04.01.2011 - 09:40 | Son Güncellenme:
Hamurun üzerindeki eriyen nefis peynir, üzerine serpiştirilen salamlar, sucuklar, mantarlar, zeytinler... Bir zamanların yoksul yemeği pizza, bugün en popüler mekanların bile mönülerinden eksik olmuyor.
1- Grissini: Mönüsünde 13 çeşit pizza var. Mevsim sebzelerinden oluşan ‘Verde’ ve dana etiyle yapılan ‘Salsa Di Vano’ en çok sipariş alanlar. ‘Salsa Di Vano’nun sırrı, kırmızı şarap sosu. Üç dakikada servise hazır olan pizzalar, taş fırında pişiyor. Fiyatlar 21-37 TL. Tel: 0 212 343 12 97
2- Trattoria da Rosario: 16 çeşit pizzası var. En sevileni, ızgara patlıcandan yapılan ‘Sicilya’. ‘Tuna balıklı pizza’sı da bir başka spesiyal. Fiyatlar 17-23 TL. Tel: 0 216 327 63 63
3- Trattoria il Faro: Pizzalar beş dakikada servis ediliyor. 20 yaşındaki Ömer Usta, pizzaya fark katanın peynir olduğunu söylüyor. 13 çeşit arasında en çok ‘rozbif’li sipariş ediliyor. Acı İtalyan salamlı ‘Fuego’ ve ‘dört peynirli pizza’ da diğer favoriler. Fiyatlar 18-29 TL. Tel: 0 216 550 97 97
4- Mama: Kepekli pizzalarıyla diyette olanların gönlünü fethediyor. 18 çeşit pizza arasında sebze sevenler enginarlı ‘Siciliana’yı, acı sevenler ise baharatlı tavukla yapılan ‘Polo&Porcini’yi tercih ediyor. Fiyatlar 15-31 TL. Tel0212 241 11 52
5- Da Mario: Buradaki pizzaların özelliği çıtır çıtır olmaları. Domates soslu ve mozzarella peynirli ‘Margarita’, mönünün gözdesi. Taze enginar kalbi ve kepekli hamurla yapılan pizza ise kilosunu düşünenler için. Fiyatlar 16-38 TL. Tel: 0 212 265 51 86
6- The House Cafe: The House Cafe’lerde pizza yemek için mönüye sadık kalmak zorunda değilsiniz. Dileyen, damak tadına uygun pizzayı kendi yaratabiliyor. Diyelim ‘Margarita’yı seçtiniz, üzerine İtalyan salamı, bresaola veya dilediğiniz lezzeti ekletebiliyorsunuz. Fiyatlar 18-25 TL arasında. Tel: 0 212 444 48 42
7- Num Num: Buradaki pizzalar, yüzde 50 kepekli un, yüzde 50 beyaz unla hazırlanıyor. Taş fırında pişirilen çeşitler, salatayla servis ediliyor. En sevilen pizzası, ana malzemesi kıyma, pepperoni ve jalapeno olan ‘etli metli’. ‘Közlenmiş patlıcanlı pizza’ ise mönünün en yenisi. Fiyatlar 16-23 TL. Tel: 0 216 358 66 00
8- Paper Moon: Akmerkez’de hizmet veriyor. 16 çeşit pizzasının hepsi spesiyal. En çok kurutulmuş dana eti ve rokayla yapılan ‘Bresaola’ ve ızgara sebzeli pizza sipariş ediliyor. Fiyatlar 22-45 TL. Tel: 0 212 282 16 16
9- Spazio: Mönüde 4 çeşit var. En çok siparişi İtalyan klasiği ‘Margarita’ ve ‘Prosciutto’ alıyor. Diğer iki çeşit de ‘mantarlı’ ve ‘ıspanaklı pizza’. Talebe göre çeşitler artabiliyor. Fiyatlar 21-27 TL arasında. Tel: 0 212 368 12 34
10- Il Padrino: Mönüsünde 16 çeşit pizza var. En beğenilenleri, enginar kalbinin farklı bir lezzet kattığı ‘Stagioni’. Fiyatlar 16-24 TL arasında. Tel: 0 216 573 45 45
11- Bella Vista: Bahçeşehir’de hizmet veren mekanın mönüsünde 26 çeşit pizza var. ‘Pizza Bela Vista’ sadece burada olan bir çeşit. Ana malzemesi tavuk. ‘İtalyan pidesi’ olarak bilinen ‘Calzone’de de iddialılar. Jambon, mantar, yumurta ve enginarla yapılıyor. Fiyatlar 17-33 TL. Tel: 0 212 669 42 55
12- Piola: Mönüsünde 64 pizza var. Light pizzalarda tam buğday unu kullanılıyor. Kuru füme etli ve kavurmalı pizzalar, spesiyallerinden. En çok sipariş edilense kadın müşterileri yoğunlukta olduğu için ‘sebzeli pizza’. Taş fırında pişen ince hamurlu pizzaların fiyatları 14 ile 36 TL arasında. Tel: 0 212 337 30 70
13- Pastarito: Suadiye’de hizmet veriyor. Diyet pizzaların reçeteleri gramaj olarak ‘ağır’ olsa da kalorisi düşük. ‘Gorgonzola peynirli pizza’sı en sevilen çeşidi. Fiyatlar 18-34 TL. Tel: 0 216 362 35 01
