Son dakika lahana haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lahana gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lahana haber sayfamızda...
Lezzetiyle yaprak ve lahana sarmasını solladı! Yeni lezzet bombası bu sarma sofraların gözdesiTürk mutfağında sarma denildiğinde akla ilk olarak yaprak ve lahana gelir. Ancak son dönemde sofralarda yeni bir yıldız parlıyor! Hem lezzetiyle hem de sağlıklı içeriğiyle dikkat çeken bu yeni sarma çeşidi, geleneksel tarifleri gölgede bırakmaya başladı. İşte bu özel sarmaya dair tüm detaylar...
Tarlada çeşit azalıyorÜretim maliyetleri ve iklim kaynaklı sorunlarla yaşanan kayıplar, çiftçinin tarladaki ekim kararını etkileme başladı. Üreticiler, görece daha az emek ve girdi maliyeti isteyen ürünleri tercih ederken; daha uğraşlı olan başta meyve ve sebze olmak üzere farklı ürün gruplarını ekmeyi bırakıyor.
Kemikleri gençleştirip güç veriyor! İster çorbasını ister sarmasını yapın, doğal şifaKemik sağlığımız, yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen önemli, hatta en önemli faktördür diyebiliriz. Yaşlandıkça kemik yoğunluğumuz azalabiliyor ve bu da kırılma riskini artırabiliyor. Uzmanlar ise güçlü ve sağlıklı kemiklerin temelinde sadece egzersizlerin yer almadığını, dengeli bir beslenmenin yattığını vurguluyor. Peki, bu doğru beslenme denilen şey tam olarak nedir? İşte tam bu noktada, genellikle göz ardı edilen bir sebze devreye giriyor: Kara lahana! Aslında tek yapmanız gereken, bu sebzeyi beslenme düzeninize dahil etmek ve mümkün olduğunca çok tüketmek.
Kadın sağlığında önemli bir konu: Östrojen dominansıÖstrojen dominansı, kadın sağlığını olumsuz etkileyebilecek ciddi bir hormonal dengesizliktir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, hormonal dengesizliğin nasıl oluştuğunu anla-tıp, kadın sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi
Patates, soğan ve sarımsaktan buzdolabına sızıyor! Zehri sıfırlamak için 2 saat şartPazardan aldığımız sebze-meyveleri poşetleriyle dolaba koyuyor, yumurtaları yıkayarak saklamayı tercih ediyoruz. Ancak buzdolabı kullanırken kitleler halinde yaptığımız hataların ölümcül sonuçları oluyor. İşte başta patates, soğan ve sarımsak olmak üzere nasıl muhafaza edeceğimizi bir türlü bilemediğimiz besinlerin zehir olarak vücudumuza sızma hikâyesi!
Lezzetin değil, gençliğin de formülü! Beyaz lahanalı maske: 15 dakikada işliyorTurşu, sarma, yemek, çorba ve daha pek çok yiyecek elde ettiğimiz beyaz lahananın cilde etkileri araştırıldı. Uzmanların yaptığı araştırmada vücut sağlığının yanı sıra cilt için de çok etkili olduğu belirtildi. İşte beyaz lahananın cilde faydaları ve etkili bir maske tarifi.
Artık kimse lahana ve yaprak sarma yapmıyor! Denemeyen kalmadı hem pratik hem de lezzetliSon dönemde mutfaklarda bir değişim rüzgarı esiyor. Lahana ve yaprak sarması gibi klasik tariflerin yerine, daha pratik, hafif ve lezzetli bir alternatif olan pırasa sarması dikkat çekiyor. Hem zahmetsiz hazırlanışı hem de kendine özgü lezzetiyle sofralarda giderek popülerleşen pırasa sarması, bu tariflere yepyeni bir boyut kazandırıyor. İşte pırasa sarmasının sırrı ve püf noktaları!
Sarma yaparken beyaz lahana haşlama derdine son veren teknik! Haşlanmış gibi yumuşuyorBeyaz lahana, vitamin ve mineral açısından zengin bir sebzedir. Özellikle C vitamini, K vitamini ve antioksidan içerikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak birçok kişi, beyaz lahanayı haşlamakla uğraşmak istemediği için bu sağlıklı sebzeyi tüketmekten kaçınır. İşte haşlama işlemini gereksiz kılacak doğal yöntemler!
Lahana yaprak yaprak açılacak! Tencerede 2 dakika tutmak yeterliymiş, suyu şifaKış sebzelerinin en sevilen ve besleyici yiyeceklerinden lahana, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Dolması, yemeği, turşusu yapılabiliyor. Evde lahana haşlamak isteyenler, bazı püf noktaları göz önünde bulundurmalı. İşte haşlama yapmanın en kolay yolları.
Etli lahana sarmasına lezzet katan tüyo! Asla dağılmıyor ve içi tam pişiyorEtli lahana sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak mükemmel lahana sarması yapmak bazen zor olabilir. Sarmaların dağılması, iç harcın pişmemesi gibi sorunlar yaşanabilir. Neyse ki, birkaç basit püf noktası ile lahana sarmalarınızı kusursuz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte lahana sarmasını hem daha lezzetli hem de tam kıvamında yapmak için bilmeniz gereken tüyolar!
