12.02.2024 - 13:09 | Son Güncellenme:
Kombu çayının cilt dokusu, saç yapısı, organlar, sindirim sistemi ve kalp sağlığı üzerinde pek çok iyileştirici etkisi bulunuyor. Kombu çayı özellikle saç ve saç derisinin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor.
Kombucha, probiyotikler başta olmak üzere, C vitamini, B1, B2, B6 ve B12 vitaminlerini, proteinlerin yapıtaşı olan amino asitleri, demir, bakır, çinko, flor, klor, iyot, fosfor mineralleri bakımından son derece zengin. Organik asitler, kateşinler, aktif enzimler, amino asitler ve polifenoller de kombu çayının içerisinde bulunuyor.
Uzmanlar kombu çayını aç karnına tüketmeyi öneriyor. Portakal suyu, mandalina suyu gibi meyve sularıyla karıştırarak içilmesi gereken çayı, bardağa dökerken mutlaka süzgeçten geçirmelisiniz. Kombu çayını günde yarım su bardağını geçmeyecek kadar tüketmelisiniz.
Her şeyde olduğu gibi kombu çayını da aşırı tüketmemek gerekiyor, Bazı kaynaklara göre sağlıklı bir yetişkin için günlük ortalama kilo başına 5 ml içilmeli. 60 kg bir kişi bu çayı, günde 60 x 5 = 300 ml olarak tüketebilir.
Bakteri ve mantarlardan hazırlanan bu çay, hassas gebelerde enfeksiyona neden olabiliyor. Bu nedenle hamilelerin tüketmekten kaçınması gerekiyor. Aksi durumda anne sık sık idrara çıkaracağı ve ishali tetikleyeceği için bebeğe de anneye de zarar verebilir.