Son dakika hormonlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hormonlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hormonlar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 997 hormonlar haberi bulunmuştur.
Tüp bebekte en yüksek başarı 30 yaş altındaki hastalardaDoğal olarak bir kadının en kolay gebe kalabildiği yaşlar 24-25’tir. Çocuk sahibi olmayı 40 yaş sonrasına erteleyen birçok kadın maalesef istediği sonucu alamayabilir. Tüp bebekte başarı oranı, kadının yaşı ve yumurtalık rezervine göre değişir.
Türk'ün eyeri dünyayı koruyor! Kafatasındaki hazine: 'Her şeyin kontrolü gizli kutuda'Hiç tanımadığınız bir 'Türk', dünya üzerinde yaşayan tüm insanların kafatasında vücütlarını kontrol eden bir sistemi koruyor. Her insan kafatası kemiğinin içinde minik bir sandıkta saklanan 'hipofiz bezi' adını at binmekte ustalaşmış Türklerin tasarladığı, 'Türk eyeri'nden alıyor. Üstelik ırk ayırmaksızın her insanda, hatta şempanze ve goril gibi farklı hayvan cinslerinde de bu kemik önemli bir 'koruma' görevi üstleniyor. Tıpkı her Türk'ün asker doğuşu gibi!
Sürekli "ekran kaydırmak" beynimizi etkiliyor, peki ne yapmalı?Sosyal medyada sürekli "kaydırmak" beyinde endişe uyaranlarını aktifliyor ve bu da stres hormonlarının salınmasına, ardından tüm sağlığımızı etkilemesine izin veriyor. Uzmanlar bunun etkilerinden kurtulmak için üç madde önerdi.
Çaresiz kaldı, hastalığını ürettiği bakteriyle iyileştirdi! 'Eşimizi ter kokusuna göre seçeriz'Stajyer olarak gittiği Silikon Vadisi'nde yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. Uzun yıllardır bakteriler üzerinde derin araştırmalar yaptığı araştırmalarla yeri geldi kendi hastalığını tedavi etti, yeri geldi kimsenin cesaret edemediği deneylere imza attı. İşte "Eşimizi bile ter kokusuna göre seçeriz" diyen Bakteri Uzmanı Ali Rıza Akın'ın yaşadıkları ve ses getiren çalışmalarının hikayesi.
Kedisi göğsünü tırmalayınca 2 kez hayatı kurtuldu! Nefes ve ter kokusu bile yetiyorNormal zamanda kendini sevdirmeyen, pek de insan canlısı olmayan kedisi son dönemde yanına çok yanaşır oldu. Kucağına gelip hep aynı bölgeye yatıyor, indirmek istediğinde de göğsünü tırmalıyordu. Bu durumdan şüphelenen genç kadın soluğu doktorda aldı. İşte tam 2 kere sahibine haber veren Missy ve yaşananların ardındaki bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekler.
İbrahim Saraçoğlu'ndan terleme karşıtı kür! 3 bitkiyi karıştırın, avuç içleri anında kuruyorVücudumuz birçok farklı nedenden dolayı terlemeye maruz kalabilir. Özellikle gece terlemeleri pek çok kişinin hayatını olumsuz etkileyen durumlardan biridir. Sıcaklığa bağlı terlemenin yanı sıra, farklı sağlık problemlerinden dolayı sık sık terliyor olabilirsiniz. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun tavsiye ettiği 3 bitkiden oluşan kür, terlemeye neden olan bütün faktörleri ortadan kaldırıyor. İşte detaylar.
Yüz şekli 'Aydede' olanlar cevabı Google'da arıyor! Çirkin değil, sadece streslisinYaşadığımız hem ruhsal hem de fiziksel hastalıkların kendilerini belli etme şekilleri var. Son aylarda sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan videoların konusu da 'Aydede Yüz'. Literatüre 'Moon Face' olarak geçen bu sorun, aslında hormonlarımızla ilgili bir problem olabileceği konusunda bizi uyarıyor olabilir. Google'da arama rekorları kıran bu soruya son noktayı, Doç. Dr. Nazlı Gülsoy Kırnap koydu.
27 deveye estetik, 16'sına botoks! Suudi Arabistan'ı karıştırdı: 'Acımasızsınız'Suudi Arabistan’da develerin dudaklarına, burunlarına, çenelerine ve kafalarının başka yerlerine botoks iğneler yapıldığı, kolajen dolgular uygulandığı, hormonlar verildiği tespit edildi. Peki insanların sıklıkla kullandığı bu uygulamayı bir hayvana yaptırmanın arkasında neler yatıyor? İşte oldukça tuhaf bu durumun tüyler ürperten nedenleri.
Kısırlığa neden oluyor! Endokrin bozuculardan korunmak mümkünEndokrin bozucular, vücutta endokrin sistemin dolayısıyla da hormonların doğal işleyişini bozarak sağlık üzerinde olumsuz etkilere yol açan kimyasallardır. Sık kullanılan eşyalar, yiyecek-içecekler, giysiler, solunan hava ve hatta vücutta bulunabilirler. Endokrin bozucu maddelerin/kimyasalların sağlığa etkileri hakkında bilgi veren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. İbrahim Şahin, korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.
