Son dakika gezegenler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gezegenler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gezegenler haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.023 gezegenler haberi bulunmuştur.
20 Aralık Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Astroloji eski çağlarda olduğu gibi günümüzde de gizemini korumayı sürdürmektedir. Gerçekten de gökyüzü ve gökyüzü olayları, yıldızlar, gezegenler, güneş ve ay her zaman insanlık için gözlemlenen, değerlendirilen ve hakkında değişik teoriler geliştirilen bir alan olmuştur. Günümüzde de astroloji aynı popülaritesini devam ettirmektedir. İşte 20 Aralık hangi burç, özellikleri, yükselen ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
27 Eylül Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Astroloji tarih boyunca insanlığı cezbeden bir alan olmuştu. Hemen her medeniyette gökyüzü olayları, yıldızlar, gezegenler, ay ve güneşin hareketleri yakından gözlemlenmiştir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde bu merak aynı şekilde sürmektedir. 27 Eylül hangi burç, yükselen, özellikleri ve detaylarını derledik.
8 Aralık Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Burçlar milattan önce 3000’li yıllarda ortaya çıkmıştır. Gezegenlerin ve güneşin konumuna göre belirlenen burçlar ve yükselen burçlar insanları etkileyebilmektedir bu nedenle hayatımızda ki insanların burçlarına dikkat ederiz. 8 Aralık tarihi hangi burçtur? 8 Aralık tarihinin yükseleni nedir? Sizler için 8 Aralık tarihi ile ilgili burç sorularının cevaplarını derledik.
24 Şubat Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Burç ve yükselen insan karakterini oldukça etkilemektedir. İnsanlar hangi burcun ve hangi yükselenin kendisini etkilediğini bilmek isteyebilir. 12 adet burç bulunmaktadır. 24 Şubat hangi burca aittir? 24 Şubat tarihinin yükseleni nedir? 24 Şubat tarihinde ki burcun özellikleri nedir? Sizler için 24 Şubat tarihindeki burcu, burcun yükselenini ve burcun özelliklerini derledik.
6 Ekim Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Astroloji insanları cezbeden bir konudur. Gökyüzü olayları, yıldızlar, gezegenler kadimden beri takip edilmiş ve gözlemlenmiştir. Antik çağlarda olduğu gibi günümüzün modern dünyasında da bu merak sürmektedir. İşte keyifle okuyacağınız 6 Ekim hangi burç, yükselen, özellikleri ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
28 Ocak Hangi Burç Oluyor? 2025 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu Doğduğunuz günde ki gezegen durumlarını göre burcunuz belirlenmektedir. Burçlar insanların karakteri ve davranışları üstünde oldukça etkilidir. 28 Ocakta doğan birinin burcu nedir? 28 Ocakta doğan birinin yükseleni nedir? 28 Ocakta yer alan burcun özellikleri nelerdir? Sizler için 28 Ocakta yer alan burcu, burcun özelliklerini ve yükselen burcunu bir araya getirdik.
Galaksileri ayakta tutan görünmez güç: Karanlık madde nedir?Evrenin derinliklerine baktığımızda, gördüğümüz tüm bu yıldızlar, gezegenler ve galaksiler, aslında evrendeki tüm maddenin yalnızca yüzde 5’lik bir kısmını oluşturuyor. Peki, o zaman geri kalan yüzde 95 nerede ya da ne? Aslında tam karşımızda duruyor, ancak biz onu göremiyoruz. Adı bile gizemli olan karanlık madde, evrenin büyük sırlarından biri olarak kabul ediliyor.
Uranüs'ü yanlış tanımışız: Gezegende ve uydularında yaşamı destekleyecek koşullar mevcut olabilirGüneş'e en yakın 7. gezegen olan ve 5'i büyük 28 uydusu bulunan Uranüs'ün, bilim insanlarının düşündüğü gibi "ölü bir gezegen" olmayabileceği tespit edildi. Uranüs'te yaşam için gerekli koşullara sahip olabilecek uyduları da bulunabilir. Hatta yüzeylerinin altında okyanuslar da mevcut olabilir. İşte detaylar.
Türk bilim insanlarından Mars için 'hayati' keşif
Galaktik kozmik radyasyonu incelediler, uzay görevi süresiyle eşleştirdiler ve Mars'ta hamilelik ile ilgili dünyada ses getiren araştırmayı yayınladılar. Mars'ta kolonileşme hayalleri git gide yakınlaşırken işte Türk bilim insanlarının elde ettiği veriler...
Cevap vermesi çok zor: Dünya dışında bir gezegende yaşanılabilir mi?Evrenin sonsuz büyüklüğü içinde, ‘Acaba başka gezegenlerde de yaşam olabilir mi?’ sorusu çoğumuzun zihnini kurcalayan gizemli bir konudur. Dünya’mızın atmosferi, sıcaklığı ve su kaynakları gibi yaşam için uygun şartları var, peki ya başka gezegenlerde de olabilir mi? Bilim insanları, uzun yıllardır yaşanabilir gezegenler bulabilmek için mevcut teknolojiler dahilinde evreni tarıyor ve yeni keşifler yapıyorlar. Fakat bu soruya net bir cevap verebilmek için, halen daha çok daha fazla araştırmaya ve net veriye ihtiyaç duyuluyor.
