Son dakika kağıt havlu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kağıt havlu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kağıt havlu haber sayfamızda...
10 günde kalsa asla bozulmuyor! Marul günlerce solmadan kalıyorMarul, sofraların vazgeçilmezi olan yeşillikler arasında yer alıyor. Ancak ne yazık ki bu besin oldukça çabuk bozuluyor ve birkaç gün içinde yaprakları solmaya, yumuşamaya başlıyor. Peki marulu günlerce taptaze ve çıtır çıtır halde tutmak mümkün mü? Cevap: Evet! Üstelik doğal ve basit yöntemlerle...
Herkes aynı hatayı yapıyor! Çileği en doğru yıkama yöntemi buymuşYaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan çilek, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla sofraların vazgeçilmezi. Ancak pek çok kişi, çileği yıkarken farkında olmadan büyük bir hata yapıyor. Çileğin doğru yıkanma yöntemi ise uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. İşte evde pratik ve doğal yollarla çileği en hijyenik şekilde temizlemenin püf noktaları...
Beş yıldızlı otellerdeki gibi oluyor! Tam kıvamında tane tane pilavın püf noktasıMutfağın en temel ama en dikkat isteyen tariflerinden biri olan pirinç pilavı, kıvamında yapıldığında adeta bir şef dokunuşu hissi verir. Beş yıldızlı otellerde sunulan, tane tane dökülen pilavlar her zaman hayranlık uyandırır. Ancak bu lezzetli görüntüyü evde yakalamak aslında sanıldığı kadar zor değil. Doğal yöntemlerle, katkı maddesi kullanmadan, mutfağınızda siz de bu kıvamı yakalayabilirsiniz.
Hijyeni el üstünde tutup sessiz sedasız büyüyor“İlk karşılaşmada aşk gibi bir şey oldu. Excel Dryer’ın da kapasitesini artırarak Avrupa’ya açılma adımını attığı bir zamana denk geldi ve Amerika merkezimizle beraberce başlama düğmesine bastık.”
Ekmekler çabuk mu küfleniyor? Artık günlerce taptaze kalacakEkmek, sofralarımızın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Ancak sıcak havalar, nem ve yanlış saklama koşulları ekmeğin hızla bayatlamasına ve küflenmesine neden olabilir. Neyse ki, ekmeğin tazeliğini günlerce korumanın doğal ve pratik yöntemleri var. İşte ekmeğin küflenmesini önleyen ve daha uzun süre taptaze kalmasını sağlayan etkili çözümler!
Domatesi haftalarca çürütmeden saklamanın yolu! Domateslerin arasına 1-2 adet yerleştirinDomates, sofralarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak çabuk bozulması, özellikle fazla alındığında veya uzun süre saklanması gerektiğinde sorun yaratabilir. Neyse ki, basit ve doğal yöntemlerle domateslerin ömrünü haftalarca uzatmak mümkündür. İşte domatesleri çürütmeden saklamanın en etkili yolu!
Sebzeler çok çabuk çürüyorsa buzdolabına 1 tane atın! Yeşillikleriniz ve sebzeleriniz günlerce taze kalacakSebzeler ve yeşillikler, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları arasında yer alsa da, çabuk bozulmaları nedeniyle uzun süre saklanmaları zor olabiliyor. Özellikle marul, maydanoz, ıspanak gibi yapraklı yeşillikler birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye başlıyor. Ancak buzdolabına ekleyeceğiniz basit bir malzeme sayesinde sebzelerinizin günlerce tazeliğini koruyabileceğini biliyor muydunuz? İşte, mutfağınızda kullanabileceğiniz doğal bir saklama yöntemi!
Ramazan öncesi İstanbul’daki yerel marketlerden yeni adım: Fiyat sabitleme ve indirim!Ramazan’ın başlamasına sayılı günler kala yerel marketlerden fiyat sabitleme ve indirim kampanyaları gelmeye başladı. İstanbul’da PERDER üyesi yerel marketler indirimli et satışına başlamıştı. Yapılan açıklamada Ramazan ayı boyunca ayrıca temel gıda ürünlerinde yüzde 25’e varan indirimler yapılacağı duyuruldu. Kampanya İstanbul genelinde 66 markette geçerli olacak. Peki zincir marketler de fiyat indirimine gider mi? İşte detaylar...
Tek başına tost makinesini bal dök yala yapıyor! 5 dakikada iş bitiren kağıt havluMutfakta en sık kullandığımız ürünler arasında yer alan tost makineleri, zamanla yağ lekeleri ve yiyecek kalıntılarıyla dolup taşabilir. Neyse ki bazı basit yöntemleri uygulayarak tost makinelerini kolayca temizlemek mümkün. Hem ekonomik hem de pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.
Sebzeler çürüyüp çöp oluyorsa bu yöntemi deneyin! Sebzelik bölümüne 1 tane atmak yetiyorSebzelerin kısa sürede çürümesi, mutfakta sık karşılaşılan can sıkıcı durumlardan biridir. Özellikle buzdolabında saklanan sebzeler birkaç gün içinde yumuşamaya, küflenmeye veya sulanmaya başlayabilir. Ancak doğal ve pratik bir yöntemle sebzelerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Üstelik tek yapmanız gereken sebzelik bölümüne 1 adet basit bir malzeme koymak!
