GündemYufkada tavuklu pilav tarifi | Yufkada tavuklu pilav nasıl yapılır, malzemeler neler?

Yufkada tavuklu pilav tarifi | Yufkada tavuklu pilav nasıl yapılır, malzemeler neler?

22.01.2020 - 13:43 | Son Güncellenme:

Gelinim Mutfakta yarışmasında 22 Ocak Çarşamba günü Yufkada Tavuklu pilav yapılıyor. Haftanın beş günü boyunca gelinler tarafından yapılan yemeklere kayınvalideler puan veriyor. Gelinlerin mutfaktaki maharetlerini sergilediği Yufkada Tavuklu pilav nasıl yapılır sorusu yarışmayı takip eden izleyiciler tarafından araştırılıyor. Peki Yufkada Tavuklu pilav nasıl yapılır?

Yufkada tavuklu pilav tarifi | Yufkada tavuklu pilav nasıl yapılır, malzemeler neler

Yufkada Tavuklu pilav nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Haftanın beş günü boyunca mutfaktaki hünerlerini sergileyen gelinler yaptıkları yemekler ile gün sonunda çeyrek altının sahibi olabilmek için yarışıyor. Her gelinin kayınvalidesi kendi gelini tarafından yapılan yemeğe en yüksek puanı verebilmek için yarışıyor. Peki 22 Ocak'ta Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılacak olan Yufkada pilav nasıl yapılır, Yufkada Pilav tarifi ve malzemelerine ilişkin tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

YUFKADA TAVUKLU PİLAV MALZEMELERİ

Kavurması için:

300 gr tavuk eti (küçük parçalar halinde doğranmış)

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet defneyaprağı

2 su bardağı su

Tuz, karabiber

Pilavı için:

2 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı karışık garnitür (patates, havuç, bezelye)

2 su bardağı tavuk suyu

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı Tereyağı

Tuz

Kaplaması için:

2 adet yufka

1 yumurtanın sarısı

Çörekotu

2-3 yemek kaşığı Tereyağı

YUFKADA TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI:

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın, üzerine etleri ilave ederek suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.

Suyunu çeken tavukları soğan ve sarımsak ilave edere 1-2 dakika daha soteleyin. Defne yaprağı ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen tavukları ocaktan alın. 2 yemek kaşığı tereyağı tencereye alın ve eritin.

Haberin Devamı

Üzerine süzdüğünüz pirinçleri ilave ederek pirinçler şeffaf bir renk alıncaya kadar kavurun. Garnitürü, et suyu ve suyu ilave ederek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Yufkayı tezgaha serin.

Üzerine bir fırça yardımıyla erittiğiniz tereyağı sürü ve ikinci yufkayı üzerine serin.

Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. İlk parçayı bir çorba kasesin yayın ve uçlarını dışarıda bırakın. Pilav ve tavuğu karıştırın, yufkanın üzerine kaşık yardımıyla kaseyi dolduruncaya kadar koyun. Yufkanın uçlarına biraz yumurta sürün ve sıkıca pilavın üzerine kapatın. Hazırladığınız yufkalı pilavı yağladığınız fırın tepsisine alın, kalan 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Son olarak üzerine biraz yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.