Lay's ile eğlenceli tatlarSevilen patates tadının fırınlanmış hali Lay’s Fırından ile ünlü şef Yağız İzgül önderliğinde keyifli bir workshop etkinliği düzenlendi.
İSTANBUL’UN UNUTULAN LEZZETLERiAlfa Yayınları’ndan çıkan ‘İstanbul’daki Gizli Mutfak’ kitabında Osmanlı İstanbulu’nun kaybolan tatlarını ortaya çıkaran Ayşe Güzelsoy, zengin sofralar yaratmanın tüyolarını veriyor. İşte kitapta yer alan 100 İstanbul yemeği arasından seçtiğimiz tarifler
Reçel satıp çocuk okutuyorlar16 öğrencinin okuma masraflarını karşılayan Aylin Kültür ve Sanat Evi'ndeki gönüllü anneler artan yardım taleplerini karşılamak için alternatif reçel çeşitleri yarattı
Ananas reçelinde elma detayı! Köpürtmüyor, güzelleştiriyorAnanas reçeli pek çok kişinin henüz denemediği bir lezzet olabilir. Bu özel reçelin tarifinde ise çok önemli ve özel bir detay var. Reçelin en az ananas kadar başrolü olan elma, lezzetli bir reçel yapmanın en önemli adımlarını oluşturuyor. Hayranlık uyandırıcı reçellerin yolu da ondan geçiyor!
Yazın hazırla kışın tüket! Turşu, reçel, konserveYazın hazırlanılan bazı yiyecekler, kışın taze ve leziz tatlara devam edebilmemiz için önemli. Şimdi sana efsane üçlünün kısa tariflerini vereceğiz.
Sakarya'da köylü kadınların ürettiği doğal ürünler sofraları süslüyorSakarya'da Karapürçek Kaymakamlığı öncülüğünde "Eli Bereketli Kadınlar Kooperatifi" kuran köylü kadınlar, ürettikleri reçel, salça, pekmez, tarhana ve erişte gibi doğal ürünleri yurt içi ve dışındaki müşterilerine ulaştırıyor.
Sakarya'da köylü kadınların ürettiği doğal ürünler sofraları süslüyorSakarya'da Karapürçek Kaymakamlığı öncülüğünde "Eli Bereketli Kadınlar Kooperatifi" kuran köylü kadınlar, ürettikleri reçel, salça, pekmez, tarhana ve erişte gibi doğal ürünleri yurt içi ve dışındaki müşterilerine ulaştırıyor.
Tatlı kirazın ekşi kız kardeşiBir meyve nasıl bu kadar ekşimsi tatta ve tek başına yenmesi zor olup içine girdiği yemeklere böylesine muhteşem bir lezzet katabilir! İşte bu vişnenin eşsiz özelliği
Isparta'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Isparta Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Isparta'da Ne Yenir)Isparta Akdeniz Bölgesinde bulunan bir ildir. Isparta aynı zamanda göller yöresi olarak bilinen yerde bulunmaktadır. Isparta bölgesinde gezilip görülecek çok fazla yer bulunmaktadır. Isparta’da meşhur olan birkaç ürün ve gıda bulunmaktadır. Isparta’ya gidildiğinde mutlaka alınması gereken ürünler bulunuyor. Isparta’nın neyi meşhur? En meşhur Isparta yemekleri ve yöresel lezzetleri nelerdir? İşte Isparta’nın meşhurlarına ait bilgileri derledik.
Taflan kurutulacak kadınlar kazanacakOrdulu kadınlar, büyük bölümü ziyan olan Karadeniz’in ünlü ‘karayemiş’ini ekonomik değere dönüştürecek. Ordu’da 500 bin lira maliyetle kurulan Taflan Kurutma ve İşleme Tesisi, 50 kadına gelir kapısı olacak.
Bu mutfağın sırrı dayanışmaOkmeydanı’nda yolları kesişen 17 Suriyeli kadının oluşturduğu Kadın Kadına Mülteci Mutfağı, bugün zengin bir menüyle tadım günü düzenliyor. Mutfağın ardındaki geniş dayanışma ağını, kadınların ayakta kalma mücadelesini konuşmak üzere buluştuk.
Yöresel tatları 30 ülkeye satıyorAntalya'nın 103 yıllık reçelcisi Yenigün, 40'ın üzerinde reçel, 90'ın üzerinde lokum ve turşu çeşitlerinden oluşan yöresel tatları 30 ülkeye ihraç ediyor.
Hasan Yalnızoğlu kimdir?Survivor All Star'ın başarılı yarışmacılarından biri olan Hasan finale giden yolda yarışmaya veda etti. Peki Hasan Yalnızoğlu kimdir? İşte Hasan Yalnızoğlu ile ilgili bilmediğiniz ayrıntılar..
Kazdağları'nda üretip nöbetleşe satıyorlarÇanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Nusratlı köyünde üç yıl önce hayata geçirilen projeyle kadınlar, Kazdağları'ndan ürettikleri onlarca çeşit ürünü nöbetleşe turistlere satıyor.
SELÜLİTLE MÜCADELE - 5 GÜNLÜK SELÜLiT KARŞITI MÖNÜDünyaca ünlü dermatolog Dr. Howard Murad, ‘Murad Selülit Çözümü’ adlı kitabında beslenmeyle selülit oluşumuna arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor. İşte Dr. Murad’ın 5 günlük selülit karşıtı yemek mönüsü
‘Helal suşi’ geliyorTürkiye’de TSE’nin bir yıl önce başlattığı “helal gıda” sertifikası uygulamasında “hedef kitle” değişti. Son dönemde verilen helal gıda belgelerinde somon, karides ve kalamarın ismi var
Ege’ye ‘100 mil’ lokantasıŞef Murat Bozok, İstanbul’da beğenilen lokantasının Bodrum şubesi Mimolett Ege’yi, Casa Dell’Arte otelinin içinde açıyor. Bozok ABD’deki, yerel malzemeyle beslenme kampanyası ‘100 mil’i buraya taşıyacak