Son dakika kahve tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kahve tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kahve tüketimi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 836 kahve tüketimi haberi bulunmuştur.
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
Değme kahvecilere taş çıkartır! Bu tüyoyla köpüğü tam 2 kat artıyor, tadı enfesKahve tüketimi pek çok kişinin vazgeçemediği rutin bir alışkanlıktır. Kendi içinde çeşitlere ayrılan kahveler ise ayrı ayrı lezzetler sunuyor. Cappuccino, güçlü aromayı, yumuşak içimi ve üst katmanında kremsi süt köpüğünü barındırır. Peki, evde cappuccino hazırlarken yoğun bir köpük elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte tüyolar.
Hamilelikte kahve içmek bebeğin beynine zarar verir mi?Sabah kahvesinden vazgeçemeyen anne adayları için Norveç'ten iyi haber. Araştırmada orta düzeyde kahve tüketiminin etkisini anlamak için yeni bir genetik seçilim yöntemi kullanıldı. Kriter ne kadar?
Metabolizmayı fişek gibi yapan rutin! 6 ayda 25 kilo verdi, her sabah kahveyi böyle içtiKilo verme sürecine adım atmak, sanıldığı kadar kolay geçen bir süreç değildir. Ancak bu sürece adapte olmak için rutinlerinizde basit değişiklikler yaparak kilo vermeye başlayabilirsiniz. Sosyal medya kullanıcısı Addie Gibson, küçük değişiklikler sayesinde 6 ayda 25 kilo verdi. Kullanıcı, nasıl forma girdiğini ve yağ yakabildiğini sosyal medyada takipçileriyle paylaştı. İşte fit bir görüntü için değiştirilmesi gereken bazı rutinler.
Kahve günün hangi saatinde içilmeli? Uzmanlar yapılan yanlışları tek tek sıraladıKahve, birçok insanın sabahları güne başlamasına yardımcı olan bir içecek olarak vazgeçilmezdir. Ancak kahvenin ne zaman içileceği, enerjiyi artırmak veya sağlığı korumak açısından büyük önem taşır. Yanlış zamanlarda kahve tüketimi, uyku düzenini bozabilir, enerji dalgalanmalarına neden olabilir ve uzun vadede sağlığınıza zarar verebilir. Peki, kahve günün hangi saatlerinde içilmeli? İşte uzmanların kahve tüketimi konusunda yaptığı uyarılar ve sıkça yapılan yanlışlar!
Kahve içtikten sonra dişlerinizi fırçalamayın! Ağız bakımında bu kurala dikkatAğız sağlığının en önemli adımı diş bakımını ihmal etmemekten geçer. Günde en az 2 kez dişleri fırçalamak gerekir ve bunu bir rutin haline getirmeniz gerektiğini asla unutmamalısınız. Ancak bazı durumlar da diş fırçalamamak gerekir eğer dikkatli olmazsanız istenmeyen sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Tatlı tatlı zehirliyor! Yapay tatlandırıcıda acı gerçek...Araştırmaya göre haftada 2 porsiyon ve üzeri yapay tatlandırıcılı içecek tüketenlerde bağırsak kanseri riski daha yüksek. Uzmanlar ayran ve doğal meyve sularını önerirken, zehir içeren yapay tatlandırıcılar özellikle ‘şekersiz’ etiketiyle satılan ürünlerde bulunuyor...
7’den 70’e herkes tüketiyor! 'Çocuk ve ergenler kahveden uzak durmalı’Kimileri ‘güne zinde başlamak’, kimileri ‘sosyalleşmek’, kimileri ‘işe konsantrasyon sağlamak’, kimileri de ‘yorgunluk atmak’ için sarılıyor kahveye… Ancak günümüzde hem türleri hem de hazırlanma biçimleri ile sayısız şekilde karşımıza çıkan kahve, bazı kurallara dikkat edilmediğinde sağlığa fayda yerine çok ciddi zarar verebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, kahve tüketimi hakkında bilinmesi gereken 9 noktayı anlattı.
Huzursuz bacağın sebebi 'kahve' tüketimi olabilir mi? Herkes için ideal değilmişKahve bir içecekten daha fazlasıdır. Sabahları bize enerji verir, işte mola vermek için bir bahanedir ve sosyalleşirken içebileceğimiz en iyi içecek seçeneklerinden biridir. Ancak biz kahveyi ne kadar sevsek de o her zaman bizi sevmiyor. Neden mi? İşte sebepleri!
Türk kahvesinin fiyatı arttı! Talep azalmıyorTürk kahvesinin fiyatında sadece geçtiğimiz ay yüzde 15’in üzerinde fiyat artışı yaşandı. 100 gram Türk kahvesinin fiyatı 46’TL’yi buldu. Ancak Türk lezzetine olan talepte gerileme görülmedi. Eminönü'ndeki tarihi kuru kahvecinin önünde kuyruklar yine sokaktan taştı.
Kahve peşinde baristalıktan genel müdürlüğe!Tchibo Türkiye Genel Müdürü Hasan Ulutürk kahve satışlarındaki yükselişi baristalıktan genel müdürlüğe uzanan kendi hikâyesi eşliğinde anlattı.
