Torbalı’dan dünyaya 60 bin ton kuru domatesİzmir’in Torbalı ilçesinde yılda 60 bin ton domates kurutularak dünyaya ihraç ediyor. Özellikle Avrupa ve ABD tarafından yoğun rağbet gören kurutulmuş domateslerin kilosu 2,7 Euro, yani yaklaşık 11 TL’ye alıcı buluyor.
Torbalı’dan dünyaya 60 bin ton kuru domatesİzmir’in Torbalı ilçesinde yılda 60 bin ton domates kurutularak dünyaya ihraç ediyor. Özellikle Avrupa ve ABD tarafından yoğun rağbet gören kurutulmuş domateslerin kilosu 2,7 Euro, yani yaklaşık 11 TL’ye alıcı buluyor.
Torbalı’dan dünyaya 60 bin ton kuru domatesDünyanın kuru domates ihtiyacını İzmir Torbalı karşılıyor. Torbalı ilçesinde yılda 60 bin ton domates kurutularak dünyaya ihraç ediliyor.
Torbalı’dan dünyaya 60 bin ton kuru domatesDünyanın kuru domates ihtiyacını İzmir Torbalı karşılıyor. Torbalı ilçesinde yılda 60 bin ton domates kurutularak dünyaya ihraç ediliyor.
Dünyanın dört bir tarafına domates Torbalı’dan gidiyorİzmir’in hızla büyüyen ilçesi, dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun,kurutulmuş gıda işleyen 10’a yakın fabrikanın yıllık ihracatının 60 tonu bulduğunu belirtti, “Ege’nin yükünü sırtlıyoruz” dedi
Danimarka, Güney Kore'den gelen 'noodle'ları raflardan çekiyor: Çok acıDanimarka'da Güney Kore'den gelen eriştelerin (noodle) 'çok acı' olması nedeniyle raflardan toplatılacağı açıklandı. Duyuru çoğu kişi tarafından alaycı bir şekilde karşılansa da gerçek bir güvenlik riski söz konusu olabilir.
İtalyanları kıskandıran pizza tarifi: Hamuru incecik oluyorPizza, dünya genelinde herkesin sevdiği ve sıklıkla tüketilen bir yiyecektir. İtalya'dan köken alan bu lezzetli yemek, pizza hamuru, sosu ve çeşitli malzemelerle hazırlanır. Popülerliği hızla artmaya devam eden pizza, kültürel bir simge haline gelmiş ve dünya mutfakları arasında özel bir yere sahiptir. Pizzayı evde kendi zevkine göre yapmak isteyenler için pizza tarifini paylaştık…
‘Yardımlara devam edin’Deprem felaketinin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu, bölgeye yardım yağdırdı. Ancak gün geçtikçe yardımların azalmaya başladığına dikkat çeken yetkililer, ‘Yardımları ve dayanışmayı zor günlerde sürdürelim’ çağrısı yapıyor.
Lezzeti dünyayı saracakGıda sektöründeki 20 yıllık deneyimi arkasına alan Panino Pizza, katkı maddesi kullanmadan sütle hazırladığı hamuruyla damaklara; franchise sistemiyle de yatırımcılara hitap ediyorAr-Ge çalışmalarıyla menüsündeki çeşitliliği, franchise sistemiyle de Ege Bölgesi’ndeki şube sayısını her geçen gün artıran Panino Pizza, 2019 yılında yeni hedeflerle yoluna devam ediyor...
Super Bowl'un bilet fiyatları ve reklam ücretleri rekor kırdıBu yıl 52'ncisi düzenlenecek Amerikan futbol liginin final maçı Super Bowl'un ortalama bilet fiyatı 5 bin 415 dolarla ABD tarihinde bir spor müsabakası için ödenen en yüksek ortalama ücret olarak kayıtlara geçti.Minneapolis ve yakınındaki St. Paul şehirlerine bu hafta sonu 125 bin kişinin akın etmesi beklenirken, bölgede konaklamanın maliyeti bir gece için bin doları buluyor. Bu pazar oynanacak 52'nci Super Bowl boyunca yayınlanacak 30 saniyelik reklamların bedeli 5,05 milyon dolara ulaşarak rekor kırdı.
Kokoreçli pizzanın, enginar beğendinin mucitleri...Yıllardır Türkiye’de çalışan yabancı şeflerle bizim mutfağı ve damak tadımızı konuştuk. n Alman Maximilian Thomae: “Geleneksel tariflerle oynayınca eskisi kadar tepki almıyoruz. İcat ettiğim yemekler arasında favorim kokoreçli pizza.” n Japon Hiroki Takemura: “Yemek üç aşamada yenir; gözle, burunla, ağızla. Ama siz biraz acelecisiniz.” n İtalyan Giovanni Terracciano: “Çiğ ete alıştınız, hafif kanlı eti beğenmeye başladınız. Kuzu inciği enginar beğendi ile sunuyorum.” n Hollandalı Rudolf G.P.M. van Nunen: “Mutfak eğitimi gelişti, okullu kadın şef sayısı arttı.” PELİN ÇİNİ 4’te
Yaz öncesi kepekli gidiyor işin sonrası ‘karışık’Little Caesars pizzalarının Türkiye temsilcisi Çelebi Holding’in Gıda Grubu Genel Müdürü Hüseyin Genç, yaz öncesi formunu korumak ya da zayıflamak isteyenlerin bahardan itibaren ‘kepekli’ pizzaya ilgi gösterdiğini söyledi
Şehrin en iyi 25 pizzacısıHamurun üzerindeki eriyen nefis peynir, üzerine serpiştirilen salamlar, sucuklar, mantarlar, zeytinler... Bir zamanların yoksul yemeği pizza, bugün en popüler mekanların bile mönülerinden eksik olmuyor.
Pidecinin pizzacıdan neyi eksik?Geleneksel pideyi fast food sistemine uyarlayan Sampi, Pide Express ve Çıtır Usta, Türkiye genelinde franchising sistemiyle yeni şubeler açacaklar. Aylık ciro potansiyeli 120 bin TL’ye kadar çıkıyor...
Doğru beslenmek için 10 ipucuHer öğünde kalori hesabı yapmaktan bıktı mı? Ünlü ailelerin beslenme danışmanı: Marc Decker'in sizin için hazırladığı tüyoları okuduğunuzda sağlıklı ve formda bir bedene ulaşmanın aslında ne kadar kolay olduğunu görecek, yemeklerin tadına varacaksınız.
Pizzacının içine market açıyorRestoran zinciri Pizza Pizza, yeni açacağı pizza dükkânlarının içine mini market de kuruyor. Dükkânda pizza siparişini bekleyen müşteri, bir yandan da süt, dondurma, çikolata alışverişi yapacak
Teşvikiye'deki neşeli lokantaZanzibar'da akşamüstüne kadar öğle yemeği servisi devam ediyor. Sonra akşam müşterileri gelmeye başlıyor. Gelenlerin çoğu genç hanımlar. Her zaman cıvıl cıvıl, neşeli bir müşteri kalabalığı var
Pizza pişince masanız titriyorSuadiye'de açılan İtalyan restoranı Vapiano, yemeklerin hazırlanmasından ödeme sistemine kadar farklı bir mekan. Her masada kekik, nane ve fesleğen saksıları yer alıyor. Taze taze koparıp yemeğinizi tatlandırıyorsunuz
Burçlara göre pizzaFarklı burçlardan kişiler pizzayı nasıl yedikleri konusunda da farklılık gösterir. Bir de her pizza herkese gitmez. Size bu konuda tavsiyede bulunmak istiyorum...