Son dakika gökbilim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gökbilim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gökbilim haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 95 gökbilim haberi bulunmuştur.
Uranüs'ü yanlış tanımışız: Gezegende ve uydularında yaşamı destekleyecek koşullar mevcut olabilirGüneş'e en yakın 7. gezegen olan ve 5'i büyük 28 uydusu bulunan Uranüs'ün, bilim insanlarının düşündüğü gibi "ölü bir gezegen" olmayabileceği tespit edildi. Uranüs'te yaşam için gerekli koşullara sahip olabilecek uyduları da bulunabilir. Hatta yüzeylerinin altında okyanuslar da mevcut olabilir. İşte detaylar.
Uludağ'daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde görsel şölenTÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
Uludağ'daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde görsel şölenTÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
Gökyüzünün sokaklarında dolaşmakİslam bilimleri tarihinde gökyüzüne ve gök cisimlerine olan ilgi 17. Yüzyıl’dan çok daha öncesine uzanır. Üstelik bunlar oldukça köklü çalışmalardır.
20 Ocak Hangi Burç Oluyor? 2024 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Burçlar, kişinin doğum tarihine göre hesaplanan bir gökbilim terimi olarak ifade edilebilir. Buna bağlı olarak da burcunuzu öğrenmek için doğum tarihinizi ay ve gün olarak bilmeniz gerekmektedir. 20 Ocak hangi burç oluyor? Özellikleri, yükseleni ve burç yorumu nasıldır? Siz de 20 Ocak tarihinde doğduysanız burcunuz ile ilgili bilgi edinmek isteyebilirsiniz. İşte, tüm detaylar
Doğayla buluşmaŞehir yaşamı çevreyle ilişkimizi kaçınılmaz olarak kısıtlıyor, doğa yalnızca “kaçış” rotalarının adresi oluyor. Oysa hem doğayı yakından tanımak hem de huzurlu vakit geçirmek üzere gündelik rutinlerimize ekleyebileceğimiz pek çok etkinlik var.
Önce parmakları sonra gülüşüyle seçti! Hawking'in yanağındaki cihazın gizemiHayatını değiştirecek ALS hastalığına yakalandığında henüz 20'li yaşlarının başında bir üniversite öğrencisiydi. Ancak pes etmemeye kararlıydı. Hastalık ilerledikçe onu hayata bağlayacak pek çok yol buldu. İşte Einstein'dan sonra bilim dünyasının en parlak fizikçisi olarak görülen Stephen Hawking'in yanağındaki, birçok kişinin mikrofon ya da ışık zannettiği gizemli cihazın sırrı.
Gezegen İsimleri Nelerdir? Sıralaması ve Özellikleri ile Güneşe En Yakın GezegenlerDünyanız uzayda yer alan Güneş Sistemi içerisinde yer alıyor bildiğin gibi. Bu, Güneş Sistemi bizim gibi başka gezegenleri de kapsıyormuş. Her birinin farklı özellikleri ve görüntüleri varmış. Gezegen isimleri nelerdir? Sıralaması ve özellikleri ile güneşe en yakın gezegenler hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Yeryüzünün ışıkları gökyüzüne çevrildiDiyarbakır’ın köklü tarihiyle bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde buluştu. En küçüğü 1, en büyüğü 86 yaşındaki çok sayıda kişi yeryüzünden Samanyolu’nu selamladı.
Auguste Comte Kimdir? Hayatı, Sosyolojiye Katkıları, Eserleri Ve SözleriAuguste Comte kimdir, sıklıkla araştırılan kişilerden biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan kişiler arasındadır. Bu bakımdan Auguste Comte'un kim olduğunu öğrenebilir ve buna göre hayatı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Auguste Comte kimdir? Hayatı, sosyolojiye katkıları, eserleri ve sözleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
Gezegen İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Gezegen Kelimesi Geçen Örnek CümlelerGezegen kelimesi Güneş etrafında dolanan ve ondan aldıkları ışığı yansıtan gök cismi olarak tanımlanabilir. Duran yıldızlara göre ise sürekli yer değiştirmektedir. Daha kısa anlatmak gerekirse bir yıldızın çevresinde dolanan gök cismi olarak aktarılabilir. Peki, Gezegen ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde gezegen kelimesi geçen örnek cümleler nelerdir sizler için derledik.
