Lezzetli yemeklerKendine has üslubu, sunum tarzı ve hazırladığı birbirinden lezzetli yemeklerle izleyicinin beğenisini kazanan şef Arda Türkmen, ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’ ile bugün ekrana geliyor.
Ara Sıcak Nedir? Ara Sıcak Yemekler Hangileridir, Nasıl Hazırlanır?Sofra kültüründe yemekler çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle davet sofralarında yemekler sınıflandırılır. Başlangıç olarak verilen çorbanın ardından ara sıcaklar getirilir. Ara sıcak nedir? Ara sıcak yemekler hangileridir, nasıl hazırlanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Enginarın kalbi Hilton İzmir’deKalite, konfor ve mutluluğun adresi Hilton İzmir, baharın gelişini nisan ayı boyunca enginar mönüsünü 9. kat Level 9 Restoran ve 31. kat Windows on the Bay Restoran’da misafirlerin beğenisine sunacak.
Lokum kıvamında bir patates yemeği tarifiPatates; bol bir nişasta oranına sahip, B ve C vitamin deposu olan, Türk mutfağında çok sık kullanımı olan bir sebzedir. Patates Türkiye’de çokça yetiştirilen ve çok çeşitleri bulunan bir sebzedir.
Kendi kalça etini yedi!Sonunda bu da oldu. Norveçli bir sanatçı Alexander Selvik Wengshoel, kendi kalçasından bir parçayı kaynatıp patates graten ve bir kadeh şarap eşliğinde yediğini açıkladı. Olayın ayrıntıları daha da ilginç.
ŞIK VE PRATiK SOFRALARSoframızda şıklığı sağlamak için pahalı porselenlere ya da paha biçilmez kristallere ihtiyacımız yok. Bunun için pratik birçok seçenek mevcut
Kendi müziğini götür, “evinin odasında” oturCihangir Caddesi’nde yeni açılan Homeroom’un mönüsü sağlıklı yemeklerden oluşuyor. Mekanda akşamları isteyen evinden plağını getirip kendi seçtiği parçayı çalabiliyor
Tavuk Çorbasının Yanına Ne Gider? Tavuk Çorbasının Yanına Yemek Ve İçecek TavsiyeleriTavuk çorbası yaz ya da kış fark etmeksizin severek tüketilen bir çorbadır. Özellikle yanında da farklı birçok yemek ve içecek tüketilebilir. Tavuk çorbasının yanına patates mantısı, bezelye, zeytinyağlı enginar ya da şehriye salatası iyi gider. Tavuk çorbasının yanına ne iyi gider ve ne yenerek ne içilir ayrıntıları ile derledik.
Günün iftar menüsü: 5. günGünün iftar menüsünü sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. 5. gün iftar menüsü için; köz domates biber çorbası, ara sıcak olarak patatesli ıspanak graten, ana yemek olarak fırında kaşarlı köfte, tatlı olarak ise ev usulü kazandibi tarifini sizin için paylaştık. İşte 5. gün iftar menüsü...
Günün iftar menüsü: 15. günİftara ne hazırlayacağım diye düşünüyorsanız, günün iftar menüsüne mutlaka göz atmalısınız. Kabak çorbası, hasanpaşa köftesi ve şam tatlısı tariflerini Ramazan'ın 13. gününde sizinle paylaştık. İşte 15. gün iftar menüsü...
11 Ocak günün menüsü (Erkek erkeğe yenen yemekler)11 Ocak günün menüsünde bugün son derece kolay bir menü seçtik. Erkek erkeğe yenen yemekler. Beylerin bir araya geldiğinde pizza ve patates kızartması dışında yemesini istediğimiz için 11 Ocak günün menüsünü hazırladık. İşte 11 Ocak günün menüsü…
“Gurme” etlerMövenpIck Hotel İstanbul Azzur Restaurant 13-24 Mart tarihleri arasında taze baharatlar ve soslarla marine edilerek hazırlanan, klasik tatlardan yenilikçi yorumlara uzanan gurme biftek çeşitleri sunuyor.
“Rahmi Koç’un pastırmalı kuru fasulyesine bayılırım”Ünlü reklamcı Turan Başartan, Star TV’de yayımlanan “Yemeğe Bizdeyiz” programına katıldı, bir anda büyük ilgi gördü. Sık sık özel davetlere de katılan Başartan özellikle Rahmi Koç’un pastırmalı kuru fasulyesine bayılıyor
Reca hanımın lokantasıReca Aruoba, eşi İskender Aruoba'yla birlikte Bodrum'da açtığı balık lokantası Reca's'ta, yörenin en iyi zeytinyağını, peynirlerini, otlarını, deniz ürünlerini kullanarak farklı lezzetler yaratıyor
Emrah ilk kez aşk sarhoşuReina ile Laila patronları kapışacak, Pizza Pizza, Özsüt, Salzburg Patisserie, Club Flipperın Polo 13deki 12. yıl kutlaması, Karafaki Bodrumda, Manhattan Cafe, Meyhane-i Kebir...
Emrah ilk kez aşk sarhoşuReina ile Laila patronları kapışacak, Pizza Pizza, Özsüt, Salzburg Patisserie, Club Flipper’ın Polo 13’deki 12. yıl kutlaması, Karafaki Bodrum’da, Manhattan Cafe, Meyhane-i Kebir...
Patates ‘kriz masası’nın gözdesiBelçika Yemekleri Haftası için İstanbul’a gelen ünlü şef Pierre Fonteyne, Milliyet okurlarına Belçika mutfağının simgesi "patates"i anlattı