Son dakika diş eti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diş eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diş eti haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.890 diş eti haberi bulunmuştur.
Diş tedavileriyle yüz gençleştirme yöntemleriŞimdi size genç ve sağlıklı görünmek ile ilgili bilgiler vereceğim; hem de diş hekimi koltuğunda! “Nasıl yani, diş hekimi koltuğunda mı?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, yanlış duymadınız. Sağlıklı dişlerin, hijyen bir ağzın güzelliğinize kattığı doğallıktan bahsediyoruz.
Nüfusun yüzde 65’ini etkileyen hastalıkHalk arasında diş eti hastalığı olarak bilinen ancak pek bilinmeyen bir alt türü olan ‘Agresif Periodontitis’, erken teşhis edilmediğinde kalıcı diş kayıplarına yol açıyor.
Hiç ummadığımız etkileri var! 'Diş eti hastalıkları hamile kalmaya engel olabilir'Diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve özellikle bir kadının hayatındaki en özel dönemlerden biri olan hamile kalma sürecinde büyük önem taşır. Diş Hekimi Zeynep Kabalcı Holtoft, hamilelik sürecinde yaşanan hormonal değişiklikler vücuttaki birçok sistemi olduğu gibi ağız ve diş sağlığını da etkiliyor.
Alzheimer, kalp hastalığı ve diyabete neden oluyor! ‘Yaşlılıkta düzenli diş muayenesi şart’Diş eti hastalıkları ve diğer ağız problemlerinin diyabet, kalp hastalığı ve Alzheimer gibi kronik hastalıkları tetikleyebileceğine veya şiddetlendirebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, yaşlılıkla birlikte gelen diş problemleri hakkında bilgi verdi ve düzenli diş kontrollerinin öneminden bahsetti.
Diş teli için en ideal yaş! Geç kalınmazsa çene ameliyatından kurtarıyorDişlerdeki bozuklukları düzeltmek için takılan diş teli, ağız ve diş sağlığını da iyileştiriyor.Uzmanlara göre çocuklara diş teli takılması için ideal yaş aralığı çok önemli. İleri seviyeye ulaşmadan alınan bu önlemler çene ameliyatından kurtarıyor. Peki, çocuklar kaç yaşında diş teli taktırmalı?
Sabahları yaşanan ağız kokusunun sebebi belli! 3'lü formülü uygulayan kurtuluyorDiş çürükleri, diş eti hastalıkları veya enfeksiyonlarının da ağızda kötü kokulara neden olabileceğini ifade eden Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Baki Meşe, sabahları görülen ağız kokusu nedenleri ve önleme yolları hakkında bilgi verdi.
Eriyen çene kemiği yeniden yapılabiliyorDiş eti iltihabı, uzun süreli protez kullanımı, diyabet gibi sorunlar sebebiyle eriyen çene kemiği, ‘Box Teknik’ yöntemiyle yeniden yapılıyor. Dünyada yalnızca 5 klinikte yapılabilen bu yöntem Türkiye’de de uygulanabiliyor.
Ağız sağlığı için bitter çikolataÇin’deki Chongqing Tıp Üniversitesi’nin araştırması, çürüğe yol açması nedeniyle ağız sağlığı konusunda riskli bir yiyecek olan çikolatanın aslında diş eti hastalığı riskini yarıya indirdiğini ortaya koydu.
Pankreas kanseri gençlerde yaygınlaşıyorErken teşhisi pek mümkün olmayan pankreas kanseri, son yıllarda obezitenin yaygınlaşması nedeniyle genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor
Bu yöntem ölüme götürüyor: Kimi sigara basıyor kimi benzin döküyorSivas ve çevresinde sıklıkla görülen kene vakaları ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ömer Tamer Doğan, “Sigara basılması, benzin dökülmesi, kolonya dökülmesi gibi yöntemler tamamen yanlış yöntemler. Bunlara dikkat edelim, asla kendimiz çıkarmayalım” dedi.
Gençlere ‘nikotin kesesi’ tuzağıUzmanlar, şeker kutusuna benzer paketlerde satılan küçük nikotin keselerinin sosyal medyada gençler arasında moda haline geldiği konusunda uyardı.
Gözaltı morarmaları, diş eti kanamaları! K vitamini eksikliğine dikkatK vitamini eksikliğinin kan pıhtılaşması üzerinde ciddi etkilere sahip olabildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “K vitamini, karaciğerdeki bir dizi pıhtılaşma faktörünün aktive edilmesinde rol alır. Bu faktörler, kan pıhtılaşmasının başlaması ve yaranın iyileşmesi için gereklidir” dedi.
1 kilogramı 170 bin çiçekten elde ediliyor! Kansere karşı mucizeUNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safranda 1 kilogram ürün elde edebilmek için 510 bin lif gerekiyor.
Diş aralarındaki 'siyah üçgen'lerin sebebi! Uzmanı açıkladı: 'Önlemesi çok basit'Diş hekimi Anna Peterson, profesyonel diş sağlığı ipuçlarını düzenli olarak TikTok'ta @annapetersondental hesabında paylaşıyor. Viral olan son videosunda dişler arasında oluşan 'siyah üçgenlerin' nedenlerini açıkladı ve bunları önleyebileceğimizi anlattı.
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilirVitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
Yedikten hemen sonra yatmayınOruç günlerini hareketsiz geçirmemeye, özellikle iftar ertesinde uyuklamamaya dikkat edilmeli. Reflü sorunu olanların ise öğünlerden hemen sonra yatmaması, dik veya dik oturuşa yakın şekilde durmaları gerekiyor.
Oruçluyken diş fırçalanır mı? Oruçluyken diş fırçalamak orucu zedeler mi?Her yıl Ramazan ayında tekrar tekrar gündeme gelen sorulardan birisi oruçluyken diş fırçalanıp fırçalanamayacağı meselesidir. Her yıl cevap verilen bu soru, bu Ramazan ayında da bir kez daha gündeme geldi. Peki, diş fırçalamak orucu bozar mı?
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir?Halitozis şeklinde de isimlendirilen ağız kokusu; problem yaşayan kişiler adına utanç verici veya endişeye sebep olan bir problemdir. Ağız kokusu; yetersiz ağız hijyeni sebebiyle oluşmuyorsa problemin altında değişik bir tıbbi sebep olabilir. Peki ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir? Oruçluyken ağız kokusu nasıl engellenir? İşte detaylar...
DNA’nızı bozmayınZerdeçal kadar masum sandığımız bir bitkiden tutun da ozon tedavisine kadar ‘zararsız’ diye düşündüğümüz ‘tedavi yöntemi’ DNA’nıza zarar verebilir.
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyorBaş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
Diş ağrısını şıp diye kesiyor! İlaç aratmayan ağrı kesici o karışımDiş ağrısı, hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyen rahatsız edici bir durumdur. Ancak ilaç içmek yerine yapacağınız bu karışım diş ağrınızı şıp diye kesiyor. Bu özel karışım, diş ağrısını hızlı ve etkili bir şekilde azaltarak rahatlama sağlıyor.
Milyon nüfusta 2 ya da 4 kişide görülüyor! Hastalığın tek tedavisi varAkdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Orhan Kemal Yücel, sonradan kazanılan Apilastik anemi hastalığının milyonda 2 veya 4 kişide görülen nadir bir hastalık olduğunu belirterek, "Hastalığın tek tedavisi kemik ili transplantasyonudur" dedi.
Diş Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.