Son dakika fibromiyalji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fibromiyalji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fibromiyalji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 190 fibromiyalji haberi bulunmuştur.
Kas ve eklem hastalıklarında hücre yenileyici tedavilerKişinin kendi toplardamarından alınan kandan elde edilen PRP, PRP biofiller (dolgu), akıllı plazma gibi tedavilerin yanı sıra egsozom ve kök hücre tedavileri hücresel tedavilerdir.
Sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu hatalar fibromiyaljiye zemin hazırlıyor
Sürekli yorgunluk hissi, kronik yaygın kas ağrıları, konsantrasyon bozukluğu… Yaşam kalitesini düşüren ve kişinin günlük aktivitelerini yapmakta zorlanmalarına yol açan fibromiyalji, özellikle boyun, sırt ve bele ya da vücudun tümüne yayılan ağrılar ile kendini gösteriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ece Aydoğ, fibromiyaljide dikkat edilmesi gereken 5 önemli noktayı anlattı.
Fibromiyalji vücudu sessizce ele geçiriyor! Nedeni hareketsizlik ve stresFibromiyalji sendromu, yaygın kas-iskelet sistemi ağrıları ve belirli vücut bölgelerinde hassasiyet ile karakterize kronik bir sendrom. Dr. Öğr. Üyesi Fatma Burcu Torunoğlu, fibromiyalji sendromunun yaşam kalitesine olan etkilerini anlattı.
Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabahları yorgun uyanıyorsanız sebebi fibromiyalji olabilirFibromiyaljinin, vücutta yaygın kas ağrıları, gezici ağrılar, uyku bozuklukları, depresyon ve sürekli yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir rahatsızlık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Figen Lokumcu, fibromiyalji hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu.
Hiper yorgun olabilirsiniz! Milliyet'e konuşan uzmanlar uyardı: Bu belirtilere dikkatKendinizi yorgun, bitkin, sinirli ya da motivasyon kaybı yaşıyor gibi mi hissediyorsunuz. Bu belirtiler hiper yorgunluk sendromuna işaret edebilir. Milliyet'e konuşan uzmanlar, stres, yoğun iş temposu, zor hayat şartları ve sosyal medyanın bu sendromu ortaya çıkarabileceğini belirtiyor.
Fibromiyalji hastası mısınız? Bahar ve ramazanınız rahat geçebilirYumuşak doku romatizması adıyla bilinen fibromiyaljiyi en çok etkileyen mevsim bahar ayları. Ramazan ayında da sağlıklı yaşam düzenini sağlamak önem taşıyor. Fibromiyalji ile ilgili önemli çalışmaları bulunan Uzman Doktor Mehmet Portakal, hem baharın hem de Ramazan'ın sorunsuz geçmesinin mümkün olduğunu açıkladı.
Geçmeyen ağrıların sebebi 'kaynana hastalığı' olabilir! 'Kadınlarda daha sık görülüyor'Vücutta yayılan ve geçmeyen ağrılarla kendini belli ediyor. Özellikle kadınlarda görülen ve anlam verilemeyen ağrıların sebebinin fibromiyalji olduğuna dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Hekimi Op. Dr. Evren Fehmi Atay, hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Tüm hastalıklara iyi gelen bağırsak diyeti! 2 ay deneyenler anlattı: 'Hayatım değişti'Depresyon, anksiyete, Alzheimer, Parkinson, migren, obezite, vitamin-mineral eksiklikleri, cilt rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, romatizma, alerji, diyabet ve fibromiyalji gibi pek çok hastalığın altında bağırsaklar yatıyor. Bozulan bağırsak sağlığı nedeniyle ortaya çıkan hastalıklara 'bağırsak diyeti'nin iyi geldiğini söyleyen Diyetisyen Banu Belkıs Güner’e söz konusu diyetin nasıl yapıldığını ve kişiye nasıl bir değişim yaşattığını sorduk.
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilirKanseri önlüyor, bağışıklık sistemi üzerinde destekleyici etki sağlıyor, ruh sağlığını koruyor, enflamasyonla savaşıyor. Demans ve fibromiyalji gibi hastalıklara karşı kalkan oluyor. Kas hücrelerinde gevşetici, beyin hücrelerinde sakinleştirici, kalpte ritmi düzenleyici, damarları genişletici, pankreas ve karaciğer gibi organlarda metabolizmayı destekleyici rol oynuyor. Bu saydıklarımızın hepsi hayatınıza dahil edeceğiniz ve düzenli şekilde kullanacağınız 3 takviye sayesinde gerçekleşiyor. Dr. Elif Pahsa ve Dr. Filiz Gültekin tüm detaylarıyla anlattı.
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyorEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.
Yonca Evcimik'i duygulandıran fotoğraf!Pop müziğe damga vuran sanatçılardan Yonca Evcimik, önceki günlerde Romatoloji hastası çocuklarla İstanbul'da yer alan bir AVM'de bir araya geldi. Çocuklarla NBA sergisinde buluşan ünlü isim, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen minik hayranı Özge ile konuştu. Daha önce de Özge ile fotoğraf çektirdiği ortaya çıkan şarkıcı, duygusal anlar yaşadı.
İyotun sağlığımızdaki rolüİyot eksikliği, günümüzde sıkça karşılaştığımız ve merak edilen bir konu. “Biz iyodu tuzlardan alıyoruz” dediğinizi duyar gibiyim.
