MasterChef'te 5. ve 6. eleme adayları belli oldu! Takım oyununda ağır farkMasterChef Türkiye'nin yeni bölümüm yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada yarışmacılar Trabzon'da performanslarını sergiledi. Şefler yarışmacılardan; Karalahana Çorbası, Hamsikuşu, Kaygana, Somon Şiş ve Hamsiköy Sütlacı istedi. Şehrin önde gelenleri tarafından tadım yapıldı. Takım oyunda büyük fark geldi. Eleme adayları belli oldu. İşte detaylar...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Dağların arasındaki "yeşil inci" Maçka misafirlerini bekliyorDoğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela Manastırı başta olmak üzere kültürel varlıkları, tarihi yapısı ve yaylalarıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, normalleşme sürecinin başlamasıyla yeni turizm sezonunda misafirlerini bekliyor. Dağların arasındaki yemyeşil ormanları, dereleri, kaynak suları ve mesire yerleriyle de ziyaretçilerine doğanın güzelliklerini keşfetme imkanı sağlayan yöre, Kovid-19 tedbirleri altında sunduğu turizm alternatifleriyle ilk turistlerini ağırlamaya başladı. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan: "Yazı, kışı her mevsimi güzel olan Maçka'mızın, Kovid-19 normalleşme sürecinin başlamasıyla yeni turizm sezonunu güzel geçireceğine inanıyoruz."
Hamsinin mantısını yaptıTrabzon'da Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan hamsiden yapılan mantı ilgi görüyor.Karadeniz'de sofraların vazgeçilmezi hamsiden yapılan pilav, kaygana, buğulama ve ekmeğe mantı da eklendi. Balık restoranı işletmecisi Erşan Yılmaz, hamsi karışımlı mantı yaptı.Müşterilerinin beğenisini sunduğu hamsili mantı, ilgi görüyor. Sosyal medya hesabında yaptığı Karadeniz lezzetlerini paylaştığını anlatan Erşan Yılmaz, "Bölgemizin ünlü turizm mekânlarında balıkla yapılan yemekleri yapıp hem doğanın güzelliğini hem de buradaki lezzetleri yansıtan videolar çekip, paylaşıyoruz. Çok fazla beğeniliyor. Son yaptığımız lezzet, hamsili mantı oldu. Farklılık yapmayı, yeni tatlar bulmayı çok seviyoruz. Bunun için balıkla ilgili daha farklı ne yemekler yapabiliriz diye yola çıktık. Farklı lezzetleri, özel müşterilerimize sunarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Hamsili mantı da bunlardan biri. Hazırlanışı çok meşakkatli. Özel sipariş üzerine bu farklı lezzeti müşterilerimize sunuyoruz" dedi.Hamsinin Trabzonlular için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Balık çeşidi olarak tutulmaz, ayrı bir tür olarak anılır hamsi. Karadeniz insanı, zekâsını hamsiye borçludur derler. Biz de hamsiyi fazla yediğimizden dolayı farklı düşünüp, farklı tarifler buluyoruz" diye konuştu.
3 ilde imar değişikliğine onayÖzelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Bolu, İzmir ve Elazığ'da bulunan bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylandı.
Emekli maaşıyla mahallenin 50 kedisine bakıyorBolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan emekli Mehmet Türker, bahçesindeki 50 kediyi, emekli maaşıyla aldığı mama, et, ciğer ve kemiklerle besliyor.
Emekli maaşıyla mahallenin 50 kedisine bakıyorBolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan emekli Mehmet Türker, bahçesindeki 50 kediyi, emekli maaşıyla aldığı mama, et, ciğer ve kemiklerle besliyor.
FETÖ soruşturmasında Nevşehir’de 8 tutuklamaNevşehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde görev yapan 7 kişinin yanı sıra 1 komiser yardımcısı tutuklandı.
Türkü güzelliğinde bir şehir: TrabzonTarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Trabzon eski çağlardan beri önemli bir ticaret merkezi. Doğal güzelliklerin yanında ibadet turizminde de bölgenin merkezi konumunda olan Trabzon her yıl yaklaşık 450 bin turisti ağırlıyor...
KURAKLIĞIN PENÇESİNDEKİ ORDU‘Bahçeye gel bahçeye, Kuru fındık bulursun’ şeklinde başlayan Ordu türküsü sanki bugünler için yazılmış. Kışları ılık, yazları serin geçen ve tüm yıl boyunca görülen sağanak yağışların hüküm sürdüğü Ordu, kuraklığın etkisi altında. Halk ise çareyi eski bir Şaman geleneği olan yağmur duasında arıyor. Yağmur duasının hikâyesini Ordululardan dinledik
Bağbozumunun son günüElazığ’daki bağbozumunun son gününe nefes nefese yetiştik. Kayra’nın şarap fabrikasında önce ezilmiş üzüm suyu, sonra fermente olmuş ama henüz meşe fıçılara alınmamış şarap, sonra da meşe fıçılardan alınan gencecik şarap örneklerinden tattık
Feriye zirvesiFehmi Koru, bir grup gazeteciyle Başbakan'ı bir araya getirdiği yemekte, kuvvetler ayrılığını aynı gemideki farklı 'kamaralar' benzetmesiyle anlattı. Erdoğan, "Memleketin üçüncü kamarayla (yargı) meselesi var" dedi
NATO liderlerini onlar doyurduNATO Zirvesi için İstanbula gelen liderler onuruna verilen davetlerin mönüleri dikkat çekiciydi. Farklı mekanlarda düzenlenen yemekleri yine farklı şefler hazırladı