Tüm gezegenler neden yuvarlak? Yerçekimi büyük rol oynuyorEvren, sayısız yıldız ve gezegenle dolu, sürekli olarak genişlemeye devam eden sırlarla dolu bir yerdir. Gezegenlerden bazıları, üzerlerinde yaşam barındırma olasılığı taşırken, bazıları ise tamamen boş, soğuk ve yaşama elverişsiz bir yapıdadır. Ancak neredeyse tüm gezegenlerin ortak bir özelliği vardır, hepsi yuvarlaktır. Peki, gezegenlerin neden yuvarlak olduğunu hiç düşündünüz mü?
Bir buz devi: Satürn! Halkaları milyonlarca buz ve kaya parçalarından oluşuyorEvrenin derinliklerine, Satürn gezegenine doğru bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Yıldızlar arası boşlukta adeta bir mücevher gibi parlayan bu dev gezegen, kendine özgü halka sistemi ve etkileyici büyüklüğüyle dikkat çeker. Ancak bu gezegenin özellikleri sadece bunlarla kısıtlı değil...
Astrologların 2025 kehanetleri! Gezegenlerin hizalanması kaderimizi nasıl etkileyecek?2025 yılı, astrolojik açıdan son derece heyecan verici bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Astrologlar, bu yıl boyunca yaşanacak gezegen hizalanmalarının, hem bireysel hayatlarımızda hem de küresel ölçekte büyük değişimlere yol açacağını öngörüyor. Peki, 2025’te hangi gezegenler nasıl hizalanacak ve bu durum yaşamlarımızı nasıl etkileyecek? İşte, 2025 yılına dair astrologların kehanetleri ve gezegenlerin olası etkileri.
Hem yağışlı hem de fırtınalı gezegen: Jüpiter! Görünmeyen toz halkası varGüneş Sistemi’nin devasa oyuncusu Jüpiter, göz kamaştıran büyüklüğü, görkemli halkaları ve etkileyici manyetik alanı ile hem astronomi meraklıları hem de bilim insanları için eşsiz bir keşif alanı sunuyor. Güneşe yakınlık bakımından beşinci sıradaki bu gezegenin sırlarını keşfetmek, onu daha yakından tanımak ister misini? O halde hazır olun, güneş sisteminde bir yolculuğa çıkıyoruz.
Kızıl parlak gezegen: Mars! Aslında 'paslı' bir gezegenmişMars, gezegenler arasında en dikkat çekici olanların başında gelir. Onu diğer gezegenlerden ayıran en belirgin özelliği parlak, belirgin kırmızı rengidir. Peki, Mars’a neden kırmızı gezegen denir? Bu kırmızı renk neyden kaynaklanır? İşte bu sorunun cevabı gezegenin yüzeyindeki bir maddeyle ilgili. Hadi gelin bu madde neymiş öğrenelim.
Dünyanın döndüğünü neden hiç hissetmiyoruz? Düşünsenize, dünya her gün yavaşça dönüyor ama biz bunu hiç hissetmiyoruz. Aslında, dünya dönerken biz de onunla dönüyoruz. Evet, şu an aklınız biraz karışmış olabilir ancak bu sorunun cevabı çok basit.
Uludağ'daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde görsel şölenTÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
Uludağ'daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde görsel şölenTÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
64 yılda sadece bir bardak su döktü, NASA peşine düştü! 'Devrim niteliğinde rekor'Kapalı sistemdeki bitkileri kendi başlarına bırakırsanız ne olur? Bu sorunun cevabını bulmaya çalışan elektrik mühendisi David Latimer, 1960 yılında oluşturduğu teraryumun ağzını 1972 yılında açtı ve bir bardak su ekledi. Aradan geçen 64 yıl boyunca bir daha dokunmadığı kavanozdaki bitkiler solmadığı gibi gün geçtikçe yeşerdi. Peki ama nasıl? İşte cevabı.
Oksijenin olmadığı Mars neden paslı? Tüm toprakları 3 milyar yıl önce esir almışBilinmezliklerle dolu uzaydaki gezegenler geçmişlerinde büyük gizemler barındırıyor. Bunlardan biri de Mars'ın kızıl rengini yüzeyindeki demirin korozyana uğraması ve paslanmasıyla kazanması. Peki, neredeyse hiç oksijenin olmadığı yerde bu paslanma nasıl yaşandı? Cevabı 3 milyar yıl öncesinde saklı!
Yusuf Güney'in astral seyahat açıklamaları gündem olmuştu! 'Bir süredir dünyada yoktum'ABD'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan NASA'ya yaptığı göndermeler, astral seyahat ve uzaylılarla ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken şarkıcı Yusuf Güney, gençlik şenliği kapsamında Babaeski’de sahneye çıktı. On Binlerce kişinin izlediği konser öncesi açıklamalar yapan Güney, gündeme gelen haberleriyle ilgili de konuştu.
Ay'a adım atacak bir sonraki ülke hangisi olacak?Apollo 11, 1969'da Buzz Aldrin ve Neil Armstrong'u Ay yüzeyine indirdi. Sonraki 3 yılda yapılan yeni Apollo seyahatlerinde 10 Amerikalı daha Ay yüzeyine adım attı.
Gezegenler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.