Kombu çayı tarifiKombu olarak bilinen kombucha, yarı geçirgen bir zar içinde yetişen mantar ve bakterilerin simbiyotik bir kültürüdür. Kombu çayı, şekerlendirilmiş siyah çay ile kombucha kültürünün 7-10 gün fermente edilmesiyle hazırlanır. Elde edilen çay hafifçe karbonatlanmış ve asidiktir. Kombu çayı, kafein, şeker ve B vitaminleri yönünden zengindir. Kombu çayı nasıl yapılır? Meyveli kombi çayı nasıl demlenir? sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.
Kombu çayı faydaları nelerdir, nasıl hazırlanır?Kombu çayı, fermente edilmiş bir çay türüdür. Bu fermente çay hem yeşil çaydan hem de siyah çaydan yapılabilir. Sağlığa ise sayısız faydası bulunmaktadır. İşte kombu çayı faydaları ve nasıl hazırlandığı…