Kestane en güzel böyle pişiyor! Sokak kestanecisi püf noktayı verdiSonbahar ve kış günlerinde sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi kestane, sıcaklığı ve lezzetiyle bilinir. Sokakları kokusuyla dolduran kestanenin en iyi pişirme yöntemleri için birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte sokak kestanecilerinin pişirme tekniği…
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyorTürk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyorLouisiana mutfağı, çeşitli baharatlar, nefis soslar ve çıtır çıtır lezzetlerle ünlüdür. Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi de bu zengin mutfaktan ilham alarak hazırlanan, damakları şenlendiren bir lezzet şölenidir. Bu tarif, tavuk severlerin vazgeçilmezi olmaya aday! İşte, Louisiana mutfağının büyüsünü sofranıza taşıyacak nefis bir çıtır tavuk tarifi ve püf noktaları…
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye CevaplarıA Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Ekmek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Evde ekmek yapımı tarifi! İşte ekmek malzemeleri...Ekmek tariflerine yoğun ilgi başladı. Sokağa çıkma yasağı getirildiği andan itibaren evde ekmek yapmayı denemek isteyenler, ekmek nasıl yapılır arayışına koyuldu. Çıtır veya yumuşak tercihe göre ekmek tarifi araştıranlar için en lezzetli ekmek yapımını haberimizde derledik. Peki evde ekmek yaparken kullanacağımız malzemeler nelerdir? İşte ekmek malzemeleri...
Sardalyanın tam zamanıEkim ayı sardalyanın en çok yağlandığı ve lezzetinin doruğa çıktığı zaman. İster mangal üstüne atın isterseniz asma yaprağına sarıp fırına verin; bu lezzet bombası ucuz ve minik balığın tadına varmanın keyfini sürün
Kışa hazırlık yapma zamanıMeyve ve sebzelerin iyice bollaşıp lezzetlendiği bu dönemi iyi değerlendirin. Hadi üşenmeyin, düşün malzemenin en iyisinin peşine; dondurun, kurutun, konservesini yapın. Yazın kokusunu ve tadını şimdi en taze şekilde kış sofralarınız için stoklayın...
Sakatat yeniden gözdeYemek kültürümüzde köklü bir geçmişe sahip olan sakatat bugünlerde itibar tazeliyor. Şefler menülerinde hayvanların farklı uzuvlarını kullanırken, kokoreç ve ciğer baş tacımız olmaya devam ediyor
“Ekmek yiyorum ama şişmanlamıyorum”Le Pain Quotidien 15 ülkede toplam 170 mağaza ile ekmek meraklılarına organik, taze ve çeşit çeşit ekmekler sunuyor. Türkiye’de de Kanyon, İstinye Park ve Suadiye’de olmak üzere toplam üç mağaza ile hizmet veriyor. Ünlü fırının kurucusu Alain Coumont “Günde en az üç kez ekmek yerim, şimdiye kadar da kilo almadım” diyor