09.04.2012 - 19:16 | Son Güncellenme:
Sabah akşam gönlünüzce tapas keyfi yapmanız için Time Out dergisi, İstanbul’un en iyi İspanyol mezesini tadabileceğiniz adresleri derledi. Yazının tamamı dergide, tadımlıklar burada! n Haber: Elif Yirmibeşoğlu
TERASTA KEYiF
Park Hyatt Teras, güzel havalarda tapas keyfi yapabileceğiniz ender yerlerden... 10 farklı alternatifin bulunduğu büfe, özellikle iş çıkışlarında rağbet görüyor. Açık hava da cabası... Tortilla, sote karides, soğuk et, ev yapımı cips, soslu mini köfte, bruscetta karışık zeytin, deniz ürünlü salata, büfeden seçtiklerimiz...
Her çarşamba 18.00-21.00 arasında Park Hyatt Teras’ta tapas keyfine davetlisiniz. İki kadeh şarabın da dahil olduğu açık büfenin fiyatı 55 TL. Adres: Park Hyatt Istanbul - Maçka Palas Bronz Sok. No: 4 Teşvikiye Tel: 0 212 315 12 34
Corvus Wine and Bite
Corvus’un mönüsü çeşit çeşit tapasla dolu. Avokado kuru domates keçi peyniri de var, kuru fasulye ezmesi süzme yoğurt salatalık da, Gelibolu sardalyayla köz biber ve roka da... Küçük porsiyon, bol çeşit ve yanında da minik peynirler... Tahinli köz patlıcan çam fıstığı kuru domates, yağlı Ezine peyniri pancar taze kekik, Ezine peyniri çam fıstığı kabak bal, en doyurucu seçenekler... Keyfi tamamlamak içinse önerimiz beyaz, roze ya da yumuşak kırmızılardan şarap... Tapasla yetinmeyenlere peynir tabağından tapasa, oradan da sebze kuleleri, fırında çıtır tavuk gibi ara sıcaklara, ara sıcaklardan da ana yemek kategorisinde Corvus müdavimlerinden en fazla oyu alan kuzu incik ve etsiz servis edilen hünkarsız beğendiye geçmelerini öneriyoruz. Tahinli köz patlıcan çam fıstığı kuru domates, avokado kuru domates keçi peyniri ve ağustos ayında servis edilen kabak çiçeği içinde sıcak peynir Corvus’da es geçilmemesi gerekenlerden... Tapas fiyatları 7 ila 10 TL arasında değişiyor.
Adres: Nedim Sok. No: 5 Akaretler
Tel: 0 212 260 54 70
Gozo
Tapasla doymak istiyorsanız, en az 4-5 tapas ya da ekmek üstü tapas tavsiyemiz. Ya da
1-2 tapasla başlayıp bazılarına ‘racion’ denen porsiyonlu olanlarıyla devam edebilirsiniz. Mesela ananaslı somonla... Madras soslu tavuk, avokado kırmızı soğan ve marine levrekli ekmek üstü tapas, balık köftesi, yeşil mercimekli muska böreği, acı soslu kabuklu midye, tavuk köftesi, konyaklı ve sarımsak soslu mantarlı ekmek üstü, siyah zeytin ve manchego peynirli carpaccio, ılık fava üzerinde sarımsaklı jumbo karides, seçeneklerden bazıları. Karamelize soğanlı ve keçi peynirli ekmek üstü tapas ise mutlaka tadılmalı. Tapasla yeni tanışacaklara hiç yabancı gelmeyecek seçenekse Çerkez tavuklu ekmek üstü ve midyeli pilav. Madras soslu tavuk 12 TL. Avokado kırmızı soğan ve marine levrekli ekmek üstü tapas 9 TL. Balık köftesi 8 TL. Adres: Meşrutiyet Cad. No: 94A Tel: 0 212 251 53 14
Que Tal
2011 Time Out İstanbul Yeme İçme Ödülleri’nde ‘En İyi Küçük Yemek’ ödülünün sahibi olan mekan, layıkıyla tapas yiyebileceğiniz bir mönüye sahip. Mücver topları, ızgara ahtapot ve soğuk tapas tabakları en çok rağbet görenlerden... Somon füme, ançüez-kırmızı biber, midye içli ‘tapas pan con pescado’yu çilekli şampanya kokteyli ‘Princesa’ ile; çıtır nohutla servis edilen ızgara İspanyol domuz sucuğu ‘chorizo’yu sangria ile; ızgara tavuk rulo, biberli ıspanaklı ‘rollo de pollo’yu İspanyol şarabı Toscar Merlot ile; İspanyol domuz jambon çesitleri ‘iberico’, ‘serrano’, ‘chorizo’ ve ‘mortadella’dan oluşan jambon tabağını İspanyol şarabı Gran Fuedo Rosato ile öneriyorlar. Hafif takılmak istiyorsanız iki tapas, doymak istiyorsanız altı tapas seçebilirsiniz. Mücver topları 8 TL, soğuk tapas tabağı 9 TL, cevizli çıtır nohut 8 TL.
