30.10.2024 - 15:31 | Son Güncellenme:
Kendi içerisinde damak zevkine göre çeşitli türlere ayrılan kahvelerin en sık tüketileni cappuccinodur. Kabarık ve yoğun köpüğe sahip olan bu kahve pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilir. Evde cappuccino hazırlarken dışarıda satılan kahveden daha yoğun bir köpük elde edebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler.
Eğer evinizde kahve makinesi varsa, harika bir köpük elde edebilirsiniz. Bol köpüklü bir cappuccino hazırlamak için yapmanız gerekenler oldukça basit. Köpük oluşumuna yetecek kadar yer kalabilmesi için sürahiyi yarısına kadar taze sütle doldurun. Bu noktada süt seçimi tam yağlı sütten yana olmalıdır.
Ardından kahve makinesini açarak gerekli sıcaklığa kadar ısınmasını sağlayın. Ardından buhar memesini sütün 2-3 cm derinliğine batırıp köpürtmeye başlayın. Buhar eşit bir şekilde dağılırsa, sıçrama gibi problemler yaşamazsınız.
Baloncuklar oluşmaya başladığında buhar işlemini durdurabilirsiniz. İdeal bir kıvam için sütün kalın, kremsi ve az kabarcıklı olması gerekiyor. Çok sulu kalmamasına dikkat edin, kahvenin de yapısını bozmamalıdır. Bu durumda süt sıcaklığı ise 60-90 derece arasındadır.
Köpük hazır olduğunda sütü espresso kahvenize ekleyebilirsiniz. Üzerine kabarık köpüğü kaşıkla veya farklı yöntemlerle dökebilirsiniz. Hazırladığınız cappuccinonun dışarıdaki kahvelerden hiçbir farkı olmayacak. Evinde süt köpürtme aleti olmayan kişiler için farklı alternatifler de mevcut.
Kahve makinesi olmadan da cappuccino kahvenizi köpürtebilirsiniz. İlk olarak sütü küçük bir tencerenin içinde ısıtmaya başlayın. Sıcaklığı 60-90 dereceye kadar gelebilir. Kaynamaması için kaşıkla yavaş yavaş karıştırmayı ihmal etmeyin. Isındığında ise bir kapaklı kavanoza dökün.
Kavanoza boşalttığınız sütü köpürene kadar hızlıca çalkalayın. İşlem sonucunda tekrar espressoya ilave edebilirsiniz. Enfes bir cappuccino köpüğü hazırlamış olacaksınız. Bu işlem özel bir beceri gerektirmediği halde detaylara dikkat edilmesi gerektiğini gösterir.
Doğru uygulamalar ve sıcaklık kontrolü sayesinde profesyonel bir kahve elde edebilirsiniz. Bu sayede kremsi, köpüklü cappuccinonun keyfini çıkaracaksınız. Tekniği evinizde pekiştirerek kendiniz için en uygun kıvamı yakalayabilirsiniz.