Haberler peş peşe geldi! Şu an sadece 59 tane varBilim insanları ve amatör gökbilimciler Jüpiter büyüklüğünde yeni bir gezegen keşfetti. Bu keşiften önce NASA da Dünya'dan binlerce ışık yılı uzaklıkta bir gezegenin keşfedildiğini duyurdu. Hubble Uzay Teleskobu da Henize 2-10 isimli cüce galaksinin kalbindeki bir kara deliğin yıldız yutmak yerine yıldız yarattığını saptadı. İşte astronomi dünyasında peş peşe yaşanan bu heyecan verici gelişmelerin perde arkası...
Nefesler tutuldu, 31 Aralık gecesi yaşanacak! Bir kolye gibi...Büyük heyecanla adım attığımız bu yıl oldukça enteresan bir gök olayına ev sahipliği yapacak. 2022'nin 31 Aralık 2022 gecesi, gökyüzünde görmeye alışık olmadığımız bir tabloyla karşılaşacağız.
Stephen Hawking neden, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Stephan Hawking kimdir, buluşları nelerdir?Dünyaca ünlü arama motoru Google'da özel günler ve özel kişiler Doodle olmaya devam ediyor. Bugün Google'ın ana sayfasında yer alan Stephen Hawking hakkında meraklı arayış başladı. Stephen Hawking kimdir, neden, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Stephen Hawking nereli, buluşları nelerdir? soruları yoğun ilgiye uğruyor. İşte Stephen Hawking'in buluşları ve teorileri...
Fark yaratan dijital astronomi kütüphanesiSabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 12. sezonunda Fark Yaratan seçilen Stellar Lab, Halil Bağış tarafından “herkes için gökbilim” felsefesi ile kuruldu.
NASA Türk doktorun astronomi fotoğrafını seçtiTürk astronomi fotoğrafçısı Dr. Mehmet Hakan Özsaraç'ın, Hubble Uzay Teleskobu'nun çektiği ham görüntüyü işleyerek renklendirdiği fotoğraf, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından "Dünya'da Günün Astronomi Fotoğrafı" seçilerek internet sitesinde paylaşıldı.
Plüton Neden Gezegenlikten Çıkarıldı? Kısaca ÖzetiPlüton, önceleri gezegen kategorisinde yer alırken sonradan gezegen kategorisinden çıkarılmıştır. Bunun nedeni merak konusu olmaktadır. Plüton'un gezegenlikten çıkarılması durumu aslında eskilere dayanmaktadır. Plüton neden gezegenlikten çıkarıldı detayları ile derledik.
2021 Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği Zerzevan Kalesi'nde yapılacakDiyarbakır'da 31 Ağustos-2 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenlikte, yurdun dört bir yanından 1000'den fazla gökbilim meraklısı profesyonel ve amatör astronomlarla bir araya gelecek, seminerler, yarışmalar ve gökbilimle ilgili birçok etkinlik düzenlenecek.
Uydu şirketi kurulacakCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, uydu teknolojilerindeki çeşitli kabiliyetlerin birleştirildiği bir uydu şirketinin yakın zamanda hayata geçirileceğini bildirdi.
Astronot seçimi yakında başlıyor!Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, uydu teknolojilerindeki çeşitli kabiliyetlerin birleştirildiği bir uydu şirketinin yakın zamanda hayata geçirileceğini bildirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da Milli Uzay Programı'na ilişkin bilgi verdi. Kacır, 2023'te milli ve özgün teknolojiler kullanılarak Ay ile teması gerçekleştirmeyi, 2028'de Ay'a yumuşak iniş yapmayı hedeflediklerini belirtti. Mehmet Fatih Kacır, "Programımızdaki bir diğer önemli adım ilk Türk astronotumuzu bir bilim misyonu çerçevesinde uzaya göndermek olacak. Astronot adaylarımızın seçimine yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz" dedi.
Gökbilim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.