Saklama

Saklama

Son dakika saklama haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan saklama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan saklama haber sayfamızda...

Saklama

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.900 saklama haberi bulunmuştur.
Evi küle çeviren hata! Fırını dolap gibi kullanan yandı, durduk yere tutuşuyor
Evi küle çeviren hata! Fırını dolap gibi kullanan yandı, durduk yere tutuşuyorMutfakta çok sık kullanmadığınız araç gereçleri fırınınızın içinde saklayanlardan mısınız? Eğer kullanılmayan fırının içinde bir ürün saklamak size oldukça masum geliyorsa birazdan duyacaklarınız sizi şaşırtabilir. Bu sanıldığı kadar masum olmayabilir!
15.04.2025Püf Noktası
Sararmış plastikleri sakız gibi beyazlatan yöntem! Bir damlası rengini açmaya yetiyor
Sararmış plastikleri sakız gibi beyazlatan yöntem! Bir damlası rengini açmaya yetiyorEvlerimizde sıkça kullandığımız priz kapakları, plastik mutfak eşyaları, beyaz eşya düğmeleri ve benzeri plastik yüzeyler zamanla sararır. Bunun temel nedeni güneş ışığı, ısı ve kimyasalların plastiğin yapısını bozmasıdır. Özellikle beyaz plastiklerde bu sararma daha gözle görülür hale gelir. Estetik açıdan hoş olmayan bu görüntüyü düzeltmek için ise doğal ve etkili yöntemler tercih edilebilir.
15.04.2025Bilgi Rehberi
Kaşar peynirler böyle saklayınca asla bozulmuyor! Küflenmeyen kaşar peynirinin sırrı buymuş
Kaşar peynirler böyle saklayınca asla bozulmuyor! Küflenmeyen kaşar peynirinin sırrı buymuşKaşar peyniri, özellikle açıkta kaldığında ya da nemli bir ortamda muhafaza edildiğinde kısa sürede küflenebilen bir süt ürünüdür. Soğuk zincir kırıldığında veya doğru saklama koşulları sağlanmadığında bozulması kaçınılmazdır. Bu da hem israf yaratır hem de sağlık açısından risklidir.
15.04.2025Bilgi Rehberi
Yarım kalan domates konserveleriniz bozulmasın! Kapağına bu işlemi yapmak yetiyor
Yarım kalan domates konserveleriniz bozulmasın! Kapağına bu işlemi yapmak yetiyorYaz aylarında özenle hazırlanan domates konserveleri, kışın mutfakların vazgeçilmezi oluyor. Ancak her zaman bir kavanozun tamamı kullanılmıyor ve yarım kalan konserveler kısa sürede bozulabiliyor. Bu durum hem emeğin hem de malzemenin ziyan olmasına neden olabiliyor. Neyse ki, basit ama etkili bir yöntemle bu sorunun önüne geçmek mümkün.
15.04.2025Bilgi Rehberi
Bitkisel karışımlar cildin yapısına zarar verebilir
Bitkisel karışımlar cildin yapısına zarar verebilirDoğal ve bitkisel ürünlere olan ilgi günümüzde hızla artıyor ve insanlar cilt hastalıklarının tedavisinde kimyasal içerikli ürünler yerine bitkisel karışımları tercih etmeye yöneliyor. Ancak doğal kelimesi her zaman zararsız anlamına gelmiyor.
12.04.2025Pazar
Hijyeni el üstünde tutup sessiz sedasız büyüyor
Hijyeni el üstünde tutup sessiz sedasız büyüyor“İlk karşılaşmada aşk gibi bir şey oldu. Excel Dryer’ın da kapasitesini artırarak Avrupa’ya açılma adımını attığı bir zamana denk geldi ve Amerika merkezimizle beraberce başlama düğmesine bastık.”
Yazın ferahlamak için kıştan saklayın! Buzluk yetiyor, altın değerinde limonata tarifi
Yazın ferahlamak için kıştan saklayın! Buzluk yetiyor, altın değerinde limonata tarifiYaz aylarının serinletici içeceği limonata, ferahlatıcı tadıyla her sofrada kendine yer bulur. Taze portakalların mevsimi daha sınırlıdır ve yazın en güzel limonatalarını hazırlamak için portakalları doğru şekilde saklamak büyük önem taşır. Peki, yaz limonatası için portakallar nasıl dondurulur? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
12.04.2025Püf Noktası
Ekmekler çabuk mu küfleniyor? Artık günlerce taptaze kalacak
Ekmekler çabuk mu küfleniyor? Artık günlerce taptaze kalacakEkmek, sofralarımızın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Ancak sıcak havalar, nem ve yanlış saklama koşulları ekmeğin hızla bayatlamasına ve küflenmesine neden olabilir. Neyse ki, ekmeğin tazeliğini günlerce korumanın doğal ve pratik yöntemleri var. İşte ekmeğin küflenmesini önleyen ve daha uzun süre taptaze kalmasını sağlayan etkili çözümler!