Turşusu, salatası meşhur! Yaprak yaprak ayırarak böyle temizleyinMor lahana; Turpgillerden geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz sebzesi olarak yetiştirilen ve yaprakları koyu kırmızı/bordo/mor olan bir lahana çeşididir. Turşusu, salatası meşhur olan kat kat yapraklı mor lahananın temizliğini bu adımlarla uygulayarak istediğiniz lezzete dönüştürebilirsiniz.
Kışlık sebze hesabı bütçeyi zorluyorKış sebzeleri tezgahta yerini alırken mevsim, sofrada hesabı zorlayarak başladı. Bir yandan aşırı sıcak ve ani yağışların vurduğu üretim alanlarında büyük kayıp olurken, diğer yandan ise yaz aylarında üretiminden zarar eden çiftçinin kışlık ekim yapmaması rekolteyi düşürdü.
Kıvrandıran bel ağrısını 30 dakikada bitiriyor! En etkili ağrı kesiciden daha iyi, sırrı lahanadaLahana yapraklarının bel ağrısına iyi geldiğini bilmiyorsanız ve her şeyi denemenize rağmen bel ağrıları geçmiyorsa haberimiz tam da size göre. Hareket yeteneğini kısıtlayan bel ağrısını geçiren lahana yöntemi televizyonlarda hatta sosyal medyada oldukça popüler. Peki bel ağrısını geçiren sıcak lahana yöntemi nedir?
Masterchef'ten elenen Alper'den veda paylaşımı! 'Özür dilerim'Masterchef Türkiye tüm hızıyla devam ediyor. Artık 7 kişinin kaldığı Masterchef'te yarışmaya veda eden isim Alper oldu. Alper'in talihsizliği geceye damga vururken veda mesajı geldi. İşte detaylar...
Masterchef'ten bir kişi daha elendi! Büyük talihsizlik: Gözyaşlarına boğulduMasterchef Türkiye'de eleme gecesinde bir isim daha hayallerine veda etti. Yarışmacılar birbirinden güzel tabaklar hazırladı. Şefler seçim yapmakta hayli zorlandı. Tabaklar hazırlanırken büyük bir talihsizlik yaşandı. Alper yaşanan olay sonrası gözyaşlarını tutamadı. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Haşlaması 2 dakika sürüyormuş! Yıkamayınca zehri içinde kalıyor: 5 dakika yeterliLahana kış sebzeleri arasında en besleyici ve yenmesi zor olan yiyeceklerinden biri. Güçlü bir antioksidan olan lahananın hem dolması hem de yemeği hastalıklara karşı koruyucu olsa da lahana hazırlama aşamasında haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Peki bunlar neler?
Ispanak, havuç, lahana, pancar! ‘Kış sebzelerini tüketirken aşırıya kaçmayın’Kışın çokça tüketilen ıspanak, havuç, marul, salatalık, karalahana, Brüksel lahanası, maydanoz, pancar, brokoli ve bal kabağı gibi sebzelerin içeriğinde bulunan karotenoidler vücutta antioksidan görevi yapıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Betül Merd, karotennoidler ve karotenemi ile ilgili bilgi verdi.
Romenlerin asırlardır kullandığı yöntem! Turşudaki fazla tuzu mıknatıs gibi çekiyorKış sofralarının vazgeçilmez lezzeti turşular, her öğünde sofralardaki yerini alıyor. Tuzlu ve ekşi tadıyla herkesin severek tükettiği turşular, sağlığımız için de çok faydalı. Ancak hazırlık aşamasında her zaman istediğiniz tuz oranını yakalamamış olabilirsiniz. Bu durumda Romenlerin harika bir yöntemi bulunuyor. İşte fazla tuzdan kurtaran taktik.
Kışın yağ yakmak çok daha kolaySoğuk kış geceleri ile birlikte televizyon karşısında atıştırmalar başladı. Üstelik kışın vücut yağ depolama eğiliminde olduğu için iştahlar da açıldı. Kilo verme süreci önemli bir sorun haline geldi. Hatta diyetler askıya alınmaya başlandı.
Böyle temizleyince tadı acılaşmıyor! Brüksel lahanasını tazecik tutan yöntemKüçük ve katmanlı yaprakları olan brüksel lahanası, hafif acı bir sebzedir. Doğru şekilde temizlenip hazırlanmadığında acı bir tat bırakmaya müsaittir. Daha önce bildiğiniz tüm teknikleri unutun. Brüksel lahanasını pratik bir şekilde temizleyerek yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İşte kolay taktikler.
Swissôtel Büyük Efes’te Romanya’ya lezzet yolculuğuSwissôtel Büyük Efes, gastronomi tutkunlarını yepyeni tatlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kez, 26-30 Kasım tarihleri arasında Café Swiss’te, saat 12:00 - 15:00 arasında Romanya’nın geleneksel ve gurme lezzetleri, zengin bir açık büfe eşliğinde misafirlere sunuldu.
Lahana ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.