Son dakika osmanlı rus savaşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan osmanlı rus savaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan osmanlı rus savaşı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 460 osmanlı rus savaşı haberi bulunmuştur.
Gören hayran kalıyor! 2 bin 42 rakımda yapıldı, savaş buradan yönetildiErzurum'da, Osmanlı Devletince doğu sınırlarının korunması amacıyla yapılan ve "93 Harbi" olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın en çetin muharebelerinin geçtiği tabyalardan birisi olan Mecidiye Tabyası, kendine hayran bırakıyor.
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrıBir zamanlar yalnızca saray sakinlerinin yiyebildiği bir tatlıydı. Ancak Kırım'dan gelen Abdullah Efendi ülkenin dört bir yanına güllacı yaydı. Bu tatlıyı severek tüketen halk ise tam 1,5 asırdır yarattığı mirası omuzlarında taşıyor. İşte ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlının 'Uncu Abdullah' ile başlayıp nesiller boyu devam ettirilen hikayesi.
Gravürün kalbi bu kütüphanede atıyorTürkiye’nin ilk dijital gravür kütüphanesi olan Gravür Dünyası Dijital Gravür Kütüphanesi, yaklaşık 10 bin gravür ve haritaya ev sahipliği yapıyor. Dijital kütüphane herkesin erişimine açık.
'Türkler geliyor' dedi, iki ordu birbirini vurdu! Osmanlı tek mermi atmadan kazandıTarih, birçok ilginç savaşa ev sahipliği yaptı ancak hiçbiri tek bir Osmanlı askerinin bile burnu kanamadan kazandığı Şebeş Savaşı kadar garip değildi. Peki 1788 yılında gerçekleşen 2 günlük Şebeş Savaşı tarih kitaplarına kazınan en tuhaf savaşlardan biri olmayı nasıl başardı? İşte cevabı.
Unutulan askerler için şehitlik talebi: Herkes bu bölgedeki hazin hikayeyi bilirErzurum’un Narman ilçesi Çimenli Mahallesi sakinlerisavaş döneminde köylerinde şehit olan ve burada defnedilen askerler için bir şehitlik yapılmasını istiyor. Mahallesi sakinlerinden Gürsel Ceylan, "Köyümüzdeki herkes bu bölgedeki hazin hikayeleri bilir. Köy halkı Türk askeri geldiğinde köydeki binalarımızı askerlerimizin hizmetine vermişler" dedi.
Kars’ta temel kazısı sırasında top mermisi bulunduKars’ta bir inşaatın temel kazısı sırasında Osmanlı-Rus savaşından kaldığı tahmin edilen patlamamış top mermisi bulundu. Mermi, bomba uzmanları tarafından güvenli bölgede imha edildi.
Türkiye’nin sandıklarıOsmanlı’da bugün ‘kanun hükmünde kararname’ olarak niteleyebileceğimiz ‘Talimat-ı Muvakkate’ye göre yapılan ilk seçim sonucuna göre, 69’u Müslüman, 46’sı gayrimüslim mebustan oluşan Meclisi Umumi 19 Mart 1877’de ilk oturumunu gerçekleştirir...
İhtilalin lideri Polonezköy’ü kurduAnadolu ve Rumeli, Osmanlı Dönemi’nde de göç hareketlerinin önemli durakları arasında yer aldı. İspanya’daki zulümden kurtarılan Yahudiler, Selanik’e yerleştirildi. İstanbul’a iltica eden Polonya İhtilali’nin liderlerinden Prens Adam Czartoryski, Polonezköy’ü kurdu. Rus zulmünden kaçan Çerkesler ile Kırım Tatarları da Anadolu’ya yerleşti.
İstanbul’un kadim hatıralarını saklıyorTarihi, İstanbul’un kara surlarının bir parçası olan Altın Kapı ile 5. yüzyıla dayanan Yedikule Hisarı asırlardır Marmara Denizi’ne selam veren burçlarıyla nice hikâyelere tanık oldu
Ani Ören Yeri: Güzelliğin sınırıAni Ören Yeri, Kafkasya’dan Anadolu’ya giriş noktasında, Türkiye’nin en doğusunda yer alır. Tarih öncesinden bu yana bir yerleşim alanı olan kent, Urartulardan Osmanlılara kadar birçok farklı medeniyetin izlerini taşır. 10. yüzyıldan sonra dinî ve ticarî bir merkez haline gelen Ani, 1605 yılındaki depremin ardından terk edildi. Kentin güzelliği ve önemi ise sürdürülen arkeolojik kazılarla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.
