Saç dökülmesine karşı ısırgan otuUykusuzluk mu çekiyorsunuz ya da baş ağrısı, hazımsızlık gibi sorunlarla mı boğuşuyorsunuz?... Şifalı otlar, pek çok derde deva oluyor... Ancak doğru zaman ve miktarda kullanmak şartıyla...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Kırmızı patatesin ekmeğini, tatlısını, makarnasını yaptılarMuğla'nın Datça ilçesinde yetiştirilmeye başlanan tropikal bitki kırmızı patatesten yüksek verim alan üreticiler, ürünün bilinirliğini artırmak için bu patatesle alternatif gıdalar hazırlamaya başladı.
Haftanın mekanları...Yüzde 100 doğalYurt dışındaki ilk şubesini Dubai’de açan Hafız Mustafa’nın, Taksim ve CVK Şubeleri, hamilelerin uğrak noktası oldu...
Yufkada tavuklu pilav tarifi | Yufkada tavuklu pilav nasıl yapılır, malzemeler neler?Gelinim Mutfakta yarışmasında 22 Ocak Çarşamba günü Yufkada Tavuklu pilav yapılıyor. Haftanın beş günü boyunca gelinler tarafından yapılan yemeklere kayınvalideler puan veriyor. Gelinlerin mutfaktaki maharetlerini sergilediği Yufkada Tavuklu pilav nasıl yapılır sorusu yarışmayı takip eden izleyiciler tarafından araştırılıyor. Peki Yufkada Tavuklu pilav nasıl yapılır?
‘Gastro Sakarya’ turizmi canlandıracakSakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya’nın gastronomisinin turizmde değerlendirilmesini amaçlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Gastro Sakarya projesi ile yöresel lezzetlerimizi ve tarımsal zenginliğimizi dünyaya tanıtacak, ‘UNESCO Gastronomi Şehri’ unvanı almak için aday olacağız” dedi
Karnabahar yemeği çeşitleri var mıdır?Karnabaharı tek başına bile tüketirken, salatasından yemeğine kadar pek çok yemek çeşitleriyle, bizi sağlık ve tat açısından oldukça doyurmaktadır. Turpgillerden, bir beyaz çiçekli sebze grubuna giren karnabaharın bize sağladığı faydalarla birlikte sofralarımızda daha sık görmek istemez miyiz? O hâlde karnabahar yemeğinin çeşitlerine bir bakalım.
20 Ekim 2017 günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)Bugün ne pişirsem diyenler için şahane bir 20 ekim günün menüsü hazırladık. Zeytinyağlıları sevenler için 20 Ekim günün menüsünde ziyafet var. Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız bu tarifler tam size göre...
Bayram sofraları için et yemekleriKurban Bayramı sofralarında baş köşeye et yemekleri kurulacak. Peki misafirlerinize her zamankinden farklı bir et yemeği sunmak istemez misiniz? Yeme-içme sektörünün önde gelen isimleri lezzetli tarifler verdi
Bu yemeğin entegrasyonu eksikYarın Almanya’ya göçün 50’nci yıldönümü. Bu yarım asır, özellikle Türkiye doğumluların ağız tadını değiştirmemiş. Hâlâ alışveriş Türk marketlerden yapılıyor, evde Alman yemeği pişmiyor, hatta kimileri hiç ağzına koymamış
Cafe Swiss'te üç kap yemek 30 YTLİsviçre havasını taşıyan bir otelde, İsviçre ağırlıklı mutfakta hazırlanan yemekleri ve salataları tatmak isteyen Ankaralılara Cafe Swiss'i tavsiye ederim
Karalahana çorbası pek lezzetliydiMıdı, Ordu'da deniz üzerinde bir Karadeniz lokantası. Burada çorbadan kavurma ve kayganaya kadar birbirinden lezzetli yöresel yemekler sunuyorlar
Büyük İskender, Denize hayran kaldıHe-Deye yeni imaj ve kadro, sosyetenin 3. Leventteki adresi COCO a gogo, Maslak Venuede dinamik bir gece, Blade Salsa Show, Alcherada ilk kış konseri, Efes Pilsen Blues Festival, kışlık kahvaltı ve brunch adresleri...
Starlar Nalkesen için buluştuŞıklığın ve lezzetli yemeğin adresi Baci, Nükhet çok hızlı geliyor, Lacivertde Ege yemekleri, Sarıyerde canlı canlı balık, Ortaköyde farklı bir keyif; Simple, Bursalıdan paket servis, Reinada Reina...