GündemBakanlık ile UNICEF’ten ailelere eğitim

Bakanlık ile UNICEF’ten ailelere eğitim

20.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde geliştirilen “Modüler Aile Eğitim Programı” 19 ilde pilot olarak uygulanmaya başladı.

Bakanlık ile UNICEF’ten ailelere eğitim

MELTEM GÜNEŞ/ANKARA- Program ile ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmaları, ebeveynlerin güçlü özelliklerini fark etmeleri, çocuk yetiştirme ve aile içi iletişim becerilerini güçlendirmeleri, çocuklarının dijital medya alışkanlıklarının potansiyel risklerini fark etmeleri, çocukların okul hayatı ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapmaları, problem çözme becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

Haberin Devamı

Şiddet sorunu

Aile Eğitim Programı’nın eğitim içeriklerine göre, iktisat alanındaki kazanımlar arasında; tasarruf bilinci, beklenmedik olaylara ve risklere karşı bütçe oluşturulması, yatırım dolandırıcılıklarına karşı bilinçli olma, kredi kartının doğru kullanımı, kimlik hırsızlığına karşı korunma yollarını öğrenme yer alıyor. Sağlık alanında ise yeterli ve dengeli beslenme, cinsel sağlık, kanserden korunmada erken teşhis ve tedavinin önemi, aile içi şiddetin neden olduğu akut ve kronik sağlık sorunları, aile planlaması, alkol, sigara ve madde kullanımının gebeliğe olumsuz etkileri, doğumun sağlık kuruluşunda/sağlık personeli yardımıyla yapılması farkındalığı, doğum şekilleri gibi konularda bilgi verilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Eğitimlerde, ailelerin çocukların oynadıkları oyunların uygunluğunu kontrol etmesinin önemine de vurgu yapılacak. Bilinçsiz internet kullanımı ve oyun bağımlılığının ne anlama geldiği, siber zorbalık, çocukları dijital oyunlardaki şiddetten korumak için neler yapılması gerektiği, dizi, oyun, internet ve benzeri medyanın bağımlılık düzeyindeki kullanımından korunma yolları anlatılacak.