Son dakika et tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan et tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan et tüketimi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.408 et tüketimi haberi bulunmuştur.
Mastavra sürtmesi: Kadim kentin gizemli aroması2022 yılı Mastaura kazıları ile eşzamanlı gerçekleştirilen etnografik araştırmalarda tespit edilen, adına yerel halk tarafından “Mastavra sürtmesi” denilen yiyeceğin, eski çağlardan bu yana benzer şekilde tüketilmiş olabileceği düşünülüyor.
Küçükbaş etinde tüketim özendirilecekEt ve Süt Kurumu (ESK), üretim ve fiyat istikrarının sürdürülebilirliğine katkının yanısıra, küçükbaş etine karşı ön yargının giderilmesi için küçükbaş et tüketimini artırmaya yönelik çalışmalar yapacak.
Haftada bir ye riski %26 düşürHaftada 1 porsiyon bakliyat tüketmek kalın bağırsak ve rektum kanseri riskini yüzde 26 azaltıyor. Uzmanlar, anti kanserojen etkiye sahip bakliyatların içerdiği vitaminler nedeniyle tüketimini öneriyor.
Aylarca erteledi, canından olacaktı! Peş peşe 10 kez geğirince hayatı kurtulduHenüz 24 yaşındaydı, sağlığı yerindeydi. Her gün düzenli spor yapıyor ve sağlıklı besleniyordu. Hemşire olmasından ötürü birçok vakaya tanıklık ediyor, hiçbir zaman da hasta koltuğunda oturacağını düşünmüyordu. Ancak öyle olmadı. İşte peş peşe 10 kez geğirince kendinde bir tuhaflık hisseden genç kadının başına gelenler.
Türkiye’nin 100 yıllık sofra haritasıSon yıllarda beslenme kültürümüzde önemli değişiklikler yaşanıyor. Geleneksel lezzetlerin yanı sıra modern yaşam tarzının etkileri, Türkiye’nin sofra haritasını dönüştürüyor.
Mide yanmasını hafife almayın! 'Gizli kalp' belirtilerini tek tek açıkladıGün içinde birçok kişinin yaşadığı ve ciddi bir rahatsızlık olarak görülmeyen rahatsızlıklar, kimi zaman ciddi problemlerin habercisi olabiliyor. Bunlardan biri de mide yanması. Uzmanlar, mide yanmasının kalp rahatsızlıklarının habercisi olabileceğine dikkat çekiyor.
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besinGüçsüzleşen bağışıklık sistemi oldukça vahim sonuçlara sebep oluyor. Örneğin daha kolay hastalanabiliyoruz çünkü güvenlik bariyeri olarak betimlediğimiz bağışıklık sistemi incelmiş ve tüm mikrop ve bakterilere açık hale gelmiştir. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
Kurban etini 24 saat bekletip tüketinKurban etinin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişilerin kurban etini hemen tüketmemesi gerektiğini belirtiyor. Etin, kavurma ve kızartmanın yerine haşlama, ızgara veya buğulama şeklinde tüketilmesini öneriliyor.
Meme kanserinde beslenme şekli hastalığı yavaşlatıyorMeme kanseriyle mücadelede doğru beslenmenin olumlu, yanlış beslenmenin ise olumsuz yönde etkisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Çitgez, “Yoğun tuz tüketimi, salamura besinler, işlenmiş gıdalar, kızartılmış et tüketimi önerilmiyor. Meyve ve sebzeler zengin vitamin ve mineral içeriği bakımından meme kanseriyle mücadelede tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında geliyor. Kanser hastalarında doğru beslenme hastalığı yavaşlatabiliyor" dedi.
Kurban Bayramı'nda en sık yapılan 7 beslenme hatasıBirbirinden lezzetli şerbetli tatlılar, börekler, dolmalar… Bayramlarda beslenme düzenimiz değişiyor, özellikle tatlı ve hamur işleri tüketimimiz artıyor. Öyle ki öğle ve akşam yemeklerinde, hatta kahvaltıda bile soframızda kavurma olabiliyor. Bu nedenle hem akut hem de uzun vadeli sağlık sorunlarından korunabilmek için bazı önemli beslenme hatalarından kaçınmak çok önem taşıyor.
Kurban bayramında metabolizmaya dikkat!Her özel günde olduğu gibi kurban bayramında da sağlığımız açısından dikkat etmemiz gereken çok önemli noktalar var. Diyetisyen Muhammed Şahin, kurban bayramında et tüketimine dair önemli uyarılarda bulundu.
Çok az kişi biliyor! İşte etkileri kanıtlanmış kalbe iyi gelen 6 süper besinTüm dünyada, kadın ve erkeklerde kalp-damar hastalıklarından ölümler ileri teknolojik gelişmelere rağmen hala birinci sırada yer alıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yiğit Çanga, "Risk faktörlerini ortadan kaldırmak, vücudun pompası görevini gören kalbimiz için hayati öneme sahiptir. Sağlıklı beslenme ise bu sürecin ilk ve en önemli adımı" diyerek kalp sağlığı için olmazsa olmaz 6 süper besini açıkladı.