12.04.2025Bilgi Rehberi
Pirinç böcekleniyorsa uzak tutmak çok kolay! Kabına 2-3 adet atın, kokusuna dayanamayacaklar
Pirinç böcekleniyorsa uzak tutmak çok kolay! Kabına 2-3 adet atın, kokusuna dayanamayacaklarMutfakta en çok tüketilen kuru gıdalardan biri olan pirinç, doğru şekilde saklanmadığında ne yazık ki zamanla böceklenebiliyor. Bu durum hem hijyen açısından problem yaratıyor hem de gıdanın israfına neden oluyor. Neyse ki, kimyasal kullanmadan da pirinçteki böceklenmeyi önlemek mümkün. Üstelik evdeki basit malzemelerle!
11.04.2025Bilgi Rehberi
Dolapta bekleyen salçanız hemen küfleniyor mu? Bu yöntemlerle taş gibi kalacak
Dolapta bekleyen salçanız hemen küfleniyor mu? Bu yöntemlerle taş gibi kalacakEv yapımı ya da hazır salçalar, özellikle kapağı açıldıktan sonra buzdolabında kısa sürede küflenebiliyor. Bu durum hem israf yaratıyor hem de sağlık açısından risk taşıyor. Salçanın küflenmesinin en yaygın sebepleri arasında hava ile temas, nem ve uygun olmayan saklama koşulları yer alıyor. Ancak doğru yöntemlerle salçanız aylarca taptaze kalabilir.
11.04.2025Bilgi Rehberi
Asla şekerlenmeyen reçelin püf noktası! Tencereye 2-3 damla eklemek yeterli
Asla şekerlenmeyen reçelin püf noktası! Tencereye 2-3 damla eklemek yeterliEvde yapılan reçellerin lezzeti ve doğallığı tartışılmaz. Ancak çoğu zaman birkaç hafta ya da ay içinde reçelin üstünde beyaz şeker kristalleri oluşur, yani reçel “şekerlenir”. Bu hem görünümünü bozar hem de tadında istenmeyen bir sertlik yaratır. Oysa bu yaygın sorun, tamamen doğal yöntemlerle kolayca önlenebilir.
11.04.2025Bilgi Rehberi
SPK'dan 5 şirketin borçlanma aracı ihracına onay
SPK'dan 5 şirketin borçlanma aracı ihracına onaySermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ata Yatırım Menkul Kıymetler AŞ, Başer Finans Faktoring AŞ, Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım AŞ, Koç Finansman AŞ ile Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi.
11.04.2025Uzmanpara
Dolaptaki somonun ömrünü uzatan tüyo! 2-3 ay bozulmuyor, marineyle taptaze
Dolaptaki somonun ömrünü uzatan tüyo! 2-3 ay bozulmuyor, marineyle taptazeSomon, hem lezzeti hem de protein, omega-3 gibi sağlık dolu besinleriyle sofralarımızın yıldızıdır. Tadına doyum olmayan bu balık, ne yazık ki taze haliyle çabuk bozulabilen bir yapıya sahip. Yanlış saklama koşulları, bu değerli besini ziyan etmenize neden olabilir. İşte somonun tazeliğini ve lezzetini korumanızı sağlayacak 5 etkili tüyo.
9.04.2025Püf Noktası
Buzdolabına girdiklerinde zehir saçıyorlar! Asla buzdolabına koymamanız gereken besinler
Buzdolabına girdiklerinde zehir saçıyorlar! Asla buzdolabına koymamanız gereken besinlerBuzdolabı, gıdaları taze tutmak ve bozulmalarını geciktirmek için en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Ancak her gıdanın buzdolabında saklanması gerektiği düşüncesi oldukça yaygın olsa da, bu her zaman doğru değildir. Bazı besinler buzdolabında muhafaza edildiğinde yalnızca besin değerlerini kaybetmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığa zararlı maddeler de üretebilir. İşte buzdolabına konulduğunda zehir saçan, uzak durulması gereken o besinler!
9.04.2025Bilgi Rehberi
Gül suyu deyip geçmeyin! Saklaması çok önemli, soğuk şart
Gül suyu deyip geçmeyin! Saklaması çok önemli, soğuk şartSon yıllarda doğal cilt bakım ürünlerine ilgi artarken, gül suyu da en çok tercih edilen ürünlerden biri haline geldi. Ferahlatıcı kokusu, tonik etkisi ve nemlendirici özellikleriyle öne çıkan gül suyu, birçok kişi tarafından "doğal bir mucize" olarak görülüyor. Ancak uzmanlar, bu ürünün bilinçsiz kullanımının cilde zarar verebileceği konusunda uyarıyor.