Fibromiyaljiden kurtuluyoruzBugün kadınların sıklıkla karşılaştığı kompleks bir sorundan bahsedeceğim: Fibromiyalji. Fibromiyalji, yaygın kas ağrısı, uyku bozukluğu, kronik yorgunluk, depresyon, vücutta ağrılı hassas noktalar, konsantrasyon zorluğu ile seyreden bir hastalıktır.
Yaz sıcaklarında sağlıklı kalmak için 11 rahatlatan öneriYaz sıcaklarının kendisini iyice hissettirdiği bu günlerde giyilecek kıyafetlerden tüketilen besinlere kadar birçok noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle kronik hastalığı olanlar ve ileri yaştaki kişiler sıcak havanın yol açacağı olumsuzluklardan daha fazla etkilenebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Serap Çakır 11 öneride bulundu.
Tens Nedir? Tens Cihazı Ne İşe Yarar, Hangi Hastalıklarda Kullanılır?TENS, İngilizcedeki orjinal açılımı, “Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation.” olan bu kavramın; Türkçe açılımı “Transkutanöz Elektriksel Sinir uyarımı” manasına gelir. Bu, küçük elektrotların deriye yerleştirilir. Aynı zamanda deriye hızlı elektriksel darbeler uygulayan, düşük yoğunluklu bir ağrı yönetimi tekniğine denir. TENS nedir tüm detayları ile sizler için derledik.
Gtos Terapi Nedir, Nasıl Uygulanır? Gtos Terapi Hangi Hastalıklarda Önerilir?GTOS (Golgi Tendon Organı Stimülasyonu) terapi, kas ve iskelet sistemini oluşturan en önemli doku rahatsızlıklarında kullanılan, boyun fıtığı, bel fıtığı ve fibromiyalji gibi pek çok rahatsızlıkta etkili olan ve herhangi bir yan etkisi olmayan ileri düzey bir manuel terapi seçeneğidir. GTOS terapi nedir, nasıl uygulanır sizler için derledik.
EMDR terapi: Geçmişin acı anılarını özgürleştirmekTürkçe açılımı “Göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işleme” olan EMDR terapi, bireylerin gözleri sağa ve sola hareket ettirmesi sonucunda beynin iki yarımküresinin uyarılmasını temel almaktadır. Uzm. Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi Horzum, kişilerin maruz kaldığı rahatsız edici, olumsuz yaşam deneyimleri sebebiyle ortaya çıkan duygusal sorunlar, düşünsel ve davranışsal problemlerin iyileştirilmesinde etkili bir terapi yöntemi olan EMDR terapi hakkında önemli bilgiler verdi.
Göğüs ağrısı neden olur? Hangi tip ağrı tehlikelidir?Göğüs ağrıları farklı şekillerde görülebilir. Bıçak saplanır gibi, iğne batar gibi, yanma şeklinde, göğsüne taş oturmuş gibi, baskı şeklinde, sıkışma tarzında vs… Ağrının nedeni de farklı etkenlerden kaynaklanabilir. Ancak kalbe yakın bir bölge olduğu için hepimiz endişelenir ve ağrının nedeninin ne olabileceğini düşünürüz. Ağrı kalple ilgili bir rahatsızlığın habercisi olabildiği gibi akciğer, sindirim sistemi, kas ve kemik problemlerinden de kaynaklanabilir. Önemli olan böyle bir durumda hekime başvurup ağrının kaynağını öğrenmek ve gerekirse tıbbi müdahalede bulunmaktır. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener konu hakkında bilgiler verdi.
Fibromiyalji yatak odalarını vuruyorAğrı ve sızılarla boğuşan, uykusunu alamayan, en ufak bir dokunmada ağrı hisseden, sürekli yorgun ve depresif fibromiyaljili kadın hastaların kocaları da mutsuz.
Tahlil sonuçlarında çıkmayan ağrının sebebi: Fibromiyalji"Tüm vücudum ağrıyor, hatta ağrım bazen omuzumda, bazen kolumda, ama sıklıkla sırtımda, boynumda ve belimde dolaşıyor. Gittiğim tüm doktorlar tahlillerimin normal ama yaşadıklarımın stres nedeniyle olduğunu söyleyerek bir şeyin yok diyorlar. Ancak benim ağrılarım var ve sabah yataktan kalkasım yok, hiçbir şey yapmak için enerjim kalmadı. Niye beni kimse anlamıyor" diyorsanız siz de fibromyalji olabilir!
Kan testinde normal çıksa bile dikkat! İşte yaşam minerali magnezyumun faydalarıSağlıklı bir hayat döngüsü için çok önemli bir mineral olan magnezyum, vücutta en bol bulunan 4'üncü mineral. Son yıllarda yapılan çalışmalar da magnezyumun hem hücreler arasında hem de hücre içi iletişimde oldukça önemli işlevleri olduğunu gösteriyor. Magnezyumun vücuttaki her mekanizmaya dokunduğunu belirten Dr. Elif Pahsa, yaşam minerali magnezyumun faydalarını anlattı.
Pandemide yaygınlaşan uykusuzluk sorununa karşı 9 etkili öneriKovid-19 pandemisi sürecinde insanların stres ve kaygılarındaki artış, uyku sorununun tedavisi için hastaneye gitmeye çekinme, günlük fiziksel aktivitenin azalması ve daha az doğal ışığa maruz kalma gibi etkenlerle uykusuzluk sorunu yaşayanlar yüzde 24 oranında arttı. Nöroloji Uzmanı Dr. Beyza Çitçi Yalçınkaya, uykusuzluğa karşı 9 etkili öneri ve uyarıda bulundu.
Fibromiyalji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.