15.11.2021 - 16:49 | Son Güncellenme:
Kasap ve şarküteri reyonunda dikkatinizi çeken etlerden ürünlerden biri olan füme et, her öğünde farklı tariflerle sunulabilecek bir besindir.
Füme Et Nedir?
Füme et, çeşitli etlerin daha uzun süre içinde tüketilmesini sağlamak için tütsüleme işlemine tabi tutulması ile hazırlanan bir et türüdür. Çok lezzetli ve pek çok ürünle kullanılabilen füme etlere, her öğünde farklı şekillerde yer verilebilir.
Füme Et Nasıl Yapılır?
Füme etlere, özel olarak tütsüleme işlemi yapılır. Bu işlem doğal ortamda aslında odundan çıkan islerle yapılır. Seri üretimde ise, tütsüleme cihazları kullanılarak bu ürünler hazırlanır.
Balık, hindi, tavuk, dana etlerinin kullanılması ile ortaya çıkan füme et, tarifleri lezzetlendirmeye yardımcı olur. Bu etlerin hazırlamanın asıl amacı ise, çiğ etin daha uzun ömürlü kalmasını sağlamaktır.
Füme Et Nasıl Yenir?
Pek çok insanın çok severek tükettiği füme etler, kendine has bir aromaya sahiptir. Aroması ise; tütsülenme işleminden gelir. Tütsüleme işlemi için kullanılan odunun kokusu, ete sineceği için iştah açan bir aroma ortaya çıkarır. Füme etler, özellikle de yüksek asitli alkollerle birlikte tüketilebilir. Şarap yanına ne hazırlasam diye düşünüyorsanız; damak zevkinize uygun füme etleri servis edebilirsiniz. Soğuk sandviç hazırlamak için füme eti tercih edebilirsiniz. Füme et, sandviçlerin besin değerini artırarak daha uzun bir süre tok kalmanızı sağlar. Aynı zamanda pizzanızı ya da salatanızı lezzetlendirmek için de füme et kullanabilirsiniz.