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyinPatates kızartması büyük küçük herkesin sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Ancak patates çıtır çıtır olmayınca yemesi de tat vermiyor. Dışarıdaki kadar lezzetli olan patatesleri evde yapmak mümkün. Kızartma yağına bir kaşık ekleyince çıtır çıtır oluyor…
Kopardıkça hızlı bitiyor, tasarrufun tek yolu! Masrafı cüzdanda kalacakGünümüzde pek çok insan farkında olmadan gereksiz harcamalar yapıyor ve bunun en yaygın örneklerinden biri de kağıt havlu kullanımı. Market raflarında üst üste dizili paketleri görünce “Nasıl olsa lazım olacak” diyerek sepete atıyoruz. Kağıt havlulara her ay harcadığınız parayı toplasak ne kadar eder?
Havuç bu yöntemle aylarca taş gibi kalıyor! İşte havucu doğru muhafaza etmenin yollarıHavuç, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak doğru saklanmadığında kısa sürede yumuşayabilir veya çürüyebilir. Neyse ki, havuçları uzun süre taze ve taş gibi sert tutmanın bazı pratik yöntemleri var. Bu yöntemlerle havuçlarınızı aylarca ilk günkü gibi saklayabilir ve israfı önleyebilirsiniz. İşte havuçları doğru muhafaza etmenin yolları!
Hiç yağ çekmiyor! Çıtırlığın bir sırrı varmış: Az yağda, kağıt havlu yardımıylaEkmek kızartmanın pek çok farklı yolu var. Kızartma makinesinde, yağda veya tavada ekmekleri kızartabilirsiniz. Ancak ekmekleriniz tavada ya da yağda kızartırken çıtırlığını kaybediyorsa yapmanız gereken bazı işlemler var. Böylece çıtırlığından bir şey kaybetmemiş ekmekleri kahvaltıya hazırlayabilirsiniz.
Fırıncılardan tüyo: Yumurtalı ekmeğin yağ çekmemesi için ekmekteki gizli sır!Türk mutfağının en önem verilen öğünlerinden biri olan kahvaltı için bazı lezzetler ön plana çıkıyor. Bunlardan biri de kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtalı ekmek. Bu tarif için püf noktalar bulunuyor. Fırıncılardan yumurtalı ekmeğin yağ çekmemesi için ekmek tüyosu geldi. Peki yumurtalı ekmek yaparken ekmeğin yağ çekmemesi için neye dikkat edilmeli?
Mutfak tezgahı tek malzemeyle bal dök yala olacak! Kağıt havluya birazcık sürünTezgahlarınızı evinizde bulunan çok amaçlı temizleyiciyle silmek cazip gelse de bu alışkanlık matlaştırabilir veya zarar verebilir. Çoğu tezgahı temizlemenin en güvenli yolunun, muhtemelen mutfağınızda zaten bulunan malzemeleri kullanmak ve o belirli yüzey için önerilen temizleyicilere bağlı kalmak olduğu ortaya çıktı. İşte kuvarstan mermere, paslanmaz çelik tezgahtan laminata kadar karşınıza çıkan her tezgah yüzeyinin bakımı için yapmanız gerekenler!
Ne pirinç ne de karanfil! Tuzun nemini alan bu yönteme inanamayacaksınızTuz, mutfakların vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak nemli havalarda tuzun topaklanması ve sertleşmesi, kullanımını zorlaştırabilir. Bu durum çoğu zaman sinir bozucu olsa da, kolay ve etkili bir çözüm var! Ne pirinç ne de karanfil kullanmadan, tuzun nemini alacak bu yöntemle mutfakta pratikliğin keyfini çıkarabilirsiniz.
Elektrik faturasının ilacı kâğıt havluymuş! Buzdolabına yapınca cüzdanlar bayram ediyorEnerji faturalarının arttığı dönemde, sadece elektrikli ısıtıcılar değil, birçok cihaz daha yüksek elektrik tüketimine yol açabiliyor. Özellikle çamaşır makineleri ve kurutucular, yoğun kullanım sonucu faturayı önemli ölçüde etkiliyor. Buzdolabı gibi enerji tüketimi yüksek cihazlar da ek maliyetlere neden olabiliyor.
Buzdolabındaki sebzelerin ömrünü uzatıyor! 1 tane sebzelik bölümüne koyun çürüme derdinden kurtulunSebzeler, sofralarımızın vazgeçilmezi olsa da çabuk bozulmaları çoğu zaman israf sorununa yol açabiliyor. Özellikle yeşilliklerin, domatesin, salatalığın veya biberin kısa sürede çürümesi, hem bütçemizi zorlar hem de yiyeceklerin değerini kaybetmesine neden olur. Ancak doğru saklama yöntemleriyle sebzelerin ömrünü uzatmak ve onları daha uzun süre taze tutmak mümkün. İşte, buzdolabınıza ekleyeceğiniz bir malzeme ile sebzelerinizin tazeliğini günlerce koruyabileceğiniz yöntemler!
Mısır patlatırken kapağı böyle kapatın, asla çalkalamayın! Tek bir tane bile ziyan olmuyorEvde mısır patlatırken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, mısırların tamamının patlamaması veya bazı tanelerin yanmasıdır. Ancak doğru yöntemlerle tüm mısır tanelerini mükemmel bir şekilde patlatmak mümkün. Sadece birkaç basit adımla hem lezzetli hem de ziyan olmayan patlamış mısırlar hazırlayabilirsiniz. İşte mutfağınızda harikalar yaratacak bu pratik yöntem...
Kağıt Havlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.