Edirne Yeni Saray: Yok olmuş bir mirasın peşinde15. yüzyıl ortalarında inşa edilen Edirne Yeni Saray’dan günümüze çok az kalıntı ulaştı. Sarayda sürdürülen kazılarla Osmanlı mimarisi ve sanatından önemli izler taşıyan bu mirasın ortaya çıkarılması, bazı bölümlerinin yeniden ayağa kaldırılması amaçlanıyor.
Karadağ nerede haritadaki yeri? Karadağ ülke nüfusu, başkenti hakkında bilgiler...Karadağ nerede dünya haritasındaki konumu gibi birçok konu başlığı bugün A Milli takımın Karadağ ile oynayacağı mücadele öncesinde araştırma konusu olmaya devam ediyor. 2006 yılında bağımsızlık referandumu ile bağımsızlığı ilan eden Karadağ'ın başkenti Podgorica bilinen adıyla Montenegrodur. İşte Karadağ nüfusu, başkenti ve ülke hakkında merak edilen detaylar...
"Türkiye, kapsayıcı fuarcılıkla ekonomiye katkısını artırabilir" değerlendirmesiİstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şefik Memiş, Türkiye'nin, kapsayıcı fuarcılık politikasıyla hem şehirlerinin ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkıyı en üst düzeye çıkarabileceğini belirterek, "Bu başarılırsa fuarcılığın yeterli alana sahip olup olmaması, alanların şehirlere dağılımı gibi sorunlar da kendiliğinden çözüm bulacaktır." dedi.
Kadınlar Günü'nde Nene Hatun'un kabrini ziyaret edip, karanfil bıraktılarErzurum'da 8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker ve bir grup kadın, 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus savaşında Aziziye Tabyası'nda destan yazan Nene Hatun'un kabrini ziyaret etti. Mezarlığa dua edip çiçek bırakan Vali Yardımcısı Büyüker, "Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan kadınların günüdür" dedi.
Ebüzziya Ailesi sergisi Kazlıçeşme Sanat'taİbrahim Müteferrika’dan sonra ülkemizdeki matbaacılık tarihinin 150 yıllık gelişimine önemli katkılar sağlayan Ebüzziya Tevfik Bey’in kurucusu olduğu Matbaa-i Ebüzziya çalışmalarının yer aldığı “Kültür ve Sanat Hayatımızda Ebüzziya Ailesi” sergisi Kazlıçeşme Sanat Galerisi’nde devam ediyor.
Bayburt Kalesi Bayburt'un Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve HikayesiGünümüzde Bayburt Kalesi çok popüler olan ve hemen hemen pek çok turist tarafından ziyaret edilen bir kaledir. Bayburt Kalesi nerededir? Bayburt Kalesi özellikleri ve tarihçesi nasıldır? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
130 yıllık tohumla en lezzetli domatesTürkiye’de Çiçeğin Kenti olarak tanınan Bayındır, hayvancılık ve sebze-meyve üretimi konusunda da adından söz ettiriyor.
Tarihi Beylerbeyi Sarayı turizme kazandırılıyorKars'ın önemli tarihi binalarından olan Beylerbeyi Sarayı'nın turizme kazandırılması için 3 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları sürdürülüyor. Vali Türker Öksüz, çalışmaları yerinde görmek, kontrol etmek ve bilgi almak için sarayı gezdi.
Ayastefanos Antlaşması Kısaca Özeti: Tarihi, Maddeleri (Şartları), Önemi Ve Özellikleri622 yıllık hüküm süren dünyanın en büyük devletlerinden bir tanesi olarak görülen Osmanlı Devleti özellikle Yükseliş döneminde dünyanın en önemli imparatorluklarından biri olarak görülmüştür. Osmanlı Devleti özellikle gerileme ve dağılma dönemlerinde birçok savaş yapmış bu savaşların sonucunda da birçok anlaşmaya imza atmıştır. Bu anlaşmalardan bir tanesi de Rusya ve Osmanlı Devleti arasında imzalanan Ayastefanos diğer adıyla Yeşilköy antlaşmasıdır. Ayastefanos Antlaşması ile ilgili detaylara yer verdik.
Osmanlı Rus Savaşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.