Rokayı bir de böyle deneyin! Yoğurtlu roka salatası tarifiSalata ve balığın yanında iyi giden rokayı eminiz ki daha önce hiç yoğurtla denemediniz. Farklı lezzet arayışında olanların seveceği bu tarifte roka ve yoğurt birleşiyor. Misafirlerinize veya kendinize doyurucu ve fit bir öğün hazırlamak isterseniz yoğurtlu roka salatasını deneyebilirsiniz.
Köftenin Yanına Ne Gider? Köftenin Yanına Yemek Ve İçecek TavsiyeleriEvlerde en çok pişen yemekler içerisinde köfte ilk sıralarda gelir. Birçok farklı yöntemle yapılabilen köftenin yanına ise ayran, mercimek çorbası, makarna, salata ve daha birçok seçenek konulabilir. Zaten köftenin birçok içecek ve yiyecekle uyumlu olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı köfte yapan kişiler farklı lezzetler ile sofraya şıklık katabilirler. İşte, tüm detaylar.
Kırmızı etle bayram detoksu yapın! İşte bayram detoksu menüsüSağlıklı yaşam için ilk ve en önemli kural porsiyon kontrolüdür. Bayramlar yılda bir kez yaşadığımız, sevdiklerimizle bir arada olduğumuz geniş sofralarda yemek yiyebildiğimiz güzel zamanlardır. Bu zamanlarda da porsiyon kontrolünü düşünmeden birlikteliğin keyfini sürerken kaçamakların dozunu kaçırabiliriz. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, bayram beslenmesi konusunda uyarılarda bulunurken örnek bayram detoksu menüsünü paylaştı.
Kaptan diyeti nedir, nasıl yapılır?Diyetisyen Emre Uzun yatla, tekneyle tatil yapanlar için bir Kaptan Menüsü hazırladı. Kaptan Menüsü, deniz üzerinde yol almayı seven tatilcilerin hep aynı şeyleri yeme sıkıntısına son veriyor. Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı ve tatilde hemen herkesin yaptığı yeme içme kaçamakları sonrasında uygulayacağı 3 Günlük Detoks Programı da ideal!
Köz oyunları başlasın!Babalar Günü’nü fırsat bilerek bir günlüğüne de olsa mangal işini babanızın elinden alın. Hatta ufak köz oyunlarıyla hazırlayacağınız harika mangal üstü lezzetlerle ona bu kez siz unutulmaz bir sofra hazırlayın
Sardunya Karaköy Yalı'da lezzetli saatlerSardunya Karaköy Yalı, İstanbul'un kalitesiyle fark yaratan boğaza sıfır, gerek görünüşü, gerekse mutfak ve servis anlayışı ile günün trendlerini en iyi yansıtan restorandır.
Güne iyi başlatan hızlı lezzetlerBiraz peynir, biraz sucuk, biraz domates... Belki biraz kekik. Ve elbette onları sarıp sarmalayacak bir ekmek... Şef Eyüp Kemal Sevinç’ten hızlı ama iştah açıcı ve lezzetli bir kahvaltı için sandviç ve kolay pizza tarifleri...
Sabah akşam tapas!İş çıkışı bir tek atarken atıştırın, kallavi bir akşam yemeğinde arkadaşlarla keyfini çıkarın ya da sabah sabah canınız çektiyse tereddüt etmeden kurulun bir tapas bara, hafiflerden seçin, başlayın yemeğe...
iSTANBUL MEZELERiBüyükada’da Fıstık Ahmet lakabıyla tanınan Ahmet Tanrıverdi, ‘Barba’nın Mezeleri’ isimli kitabında Rum meyhanelerinin vazgeçilmez yemeklerinin tariflerini anlatıyor. İşte rakı sofralarını süsleyen tatlardan bazıları...
Eksiklerine rağmen doğru yoldaEtiler'deki Karadabalık'ın iyi niyeti çok belli. Ama yapması gereken iki şey var: 1) Meze sayısını azaltıp uzmanlaşmalı; 2) Otlar ile deniz mahsullerini daha iyi bütünleştirmeli