Patlıcanı yiyip sapını kenara ayırın! Suda kaynatınca can yakan hastalığa şifa oluyor
Patlıcanı yiyip sapını kenara ayırın! Suda kaynatınca can yakan hastalığa şifa oluyorPatlıcan son derece lezzetli bir sebze olarak sofralarda yerini alsa da, hazırlandığı sırada kesin sapları hep çöpe gidiyor. Aslında bu sebzenin sapında sayısız fayda ve şifa bulunuyor. Detaylar haberimizde!
Patlıcanın kendisi kadar sapı da çok faydalı çıktı!
Patlıcanın kendisi kadar sapı da çok faydalı çıktı!Sofralarımızın sevilen sebzeleri arasında yer alan ve ıspanaktan sonra en fazla demir içeren sebze olan patlıcanı soyarken sapını atıyor musunuz? Peki en az patlıcan kadar patlıcan sapının da birçok derde deva olduğunu biliyor muydunuz? Solunum yolu hastalıklarından insülin direncine pek çok faydası bulunun patlıcan sapı ile ilgili bilinmesi gerekenleri, Dr.Fevzi Özgönül sıraladı ve bunun yanında patlıcan sapı ile hazırlanan bir tarif de paylaştı