9.04.2025Cilt Bakımı
Turşucular sırrını açıkladı! İşte kütür kütür asla erimeyen ev turşusunun sırrı
Turşucular sırrını açıkladı! İşte kütür kütür asla erimeyen ev turşusunun sırrıEv yapımı turşular sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ederken, kıvamı, lezzeti ve dayanıklılığıyla dikkat çeken “kütür kütür” turşuların sırrı nihayet turşucular tarafından açıklandı. Özellikle salatalık ve lahana turşularında zamanla yumuşama ve erime sorunları yaşayanlar için bu ipuçları altın değerinde!
8.04.2025Bilgi Rehberi
Mücver ertesi gün de taptaze kalsın! Lastik gibiyse çare: Kızart-sar-dondur
Mücver ertesi gün de taptaze kalsın! Lastik gibiyse çare: Kızart-sar-dondurMücver, özellikle kabakla yapılan o enfes lezzetiyle mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Hem hafif hem de doyurucu olmasıyla sofralarda sıkça yer buluyor. Ancak mücverin en büyük handikapı, kısa sürede bayatlaması. Peki, mücveri nasıl saklamalıyız?
8.04.2025Püf Noktası
Tekrar dirilmek için 5 bin 790 km uzağa uçtu: Geleceğe ambulans hizmeti mi, sahte bilim mi?
Tekrar dirilmek için 5 bin 790 km uzağa uçtu: Geleceğe ambulans hizmeti mi, sahte bilim mi?İngiliz adamın bedeni, yeniden uyanma umuduyla 'derin dondurucu' odaya taşınmak üzere 5 bin 790 kilometre uçarak ABD’ye gönderildi. İşte 'karayonik hasta' olarak tanımlanan ve yeniden doğma umuduyla insanların kendini dondurucuya gönderdiği teknolojinin detayları...
6.04.2025Dünya
Kripto para piyasasında 'Trump' etkisi
Kripto para piyasasında 'Trump' etkisiABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı gümrük tarifeleri para piyasaları yanında kripto varlıklarda satış baskısına neden olurken bu para birimlerinin geleceğine ilişkin olumsuz senaryolar öne çıktı.
3.04.2025Uzmanpara
Trump'ın gümrük tarifeleri kripto para piyasasında olumsuz senaryoları gündeme getirdi
Trump'ın gümrük tarifeleri kripto para piyasasında olumsuz senaryoları gündeme getirdiABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı gümrük tarifeleri para piyasaları yanında kripto varlıklarda satış baskısına neden olurken bu para birimlerinin geleceğine ilişkin olumsuz senaryolar öne çıktı.
3.04.2025Ekonomi
Aldıktan hemen sonra çürüyor mu? Çileği günlerce taptaze saklamanın yolu
Aldıktan hemen sonra çürüyor mu? Çileği günlerce taptaze saklamanın yoluÇilek, hassas yapısı nedeniyle hızla bozulabilen bir meyvedir. Marketten ya da pazardan alındıktan sonra birkaç gün içinde yumuşamaya ve küflenmeye başlayabilir. Ancak, doğru saklama yöntemleriyle çileklerinizi günlerce taptaze tutabilirsiniz. İşte çilekleri uzun süre dayanıklı hale getirmek için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler.
3.04.2025Bilgi Rehberi
Bayat yeşil çay böyle anlaşılıyor! Rengi ele veriyormuş, sıcakta bırakmayın
Bayat yeşil çay böyle anlaşılıyor! Rengi ele veriyormuş, sıcakta bırakmayınAntioksidan açısından zengin olması ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisi nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilen yeşil çay, doğru saklandığında çok uzun süre kullanılabiliyor. Peki, yeşil çay nasıl saklanmalı?
2.04.2025Püf Noktası
Baklagilleriniz asla böceklenmeyecek! İş bitiren üçlü: Defne, tuz ve sarımsak
Baklagilleriniz asla böceklenmeyecek! İş bitiren üçlü: Defne, tuz ve sarımsakMutfağınızdaki bakliyatları korumanın en iyi yollarını biliyor musunuz? Özellikle yeşil mercimek gibi besleyici ve sık tüketilen bakliyatların uzun süre taze kalması için doğru saklama yöntemlerini bilmek çok önemli. İşte böceklenme derdinden kurtaran yöntemler.
1.04.2025Püf Noktası
Korku evi! 20 yıl boyunca oğlunu bir odaya hapsetti
Korku evi! 20 yıl boyunca oğlunu bir odaya hapsettiABD'de bir kadının 20 yıl boyunca üvey oğlunu ufak bir odada hapsettiği ortaya çıktı. Dehşet dolu detayların olduğu fotoğraflar ABD'de şok etkisi yarattı.
1.04.2025Dünya
Kripto para piyasası yılın ilk çeyreğini hareketli geçirdi
Kripto para piyasası yılın ilk çeyreğini hareketli geçirdiKripto para piyasasında yılın ilk üç ayında, fiyat rekorunun kırılması, ABD'de "Stratejik Bitcoin Rezervi" kurulmasına ilişkin kararname imzalanması gibi önemli gelişmeler yaşandı.
1.04.2025Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Saklama ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.