Hamura el bile sürmeden çıtır börek oluyor! Tarifi basit, tek tek alıp soslayınSofraların vazgeçilmezi sıcak ve çıtır börekler herkesin ortak zaafı olabilir. Tüm öğünlerde sevilerek tüketilen ve misafirlere ikram edilen börekler hamur açılarak elde ediliyor. Ancak hazır yufka kullanarak da aynı lezzeti yakalamak mümkün.
Dışarıdan börek aldırtmayan tarif! Sadece 3 yufkadan yapılıyor, çıtır çıtır oluyorÖzel günlerin vazgeçilmezi börek, özellikle çayın yanında tüketilen lezzetli bir yiyecektir. Kahvaltılarda da özel olarak tercih edilir. Ancak börek yapımı oldukça zahmetli gelebilir. Sadece 3 yufka kullanarak lezzetli bir börek yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
Ne sirke ne maden suyu! Çıtır çıtır böreğin sırrı sosunda ve yufkasında saklıÖzel günlerin, kahvaltıların, sofraların vazgeçilmezi börek, çıtır çıtır lezzetiyle tadına doyum olmayan geleneksel bir yiyecektir. Evde börek hazırlayan pek çok kişi, çıtır olması için çeşitli tüyoları bilmek istiyor. İşte çıtır çıtır bir kıymalı börek hazırlamak için eklemeniz gereken tek ürün.
Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor! Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacakKahvaltıların ve özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden börek, her çeşidiyle leziz bir yiyecektir. Kendi mutfağınızda börek pişirirken çıtır çıtır olmasını istiyorsanız, börekçilerin sır gibi sakladığı bu sosu hazırlamanın vakti geldi demektir. İşte detaylar.
Börekçilerin parmak yedirten sırrı! Tek şişe yeterli: Tel tel dökülüyor, çıtırlığı efsaneTürk mutfağında önemli bir yer edinen börek, çeşit çeşit hazırlanabiliyor. Özellikle börekçilerin hazırladığı çıtır böreği elde etmek zor bir işlem gibi görünebilir. Ancak gerçek bir lezzet ustası olabilmek için bu sırları bilmeniz gerekiyor. Böylece evinizde leziz börekler pişirebilirsiniz. İşte sırrı.