14-Papa John’s: Pizzalar biber turşusuyla geliyor. ‘Barbekü soslu tavuk’ ve ‘mantarlı pizza’ buraya özel. Türk damak tadından vazgeçemeyenler için de sucuk ve pastırmalı ‘Ottoman Pizza’ var. 10 TL’den başlayan fiyatlar boyutuna göre 37 TL’ye kadar çıkıyor. Tel: 0 216 349 17 00
15-Upper Crust: Mönüde 26 çeşit pizza var. Çeşitler, ‘özel pizzalar’, ‘Türk pizzaları’, ‘karidesli pizzalar’ ve ‘pesto soslu pizzalar’ olmak üzere dört başlık altında sunuluyor. Tavuk fajita ve karidesli olanları deneyin. Fiyatlar 18-33 TL. Tel: 0 212 227 52 27
16-Beppe Pizza: Pizzaları içinde en çok ‘Extra Rosa’ seviliyor. 31 TL’lik fiyatıyla en pahalısı da bu. ‘Extra Rosa’, sucuktan salama, kıymadan mantara 11 çeşit malzemeyle yapılıyor. Mekanın spesiyali ise mezgit ve somon filetosuyla hazırlanan ‘balıklı pizzalar’. Fiyatlar 9.90 TL’den başlıyor. Tel: 0 216 550 22 00
17-Otto: 21 çeşit pizza var. En çok karma ve üç mantarlı satılıyor. İsterseniz kepek unuyla hazırlatabiliyorsunuz. ‘Füme dilli pizza’ en yenisi. Çam fıstığı, roka ve nar ekşili sosla hazırlanan ‘Şefin Seçimi’yse sadece burada yiyebileceğiniz bir lezzet. Fiyatlar 14-28 TL. Tel: 0 212 292 70 15
18-Miss Pizza: Miss Pizza’nın mönüsünde sadece pizza var. Şimdilik 33 çeşit bulunuyor ama sayı her geçen gün artıyor. ‘Ançuezli Selena’ ve Funghi’, mönünün gözdesi. Ricotta peyniri, bal ve fıstıkla yapılan ‘Pizza Honey’ de değişik tatlara açık damaklara hitap ediyor. Fiyatlar 12-33 TL arasında. Tel: 0 212 251 32 34
19-Zazie: Mönüdeki 17 çeşit pizzanın çapı 32 cm. En sevileni ‘Zazie Pizza’. Marine edilmiş patlıcan, tulum peyniri, çam fıstığı ve domates sosla yapılıyor. Doğalgazlı taş fırında pişen pizzaların hamuru, çıtır olması ve kolay hazmedilmesi için üç gün bekletiliyor. Bu sayede pizzalar mideyi şişirip rahatsız etmiyor. Fiyatlar 18 TL’den başlıyor. Tel: 0 212 231 87 81
20-Fratelli la Bufala: Napoli usulü 20 çeşit pizza yapan mekanda ‘Margarita’ yok satıyor. En pahalı pizzaları, deniz mahsüllü olanı: 39 TL. Bresaola ve ananasın buluştuğu ‘Tropicale’ fark arayanlar için ideal.
Tel: 0 212 325 54 11
21-Mezzaluna: 25 çeşit pizza var. Sipariş alındıktan 3-4 dakika sonra hazır oluyor. Pizzalara isimlerini veren ‘Cotto Jambon’, ‘Parma Jambonu’, ‘Napoli Salamı’ gibi şarküteri ürünleri ve peynir çeşitleri İtalya’dan geliyor. Müdavimleri en çok ‘Robespierre’i seviyor. Bu pizza, ince bonfile dilimleri, domates, roka, kekik, sarımsak, parmesan, mozzarella ve domates sosla yapılıyor. Fiyatları 18-36 TL arasında.
Tel: 0 212 352 88 11
22-Vapiano: Mönüsünde 19 çeşit pizza var. Açık mutfakta yapılan pizzalar arasında labne özel soslu, üzerinde küp dana bacon parçaları olan, taze ve kırmızı soğanlı ‘Flammkuchen’ favori. Koyun feta peyniriyle yapılan Akdeniz lezzeti ‘Pamodorini’ de mekanın spesiyali. Fiyatlar 15 TL’den başlıyor.
Tel: 0 216 464 42 65
23-Pucci Plus: 11 çeşit var. Hemen hepsi de klasik İtalyan pizzası. Diyette olanlar ıspanak ve enginar kalbiyle yapılan ‘Pizza Euro’yu tercih edebilir. Et yemeyenler için mevsim sebzelerinden oluşan vejetaryen seçeneği mevcut. Fiyatlar 19 TL civarında. Tel: 0 212 293 67 32
24-Pizzeria Trio: ‘Sebzeli Carciofo’ ve ‘Hellim Peynirli Pizza’ en sevilen çeşitleri. İncecik hamurlu pizzalar açık mutfakta hazırlanıyor ve taş fırında pişiriliyor. Sos olarak da baharatlarla harmanlanmış zeytinyağı kullanılıyor. Tel: 0 212 252 44 44
25-Mia Mensa: Kuruçeşme ve Suadiye’de şubeleri var. Hangisine giderseniz gidin her ay değişen bir mönü göreceksiniz. Mönüye her ay Akdeniz mutfağından bir başka lezzet ekleniyor. Yenilere rağmen cazibesinden bir şey kaybetmeyen tek şey ise pizza. ‘Vitello’ ve ‘Dört Peynirli’, Mia Mensa’nın en sevilen çeşitleri. Fiyatlar 25 TL civarında. Tel: 0 212 263 76 35
CADDE