02.07.2023 - 17:21 | Son Güncellenme:
Kombu çayı kombu adı verilen çay mantarından yapılmaktadır. Kombunun çayı yenileyici, onarıcı ve detoks etkisi yapan özellikleri ile tanınır. Demlenme yöntemi, ham maddesi ve mayalanması açısından diğer çaylardan ayrıdır. Dünya üzerinden en çok tüketilen içecekler arasında yer alan kombu çayının faydaları ise saymakla bitmez…
Kombu Çayı Neye İyi Gelir?
19. yüzyılın başlarında keşfedilmesi ile beraber kombu çayı günümüzde dünya çapında ortak şekilde tüketilmektedir. Özellikle yağ yakımı ile beraber hızlı kilo verme noktasında dengeli bir olanak tanıyor. Diğer yandan vücudun çeşitli iltihaplanmalara karşı da koruma sağlamasına olanak tanımaktadır.
Böylece iltihaplı bölgelerin etkin bir şekilde ve hızlıca iyileşmesine olanak verir. Zararlı maddelerin vücuttan hızlı bir biçimde atılmasına da imkan tanıyan önemli bitki kaynaklarından biridir. Bağışıklığı güçlendirir ve birçok dış zararlıya karşı vücudu korur.
Kombu Çayı Faydaları Nelerdir?
Birçok değişik faydası ile beraber kombu çayı günümüzde düzenli olarak tüketilebilecek doğal bitki kaynakları içerisinde yer almaktadır.
- Özellikle yağ yakımını hızlandıran etkisi vardır.
- Sağlıklı ve dengeli şekilde kilo kaybına olanak verir.
- Yaraları iyileştirir.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Hücre yenilenmesi noktasında etkilidir.
- İltihaplanmalara karşı vücudu korur.
- Hızlı şekilde iltihaplı bölgeleri iyileştirir.
- Pek çok önemli zararlı maddeyi vücuttan uzaklaştırır.
- Bakteri ve virüs ile beraber birçok zararlıya karşı vücudu korur.
Kombu Çayı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Yapılışı: