Labirent Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf BulmacadaLabirent bulmaca sorusunun iki farklı cevabı vardır. Eğer sorunun cevabı 5 harfli istenmişse sorun, 8 harfli olarak istenmişse de dolangaç yazmanız gerekir. Labirent bulmaca sorusunun yanıtını internetten öğrenebilirsiniz. Labirent bulmaca cevabını sizler için derledik.
Karadeniz'deki labirenti andıran üst geçitler görenleri şaşırtıyorKaradeniz Bölgesi'nde zorlu doğa koşullarına karşı geliştirilen pratik çözümler, ortaya ilginç yapılar çıkarıyor. Trabzon, Rize ve Artvin'de, Karadeniz Sahil Yolu üzerine inşa edilen üst geçitler, labirenti andıran görüntüleri ile görenleri şaşırtıyor.
Polonya'da dondurucu soğukta labirentte dolaştılarPolonya'nın Zakopane kentinde yer alan ve ülkenin en ilgi çeken eğlence duraklarından biri olan kar labirenti 3000 metrekarelik bir alanda ziyaretçilerini ağırlıyor.
Karadeniz'in labirent üst geçitleri şaşırtıyorKaradeniz Bölgesi'nde zorlu doğa koşullarına karşı geliştirilen pratik çözümler, ortaya ilginç yapılar çıkarıyor. Trabzon, Rize ve Artvin'de, Karadeniz Sahil Yolu üzerine inşa edilen üst geçitler, labirenti andıran görüntüleri ile ilgi çekiyor. Karadeniz'de ilginç mimari yapılar, görenleri şaşırtıyor. Bölgenin zorlu doğa koşullarına karşı geliştirilen pratik çözümler, kimi zaman ortaya sıra dışı yapılar çıkmasına neden oluyor. Trabzon'un Ortahisar ilçesi Beşirli sahilinde 3 katlı yürüyüş yolu bulunan 400 metrelik üst geçit, 3 katlı binaya benzetiliyor. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki üst geçite, 3 katlı rampa yürüyüş yolu ile çıkılıyor. Rampayı çıkanlar, üst geçittten geçerek uzun bir yürüyüşle 3 katlı yürüyüş yolu ile karşıya ulaşabiliyor.
Artvin’de labirent gibi bir üst geçitGörenleri hayrete düşüren labirent gibi üst geçit Artvin’in Kemalpaşa İlçesi’nde bulunuyor. Uzunluğu ve dönemeçleriyle dikkat çeken yaya üst geçidinden otobanların kenarına verilen kol dışında bir kolla köy yoluna bağlanıyor. Kemalpaşa İlçesi’nde Liman Köyü’nde, Karadeniz Sahil Yolu üzerine inşa edilen yaya üst geçidi, görüntüsü ile görenleri hayrete düşürüyor. Karadeniz Sahil Yolu’nun üstünden geçen yaya geçidinden otobanın iki kenarını birbirine bağlayan kolları dışında oldukça uzun bir kolun da Liman Köyü yoluna bağlanması, ortaya karmaşık bir görüntü çıkarıyor. Yaya geçidinin bir ucundan diğer ucuna ulaşmak için 300 metreye yakın bir yolu yürümek ve 200’e yakın basamak çıkmak gerekiyor. İlginç yaya geçidinin sahile yakın bölümdeki ucu ile köy yoluna bağlanan diğer ucu arasında ortalama 70 metre de yükseklik farkı bulunuyor.Yolu kullanan nereye gideceğini şaşırıyor Arazi yetersizliği nedeniyle bu alana yapılmak zorunda kalınan üst geçidin insanlar için akıl almaz bir soru olduğunu dile getiren Yücel Altunkaya isimli bir vatandaş “Bence çok ilginç. Daha önce böyle bir üst geçit de görmedim. Değişik bir şekilde dizayn edilmiş, yukarı çıkıyor, aşağı iniyor, oradan tekrar çıkıyor. İnsanlar için akıl almaz bir soru, kolaylık olduğu kadar çıkması da zor, yürümesi de zor. İnsan burada nereye gideceğini şaşırır” ifadelerini kullandı.Üst geçidi kullanan bir başka vatandaş Hami Tatar ise “Çok ilginç bir üst geçit. İlk başta gördüğümde bende çok şaşırdım. Kemalpaşa’da böyle bir üstgeçidin var olduğunu hiç bilmiyordum. İlk defa karşılaştım, helal olsun valla çok iyi yapmışlar. Aslında buralara yön tabelası da vermek lazım, millet inecek çıkacak şaşırır. Aşağı inecek yuları çıkacak, karışık bir şey olmuş yani” şeklinde konuştu.
Sarp Sınır Kapısı'nda fıkra gibi labirentTürkiye’nin Kafkasya Bölgesi’ne açılan en önemli kapısı olan Gürcistan ile Türkiye arasındaki Sarp Sınır Kapısı son 15 gündür çok ilginç bir görüntüye ev sahipliği yapıyor. Günde on binlerce kişinin yaya olarak geçiş yaptığı kapıda, zaman zaman yaşanan izdihamların önlenmesi için Gümrük İdaresi ilginç bir yol bulmuş. İdare kapıdan geçiş yapmak isteyenleri nizami sıraya sokabilmek için demir bariyerlerden 7 metre genişliğinde 11 sıradan oluşan bir labirent inşa etti. Türkiye’den Gürcistan’a yaya olarak geçmek isteyenler resmi işlemleri yaptırmak üzere 10 metre mesafedeki gişelere ulaşmak için 77 metre koridordan geçmek zorunda kalıyor. Labirente giren yolcular tam 11 zikzak çizerek gişeleri ulaşıyor.
Bu da "labirent" üst geçit!Rize’de yapıldığında bazı çevrelerin tepkisine neden olan labirent gibi üst geçit, hayata kattığı kolaylık ile Rizelilerin vazgeçilmezi oldu.Rize Belediyesi tarafından şehir merkezinde yapılan 500 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun ve dünyanın en ilginç yaya üst geçitlerinden bir tanesi kabul edilen ilginç yapı, ilk günlerde bazı kesimlerin tepkisi ile karşılanıp “temel işi “ olarak nitelendirilse de bugün insanların hayatını kolaylaştırdığı için Rize’nin vazgeçilmesi oldu. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı üst geçidin Samsun’dan Sarp’a kadar olan tüm yaya üst geçitlerinden daha fazla kullanıldığını söyledi.Rize Belediyesi, üst geçidin işlevini ölçmek için kullananların sayımını yaptırdı. Net bir sayı elde edemediklerini kaydeden Belediye Başkanı Halil Bakırcı, gözlemlere dayanarak bölgede en çok kullanılan üst geçit olduğu kanaatine vardıklarını söyledi.