Son dakika korunma yolları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan korunma yolları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan korunma yolları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 551 korunma yolları haberi bulunmuştur.
Bakanlık ile UNICEF’ten ailelere eğitimAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde geliştirilen “Modüler Aile Eğitim Programı” 19 ilde pilot olarak uygulanmaya başladı.
Bronşit ya da zatürreye yol açabiliyor! Sonbahar hastalıklarına karşı basit ama etkili 6 önlemSon haftalarda soğuk algınlığı, grip, farenjit, sinüzit, alerjik rinit ve orta kulak iltihabı gibi hastalıklar nedeniyle kliniklere çok sık başvuru yaşandığını belirten Kulak, Burun ve Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Dr. Alaaddin Zirek, sonbahar hastalıklarından korunmada basit ama etkili 6 önlemi anlattı.
Türkiye'nin yüzde 30'u bu dertten muzdarip! Ağustos ayında arşa çıkıyor, asla yapmayınMayıs, haziran ve temmuz aylarında yoğun olan polen alerjisi ağustos itibariyle yerini yabani ot polenlerine bırakıyor. Alerjinin temel tedavi prensibinin “alerjenin saptanması ve bundan kaçınılması” olduğunun altını çizen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Kaşkır Öztürk, alerjenin doğru saptanmasıyla, gerekli önlemlerin alınmasının ve tedavilerin yapılmasının sinüzit, otit ve astım gelişme riskini azalttığını söyledi.
Aşısı da var tedavisi de! 'Hepatit'in farkında olmak karaciğeri koruyor’Hepatit; virüsler, alkol kullanımı, ilaçlar, toksinler veya otoimmün hastalıklar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Hepatit, karaciğer iltihaplanması anlamına geliyor ve dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ciddi bir sağlık sorunu oluyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Emre Yıldırım, hepatit ve hepatitten korunma yöntemleri hakkında ilgili bilgi verdi.
Bel, boyun ve sırt ağrılarınızın nedeni klima olabilir! ‘Açısına dikkat edilmeli’Havaların iyice ısınmasıyla birlikte klima kullanımı da artıyor. Sıcak ortamda klimanın verdiği soğuk havaya birden ve uzun süre maruz kalmak başta serinlik hissi verse de kaslarda ve kemiklerde ağrılara yol açabiliyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Özgür Baran, klimaların zararlı etkileri ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Çocuğun halsizliği çok yüksekse dikkat! ‘Havuz keyfi ishale sebep olabilir’Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolunu anlattı.
Niğde'de kuduz karantinası! Valilikten açıklamaNiğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi, bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğu şüphesiyle karantinaya alındı. Köpeğin ısırdığı vatandaşın tedavisi devam ederken, ölü bulunan köpekten incelenmek üzere numune alındı.
Niğde'de kuduz karantinası! Valilikten açıklamaNiğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi, bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğu şüphesiyle karantinaya alındı. Köpeğin ısırdığı vatandaşın tedavisi devam ederken, ölü bulunan köpekten incelenmek üzere numune alındı.
Sokak köpeği bir kişiyi ısırdı! Belde karantinaya alındıNiğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi, bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğu şüphesiyle karantinaya alındı. Köpeğin ısırdığı vatandaşın tedavisi devam ediyor.
Bağ, bahçe, tarlada keneden nasıl korunuruz? Aslında çok basit bir yolu varKenelerden bulaşan hastalıkların kenelerin doğada yaygın olarak bulundukları bahar ve yaz aylarında daha fazla görüldüğünü kaydeden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, kene vakalarına karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulundu.
Yaz keyfiniz kabusa dönüşmesin! Kadınlarda yazın çok sık görülen 3 enfeksiyonYaz aylarının gelmesiyle tatil planları yapılmaya başlandı. Deniz, güneş ve kum üçlüsü tüm cazibesiyle göz kırpıyor ancak bazı noktalarda ihtiyatı elden bırakmamak gerekiyor. Zira sıcak hava, nem, deniz, havuz ve ortak tuvaletler derken bazı enfeksiyonlar kadınlarda ciddi riskleri beraberinde getirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Salih Yılmaz, yaz aylarında kadınlarda yaygın görülen 3 enfeksiyonu ve korunma yollarını anlattı.
Parkta, bahçede artıyor! Keneden yüzde 100 koruyan doğal çözüm, evde hazırlayınHava sıcaklıklarının yoğunlaşmasıyla birlikte park, bahçe ve birçok piknik alanında kene görülme olasılığı arttı. Kene ısırıkları ciddi rahatsızlıklara yol açtığı için iyi korunmak gerekiyor. Ancak bazı durumlarda gözle görmek bile imkansız olabiliyor. İşte kene tehlikesinden korunmanın yolları.
50 yaş altına düştü! Kanserden korunmak için 7 önlemGünümüzde görülme sıklığı giderek artan kanserin 2030 yılında dünyada 26 milyon insanın daha kapısını çalacağı öngörülüyor. Bu yükselişin büyük ölçüde nüfus artışı ve yaşam süresinin uzaması nedeniyle yaşanacağı belirtiliyor. Üstelik eskiden ileri yaş hastalığı olarak bilinen kanser günümüzde genç yaş grubunu da tehdit ediyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, son yıllarda kanserin 50 yaş altındaki kişilerde görülme oranının 1990 yılına göre yüzde 80 oranında artış gösterdiği uyarısında bulunarak, kanserden korunmak için almanız gereken önlemleri açıkladı.
