29.08.2023 - 11:29 | Son Güncellenme:
İçerdiği besinler ile sağlığa faydaları saymakla bitmeyen şeftali yaz mevsimin en çok tüketilen meyveleri arasında yer alır. Hem tatlı hem de sulu olan şeftali lifli bir meyvedir ve tokluk hissi verir. Pek çok vitamin ve minerali içerisinde barındırır. Tatlılara ve keklere çok yakışır. Ancak kabukları ve çekirdeğini çöp olarak görürüz. Halbuki şeftali kabuğu ve çekirdeğinden sirke yapılıyor.
ŞEFTALİ SİRKESİ TARİFİ
Malzemeler
4 adet şeftalinin kabuk ve çekirdekleri
1.5 su bardağı elma sirkesi
Yapılışı
ŞEFTALİ SİRKESİ SOSLU MEVSİM SALATA TARİFİ
Malzemeler
Salata için;
Şeftali sirkesi sosu için;
Yapılışı;
Şeftali sirkesi sosu hazırlığı;
Bir kasede zeytinyağı, şeftali sirkesi, bal veya akçaağaç şurubu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi iyice çırpın. Sosunuz homojen bir şekilde karışmalıdır.
Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirin. Dilerseniz ilk önce yarım miktarını döküp karıştırın, ardından ihtiyaca göre daha fazla ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemelerin sosla buluştuğundan emin olun.
Salatanızı güzelce karıştırın, böylece sos tüm malzemeleri kaplasın.
Şeftali sirkesi soslu mevsim salatasını soğuk olarak servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Yanında taze ekmek veya çıtır lavaş ile servis ederek hafif ve lezzetli bir öğün elde edebilirsiniz.