Bacak ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli bacak ağrısı neden olur?Pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkan bacak ağrıları kemik veya dokulardan da kaynaklanıyor olabilir. Romatizma dahil kasları fazla zorlama, ani hareketler gibi başka fiziksel sebeplerde bacak sızlamasına neden olur. Özellikle yaşlılarda ve az hareket eden kişilerde görülen bacak ağrısı tedavi edilmediği takdirde daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Evde yapılabilecek bazı doğal yöntemler ile bacak sızlamaları dindirilebilir. Bacak ağrısı geçmiyor ve sürekli şiddetli bir şekilde devam ediyorsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Bacak ağrısına ne iyi gelir? diyorsanız “Geçmeyen bacak ağrısına evde çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Füme Et Nedir, Nasıl Yapılır? Füme Et Nasıl Yenir?Et tüketimi, sağlıklı yaşamın en önemli sırlarından birisidir. Etlerin çeşitlerine göre, öğünlere paylaştırdığınız zaman günlük enerji ihtiyacının bir kısmını karşılayabilirsiniz. Et tükettiğiniz zaman beyin sağlığını ve kalp sağlığını korursunuz. Çünkü düzenli olarak et tüketmek, B vitamini sayesinde kan dolaşımını düzenler ve sinirleri uyarır. Füme et nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.
Geleceğin 'besin kaynağı' böcekler olacak! İlk kez onay verildiDünya genelinde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde et tüketimi artıyor. 1950'de 45 milyon ton et tüketilirken 20'nci yüzyılın ikinci yarısında, et tüketimi 5 kat artarak günümüzde yaklaşık 300 milyon tona yükseldi. Hayvansal gıda kaynaklarının tüketiminin azaltılmasının çevre üzerinde pozitif bir etki yaratacağını söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Büyükuslu, "Menülerimize böcek eklemek, dünyanın gıda tedarik sorunlarının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir" diyor.
Geleceğin 'besin kaynağı' böcekler olacak! İlk kez onay verildi1950'de 45 milyon ton et tüketilirken, günümüzde bu rakam yaklaşık 5 kat artarak 300 milyon tona yükseldi. Hayvansal gıda kaynaklarının tüketiminin azaltılmasının çevre üzerinde pozitif bir etki yaratacağını söyleyen Doç. Dr. Nihal Büyükuslu, "Menülerimize böcek eklemek, gıda sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir" diyor.
Hangi besinler eklem kireçlenmesi riskini azaltır?Eklem kireçlenmesi tıp dilindeki adıyla osteoartrit halk arasında en sık görülen eklem hastalığıdır. Osteoartrit , kemik uçlarını çevreleyen kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması sonucu ortaya çıkar. Diyetisyen Hülya Çağatay, eklem kireçlenmesi hakkında bilgi verdi.
Gelişmekte olan ülkelerde düşük sosyoekonomik durum obezite faktörüTürkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2019 verilerine göre, ülkemizde 15 yaş ve üzeri obeziteli bireylerin oranı yüzde 21,1’e yükseldi. Fizyolojik ve psikolojik birçok sağlık sorununu beraberinde getiren obezite, koronavirüs salgını sürecinde de ölüm riskini artırarak kritik konumunu korudu. Önlenmesi ve tedavisi giderek daha çok önem kazanan obezite hastalığı ile ilgili bilgiler veren Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) Başkan Yardımcısı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dilek Yazıcı, obezitenin ortaya çıkmasında sosyoekonomik durumun önemine değindi.
Küresel ısınma için hızlı adımlar atılmalıHot or Cool Institute tarafından yapılan araştırma, 2050 yılına kadar küresel ısınmanın 1.5 derece ile sınırlandırılabilmesi için incelenen G20 ülkelerinin tamamında yaşam tarzının değişmesi gerektiğini ortaya koydu.
Kömürleşmiş etlerin kanserojen etkisi artıyorTaze kesilmiş etlerin dinlendirilerek, küçük parçalar halinde tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, Kurban Bayramı'nda doğru et tüketimi hakkında bilgi verdi.
Kurban Bayramı'nda sindirimi rahatlatmak için ne yapmalı?Hem sıcak hava hem de fazla gıda tüketimi bir araya geldiğinde Kurban Bayramı sürecinde fazlaca sindirim problemleri yaşanıyor. Peki, hem fazla miktarda et tüketimi hem de yağlı ve şekerli besinlerin fazlaca yenmesi sonucunda meydana gelen gaz sıkışması, hazımsızlık, kabızlık ve şişkinlik şikayetleri nasıl azaltılır? Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Esin Korkut, Kurban Bayramı'nı rahat geçirmek için yapılması gerekenleri anlattı.
Dikkat! Eti buzdolabından çıkarıp tekrar dondurmayınKurban Bayramı'na sayılı günler kala doğru et tüketimi konusunda önemli bilgiler veren Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, 'Pişirilme işlemi sonrası buzdolabına konulan etlerin çıkarılıp yeniden dondurulması en büyük sorunlardan biri. Etin uzun süre oda sıcaklığında tutulması bakteriyel enfeksiyonlar açısından risk taşıyor' dedi.
Eti buzdolabından çıkarıp tekrar dondurmayın!Kurban Bayramına sayılı günler kala doğru et tüketimi konusunda önemli bilgiler veren Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, "Pişirilme işlemi sonrası buzdolabına konulan etlerin çıkarılıp yeniden dondurulması en büyük sorunlardan biri. Etin uzun süre oda sıcaklığında tutulması bakteriyel enfeksiyonlar açısından risk taşıyor" dedi.
Et Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.