Adres: İlk Belediye Cad. No: 5A Beyoğlu
Tel: 0 212 244 41 40
KENDi TABAĞINI KENDiN YAP
Eşe dosta minik İspanyol atıştırmalıklarından hazırlayarak gönüllere konmak isteyenler Mutfak Sanatları Akademisi’nin yolunu tutabilir. Sangriaya eşlik eden enfes lezzetler iş çıkışı yorgunluk atmak için de birebir. Mönüde bezelye püresi eşliğinde beyaz şarap ve sarımsak soslu jumbo karides, acı domates sos eşliğinde Worcestershire marineli mini bonfile şiş, yeşil mercimek salatası eşliğinde taze otlarla marine edilmiş sote deniz tarağı, yeşil körili tavuk parçalarıyla süslü taze kişnişli röşti patates var. Tapas atölyesi 26 Nisan Perşembe 19.00-22.00 arasında. Katılım bedeli 120 TL.
Adres: MSA Meydan Sok. Beybi Giz Plaza, B Blok, No: 123-136, Maslak
Tel: 0 212 290 35 50
El Beso Restaurant&Club
Mönüsünde 12 çeşit var. Acılı karides, rokfor bonfile, yufkalı çıtır ördek, karidesli patates bravas, trüf mantarlı yumurta, bacon ile sarılı levrek, dört peynir kroket, klasik İspanyol tavuk kroket, yengeç tartalet, ‘ricotta crostini’, marine somon ve ‘bresaola’ mönüdeki seçenekler... Tapasa iyi bir eşlikçi ancak değişik bir lezzet arıyorsanız tavsiyemiz cava. Yufkalı çıtır ördek tek geçilebilir. Karidesli patates bravas ve İspanyol tavuk kroketse mutlaka tadılması gerekenler listesinin devamı... Yufkalı çıtır ördek 26 TL, karidesli patates bravas 29 TL, İspanyol tavuk kroket 21 TL.
Adres: Muallim Naci Cad. No: 64/D Kuruçeşme
Tel: 0 212 287 57 59
Münferit
Münferit’in mönüsündeki sürreal mezelerin şanı aldı yürüdü. Bir meyhanede mutlaka olması gerektiği düşünülen meze ve ara sıcakların yanı sıra, Münferit’ten başka yerde bulunmayan pek çok lezzet de var mönüde. Kalamarlı siyah kuskus ve kerevizli kuzu gayet doyurucu. Humuslu ızgara karides, sirkeli salatalık ya da rokforlu armut sarma da seçilebilir. Sirkeli salatalık 12 TL, kalamarlı siyah kuskus 19 TL, kerevizli kuzu 19 TL.
Adres: Yeni Çarşı Cad. No: 19 Galatasaray Tel: 0 212 252 50 67