'Altı yaşındaki çocuklarda bile spazmlar mevcut'Bilgisayar başında geçirdiğimiz saatler uzadıkça bel ve boyun fıtığı şikayeti olanlar çoğalıyor. 30 yıldır Türkiye’de hizmet veren Andrey Marinov, “Sadece ofis çalışanları değil herkeste aynı sıkıntı var. Boyun kaslarımız ilerici derecede tahrip olmuş durumda. 6 yaşındaki çocuklarda bile bu spazmlar mevcut,” diyor.
Erken menopoz kapıyı çalarsa…Yaşınız ileri olmasa bile erken menopoz belirtileri gösteriyor ve çocuk sahibi olmak istiyorsanız, mutlaka doktor takibinde olmalısınız. Yumurta dondurma yöntemi ile yumurtalarınızı dondurup ilerleyen yaşlarda çocuk sahibi olabilirsiniz.
Hamilelikte saçlar dökülebiliyorKadınlarda saç güzellik, sağlık ve genel özgüvenle ilişkilendirilir. Saç şekli ve görünümü, kişinin kendine olan güvenini artırabilir veya azaltabilir. Dolayısıyla, saçın dökülmesi veya incelmesi bir kadın için önemli bir endişe kaynağı olabilir.
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlarDoğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
9. Sınıf Biyoloji Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 9. Sınıf Biyoloji Müfredatı 2023-2024Lise öğrencileri ve üniversite giriş sınavı YKS’ye hazırlanan öğrenciler biyoloji alanı ile karşılaşırlar. Özellikle sayısal bölüm okumak isteyen öğrenciler biyoloji konularına ihtiyaç duyar. Lise öğrencilerinin de aldığı biyoloji ders konuları MEB tarafından belirlenen müfredata göre düzenlenmektedir. 2023-2024 yılı 1. dönem ve 2. dönem 9. sınıf biyoloji müfredatı hakkında detaylı bilgi almak için “9. Sınıf Biyoloji Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
Hormonlar ritmini gün ışığına göre ayarlıyor! Aç yatan toksinlerden kurtuluyorSirkadiyen ritminin dünyanın 24 saatte dönüşünün meydana getirdiği aydınlık ve karanlık döngüsünün canlılar üzerinde oluşturduğu döngüsel, fizyolojik ve davranışsal etkiler olduğuna işaret eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Işık en önemli ritim düzenleyicidir. Vücut kendi ritmini yani hormonlarını gün ışığına göre düzenler. Bu ritmin bozulmaması, ruh-beden sağlığı için uykunun önemi bu noktada devreye giriyor. Güne erken başlamak, sabahları belli rutinler oluşturmak ve en önemlisi karanlıkta uyumak sirkadiyen ritminize en çok katkı sağlayacak uygulamalardır” dedi.
Bağışıklığı güçlendir hastalıklardan korunSonbahar mevsiminin gelmesiyle grip ve nezle şikâyetlerinde artış gözlemlenirken uzmanlar, mevsimsel geçişlerden kaynaklı sağlık sorunları yaşanmaması için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Peki bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir.
Mide botoksu 3’ten fazla yapılamazZayıflama yöntemlerinden biri olan mide botoksunu en fazla 3 kez yaptırabiliyorsunuz. Bu işlem sonrası yaşam tarzında yapacağınız değişikliklerle kilonuzun yüzde 10’undan kurtulabilirsiniz.
Yaşlanmayı önlüyor, metabolizmayı dengeliyor! Hormon dengesini korumanın 5 faydasıHormonal dengenin korunmasının vücudumuzun sağlıklı işleyişi için hayati bir öneme sahip olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ferit Sarı, “Hormonlar metabolizma, üreme, enerji düzenlemesi, ruh hali ve birçok diğer biyolojik sürecin kontrol edilmesine yardımcı olurlar” dedi.
İlaç gibi hareketBugün ekim ayının ilk gününe merhaba diyerek uyandık. Ekim ayının ilk haftası Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Ben de fiziksel aktivitenin vücudumuza olan destekleyici etkisini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Aylin Coşkun zorlu süreci anlattı! 'İki ev parası yedim'Evlendikten sonra konserlerine ve albüm çalışmalarına ara veren Aylin Coşkun, konuk olduğu programda verdiği kilolarla adından söz ettirdi. Dört yıldır tüp bebek tedavisi gören 47 yaşındaki şarkıcıya bu zorlu sürecin kendisine maliyeti dikkat çekti.
Makarna yiyenler yemeyenlerden daha zayıf! 'Kilo vermek için vazgeçmeyin''Makarna kilo aldırır mı?', 'Makarna şişmanlatır mı?' İnternette sayısız arama yapılan konulardan biri de makarna! Arama motorları karbonhidratlar ve kalorilerle ilgili hiç de iç açıcı olmayan sorularla çalkalanıyor. Ancak sevindirici bir haber var, makarnayla ilgili karar açıklandı.
Hormonlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.