Her 5 kilo artış, kolon kanseri riskini yüzde 5 artırıyor!Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Üstelik kolonoskopi sayesinde önlenmesi mümkün olan bu ölümcül kansere karşı toplumsal farkındalığın hala çok az olması, kolon kanserinin günümüzde en sık rastlanan üçüncü kanser olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, kolon kanserinden korunmak için 8 hayati öneriyi açıkladı.
Uyuşma, ağrı ve karıncalanma! El ve bileklerdeki hastalıktan kurtulmak mümkünEl hastalıkları içinde en sık karşılaşılan ‘Karpal Tünel Sendromu’ hayatı kâbusa çevirebiliyor. Hastalığın iş gücü kaybına yol açtığını söyleyen Nöroşirurji Uzmanı Op .Dr. Kerem Bıkmaz, hastalığın belirtilerini ve korunma yollarını anlattı.
Sinüzit kabusunuz olmasın! Kış aylarında sizi koruyacak 7 altın öneriKulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, Kış aylarında Türkiye’de her yıl yaklaşık 15 milyon kişinin sinüzitten etkilendiğine dikkat çekerek, eğer sorun kronikleşirse ameliyat seçeneğinin gündeme gelebileceğini belirtti.Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, kış aylarında sinüzitten korunma yolları hakkında şu 7 öneride bulundu.
7’den 70’e herkesi etkisine aldı! Modern çağın hastalığını kontrol etmek elimizdeGün içerisinde kaç kere kendinizi "sesinizi yükseltmiş, çenenizi ve yumruklarınızı sıkmış, kaşlarınızı çatmış buluyorsunuz? Ya da kalp atışlarınız hızlanmış, sinirden aşırı terlemiş, başına ağrı saplanmış ve fiziksel olarak titrerken. Pek çok kişi "sayısız kere" diyor şüphesiz; zira son yıllarda hızla yaygınlaşan, modern çağın yaygın endişesi haline dönüşen öfke sorunu 7’den 70’e herkesi etkisine almış durumda. Klinik Psikolog Oğuzhan Gürdoğan, öfkenin aslında tamamen normal ve genellikle sağlıklı bir duygu olduğunun belirterek, "Ancak öfkenin hayatımızın kontrolünü ele geçirmesine izin verdiğimizde yaptığımız her şeyi olumsuz etkiler. Sağlığımızı kaybetmemize neden olabilirken, sevdiklerimizle olan ilişkilerimiz zarar görür, çalışma hayatımızda sorunlara neden olabilir" dedi.
Hayat kalitesini ciddi boyutta düşürüyor! İşte migrene karşı sonbaharda alınacak 6 etkili önlemDünyada en yaygın görülen hastalıklardan biri olan migren, genellikle başın bir yarısında gelişen şiddetli ve zonklayıcı tipte baş ağrısı olarak tanımlanıyor. Özellikle sonbahar mevsiminde ısının düşmesi, azalan nem, barometrik basınç değişimi ile rüzgar gibi faktörler migreni tetikleyebiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Nebahat Bilici, sonbahar aylarında migren atıklarına karşı dikkat etmeniz gereken 6 kuralı anlatarak önemli uyarılarda bulundu.
Kadınların kâbusu! Sinsi sinsi ilerleyen varisten 8 adımda kurtulunVaris sadece kozmetik bir sorun olarak kalmıyor, ilerleyici bir hastalık olarak vücutta değişikliklere yol açıyor. İlerleyen bir hastalık olduğu için dokuda değişiklikler yapmaya başladığında tedavisi çok uzun ve zorlu bir süreç gerektiriyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Deniz, varisten korunmak için yapılması gerekenleri açıkladı.
Kansere neden olabiliyor! HPV'den kurtulmak mümkün mü? HPV’nin dünyanın hemen her yerinde yaygın şekilde görülen cinsel yolla bulaşan bir virüs olduğunu aktaran Op. Dr. Cem Büyüktosun, "HPV'nin 150'den fazla türü vardır ve bunların yaklaşık 15 tipi kanser yapabilen riskli tiplerdir" dedi ve merak edilenleri cevapladı.
Sonbaharda hastalıklardan korunmak için 10 etkili önlem!Sonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesi nedeniyle virüs ve bakterilere sıkça maruz kalınması, hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkiliyor. İşte sonbaharı sağlıklı geçirmenin 10 püf noktası.
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyorSonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlatarak korunma yollarını açıkladı.
Her yıl milyonlarca can alan hata! Peynir ve hamburger yiyenlerde görülüyorYaz aylarında dünyada ve ülkemizde en sık karşılaşılan bulaşıcı hastalıkların başında ishalli hastalıklar geldiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Semra Kavas, yaz ishallerinden korunmanın 7 etkili yolunu anlattı.
Bu hataları hepimiz yapıyoruz! 'Şekerli ve kafeinli içeceklerden kaçının'İklim krizinin etkileri ve ortaya çıkan sağlık risklerini gün geçtikçe daha fazla yaşıyoruz. Dünyanın birçok noktasında afet olarak kabul edilen sıcak hava dalgaları Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Aşırı sıcakların su ve vektör kaynaklı hastalıklar haricinde beslenme bozuklukları, ruh sağlığı sorunları şeklinde ortaya çıkabildiğini söyleyen Prof. Dr. Levent Kurnaz ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, afete dönüşen sıcaklıklardan korunma yollarını anlattı.
Korunma Yolları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.