07.12.2023 - 12:16 | Son Güncellenme:
Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden biri ise hamsi kayganasıdır. Hamsi kayganası için malzemeler ve tarif ise merak ediliyor. Masterchef'te bu akşam yapılacak yemeklerden biri ise hamsi kayganası oldu. Peki hamsi kayganası nasıl yapılır?
20 adet hamsi
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı margarin
6 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Hamsi kayganası yapmak için ilk olarak hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını çıkarmanız gerekiyor. Her bir hamsinin içerisinde içine tuz ve karabiber ekleyin. Hamsileri ikişer ikişer, karın kısımlarından birleştirin. Yumurta, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu bir kasenin içerisinde çırpın. Tavada yağı eritip yumurtalı karışımı dökün. Üstüne hamsileri dizip kapağı kapatın. Çok kısık ateşte arada bir tavayı sallayarak hamsilerin altını pişirin. Sonra uygun boydaki bir tabak yardımıyla hamsileri ters yüz edin ve diğer kısmını da kızarttıktan sonra servis yapın.