Kahve içmek için en doğru saat! Bu anı beklerseniz etkisi 2 katına çıkıyorÇoğumuz gün içinde uyanık kalabilmek için kafeine ihtiyaç duyarız, ancak fazla tüketmek uykusuzluğa ve gerginliğe sebep olabilir. Peki, bu riskleri önlemek için ne zaman ve ne kadar kahve içmeliyiz? Araştırmalar, gerçeği ortaya çıkardı.
Kahvaltıdan önce kahve içmek zarar veriyor! İşte vücuda 4 etkisiUyanır uyanmaz yaptığınız ilk şey bir fincan kahveye uzanmaksa, bu alışkanlığınızı yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Sabah kahvesi olmadan güne başlamak zor olsa da, kahvaltıdan önce kahve içmek, yüksek kan şekeri seviyeleri ve şiddetli anksiyete gibi oldukça ciddi sonuçlara yol açabilir. İşte kahvaltıdan önce kahve içtiğinizde vücudunuzda yaşanabilecek bazı gelişmeler.
Kahvenin bilinmeyen 5 mucizesi! Açlığı bastırıyor, yağları parçalıyorKahve , yüksek kafein içeriği nedeniyle insan vücudu üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Kafein tüketildiğinde hızla kan dolaşımına karışarak merkezi sinir sistemini uyarır ve rahatlamayı ve uykuyu teşvik eden bir nörotransmitter olan adenosinin etkilerini bloke eder. Bu iyi bilinen etkinin yanı sıra kahveye dair başka ilginç sonuçlar da var.
Uyku ilaçları bir süre sonra uyutmayabilir! 'Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı'Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, "Uyku ilaçlarının etkisi kısa sürelidir, bugün uyumanıza yardımcı olan bir ilaç 1-2 ay sonra sizi uyutmayabilir" dedi. Herkesin 8 saat uyumak zorunda olmadığına da değinen Metin, uyku ihtiyacının kişiye göre değişebileceğini vurguladı.
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var'Sağlıklı bir uyku, vücudun düzenli çalışması için de olmazsa olmaz olarak görülüyor. Uzmanlar, uyku düzeni bozukluğunun beraberinde birçok sağlık sorununa sebep olduğuna dikkat çekerek kalitesiz bir uykunun sindirim sistemi rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını belirtiyor.
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyorDemir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
Mide ağrısına neden olan tahmin bile edemeyeceğiniz 14 farklı sebepMide ağrısına sebebiyet veren birçok farklı sebepler söz konusu olmaktadır. Mide rahatsızlıklarına en fazla neden olan rahatsızlıklar arasında ülser ve reflü baş sırada yer alıyor. Mide ağrısına sebebiyet veren tahmin bile edemeyeceğiniz 14 farklı sebep nedir sizler için ayrıntıları ile derledik.
Kahve tutkusu ‘fiyatı’ yeniyor!Kahve bitkisi üzerindeki maliyet baskısı ve iklim sorunları nedeniyle dünya piyasalarında fiyat artışları yeniden başladı. Yeni rekolte öncesi kalan stokların azalması da fiyatı yukarı taşıyor. Bu gelişmeye rağmen tüketimde bir düşüş beklenmiyor.
Her gün tüketsek de bilmiyoruz! Uzman yorumuyla her derde deva denilen 6 besinSağlıklı ve uzun bir yaşamın yolu doğru beslenmekten geçiyor. Hatta bu nedenle çoğumuz şikâyetlerimize iyi geldiğini düşündüğümüz pek çok gıdayı da beslenmemize dahil ediyoruz. Peki bu ne kadar doğru? Tansiyondan şekere, diyabetten kolesterole her derde deva denilen 6 besini uzmanına sorduk.
Ezber bozan araştırma: İçilen her bir fincan kahve ritim bozukluğunu azaltabilirHalk arasında kahve içmenin kalp ritmini olumsuz etkilediğine dair yaygın bir inanış vardı. Ancak yapılan bir çalışma bu durumun gerçeği yansıtmadığı ortaya konuldu. Ezber bozan araştırmaya dair açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yiğit Çanga, "Bu bilimsel çalışmanın sonucuna göre kahvenin aritmi riskini artırmadığı, aksine içilen her bir fincan kahvenin ritim bozukluğu riskini yüzde 3 oranında düşürdüğü kanıtlandı” dedi.
Bizimkisi bir sevda işiGönül Kahvesi’nin CEO’su Kemal Yardımcı, bu topraklara ait kültürü dünyaya taşıdıklarını belirtti, “UNESCO’nun, Türk kahvesini kültürel miras listesine alması önemli. Butik ve özgün olan yeni nesil kahvecilere teşekkür etmek gerekir” dedi.
Yaz mevsiminde su tüketimini artırmanın yollarıÖzellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle terlemenin fazlalaşması sonucu vücuttan atılan su miktarı artar. Bu nedenle yaz mevsiminde su tüketimi daha da önem kazanır. Fazla su kaybı durumunda vücut ısısı kontrol edilemeyerek yükselir ve hipertermi yani sıcak çarpmasına neden olabilir. İşte yaz mevsiminde su tüketimini artırmanın yolları...
Kahve Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.