarafından Yaptırılmıştır? Kısa Hikayesiİstanbul'da yer alan camilerden birisi de Ortaköy Cami olmaktadır. Gerçek adı Büyük Mecidiye Cami olan Ortaköy Camisi Osmanlı Devletinin önemli eserlerinden birisidir. Peki Ortaköy Camii nerededir, nasıl gidilir? Kim tarafından yaptırılmıştır sizler için ayrıntıları ile derledik.
Restorasyonu tamamlanan 164 yıllık 'Mecidiye Köşkü' ziyarete açılıyor
Restorasyonu tamamlanan 164 yıllık 'Mecidiye Köşkü' ziyarete açılıyorTopkapı Sarayı'nda bulunan Mecidiye Köşkü'nde 2 yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlandı, 164 yıllık tarihi yapı 2023'ün ilk aylarından itibaren ziyarete açılacak. Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman, "Bu Topkapı Sarayı'nda bir ilk olacak. Biletiyle veya müze kart ile gelenler herhangi bir ek ücret ödemeden burayı gezebilecekler" dedi.
23.12.2022Gündem
İHTİŞAM VE HÜZNÜN SARAYI
İHTİŞAM VE HÜZNÜN SARAYIDolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid tarafından Osmanlı’nın sönmeye yüz tutan ışıltısını yeniden canlandırmak amacıyla inşa ettirildi. Osmanlı’daki Batılılaşma sürecinin simgelerinden biri olan 166 yıllık bu yapı, altı padişaha ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Dönemi’nde Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılan ve Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olan Dolmabahçe Sarayı, “71 numaralı oda”sında 10 Kasımların daimi hüznünü taşıyor.
20.11.2022Arkeoloji
Saraydan müzeye Dolmabahçe
Saraydan müzeye DolmabahçeOsmanlı’da devlet işlerinin yürütüldüğü, padişahlara ev sahipliği yapan Dolmabahçe Sarayı, bugün Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı, tarihe şahitlik etmiş bir müze olarak ziyaretçilerini bekliyor.
20.11.2022Arkeoloji

Benzer Haber Etiketleri

Sultan Abdülmecid ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.