Son dakika yufka haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yufka gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yufka haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 674 yufka haberi bulunmuştur.
Yırtılmayan yufkanın püf noktasıymış! Hamuruna ekleyince yufka incecik açılıyor ve yırtılmıyorYufka, Türk mutfağının en vazgeçilmez hamur işlerinden biridir. Börek, mantı, gözleme gibi pek çok tarife hayat veren yufka, incecik ve yırtılmadan açılmalı ki hem lezzetli hem de işlevsel olsun. Ancak evde yufka açarken sıkça karşılaşılan sorunlardan biri, hamurun yırtılmasıdır. Peki, yırtılmadan incecik açılabilen mükemmel bir yufka nasıl yapılır? İşte, yufkanın incecik açılmasını ve yırtılmamasını sağlayan sırrı keşfedin!
Bütün sırrı sosunda! Çıtır çıtır börek için yufkaların arasına sürünBörek, özellikle kahvaltılarda, çay saatlerinde ve özel günlerde sıkça tercih edilen nefis bir yemektir. Ancak, böreğin çıtır çıtır olması için sadece doğru hamur kullanmak yeterli değildir. Böreğin çıtırlığını ve lezzetini artıran asıl sır, sos içinde gizlidir. Eğer siz de böreğinizi çıtır çıtır ve nefis yapmak istiyorsanız, bu özel sosu mutlaka denemelisiniz. İşte, çıtır börekler için ihtiyacınız olan o muazzam sosun tarifi!
Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor! Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacakKahvaltıların ve özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden börek, her çeşidiyle leziz bir yiyecektir. Kendi mutfağınızda börek pişirirken çıtır çıtır olmasını istiyorsanız, börekçilerin sır gibi sakladığı bu sosu hazırlamanın vakti geldi demektir. İşte detaylar.
Zar gibi açılan yufkanın sırrı hamurunda saklı! 1 kaşığı yırtılmasını önlüyorYufka açarken karşılaşılan en can sıkıcı sorunlardan biri yırtılmalardır. Ancak usta aşçıların sır gibi sakladığı bir yöntemle bu problem tarihe karışıyor. Hamura eklenen küçük bir dokunuşla yufkalar hem incecik açılıyor hem de dayanıklılığıyla fark yaratıyor. Sofralarınızda göz dolduran lezzetler hazırlamak artık çok daha kolay!
Bu yöntemle yufkanız çarşaf gibi açıklacak! 1 kaşık ekleyince tel tel oluyorYufka açarken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Özellikle hızlı açmak ve leziz yufkalarla börekler yapmak için bazı detaylar ustaların ‘püf’ noktası dediği kadim sırlar arasında. Yufkanın malzemelerine 1 bonus eklenince yufkalar yumuşacık oluyor! Peki bu malzeme ne ve nasıl kullanılıyor?
Canan Karatay'dan kahvaltılık börek tarifi! Çekine çekine yedirtmiyor, çayla iyi gidiyorKahvaltılık sofralarında birçok insanın tükettiği besinler birbirine benzerdir. Sofralardan eksik olmayan besinler yerini alırken, hamur işine de yer verilir. Uzmanların görüşüne göre hamur işi, beyaz ekmek gibi yiyecekler sağlık açısından oldukça zararlı. Bu tür yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini savunan Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltıda tüketebileceğiniz sağlıklı böreğin tarifini verdi.
Zar gibi açılan yufkanın sırrı! Yufkacıdan alınmış gibi incecik oluyorEvde yufka açmak, özellikle incecik ve zar gibi olması gerektiğinde, ustalık gerektiren bir iştir. Ancak, bazı püf noktaları ve doğru tekniklerle evde bile yufkacıdan alınmış gibi incecik yufkalar yapabilirsiniz. İşte, zar gibi açılan yufkanın sırları ve bu lezzeti evinizde mükemmel şekilde hazırlamanın yolları!
Usta yufkacı gizli formülünü verdi! Tül gibi yufka açmanın sırrı hamurunda saklıYufka açmak, incecik ve zarif bir hamur elde etmek, mutfakta ustalık gerektiren bir sanattır. Ancak, her seferinde tül gibi yufka açmak için sadece el becerisi yeterli değildir; hamurun hazırlanışında kullanılan malzemeler ve teknikler de büyük bir rol oynar. Usta yufkacıların yıllardır sır gibi sakladığı bu yöntemlerle, siz de evde tül gibi ince yufkalar açabilirsiniz. İşte tül gibi yufka açmanın sırrını öğrenmek için bilmeniz gereken her şey!
15 Temmuz belgeseli 'Ahmet'im, Mehmet'im, Şehitlerim' için özel gösterim yapıldıİçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz'da yaşananları konu alan 'Ahmetim, Mehmet'im, Şehitlerim' belgeseli için özel gösterim yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan gösterime İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yerlikaya konuşmasında, "Merhametliyizdir. Mazlumun yanında olur, darda olanın yardımına koşarız. Vatan aşkıyla doluyuzdur. Şehitler tepesini boş bırakmayız. Amma İhaneti de, hainlerin arkasında duranları da asla affetmeyiz. Bu; dün böyleydi. Bugün böyle ve ilelebet de böyle olacak" dedi.
Zonguldaklı ev hanımları sırrını verdi! Bu börek 5 dakikada hazırlanıyorMuska börek hem pratik hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Zonguldaklı ev hanımları, muska böreğini 5 dakikada hazırlamanın sırrını açıkladı. İşte size çay saatlerinin ve özel günlerin kurtarıcısı olacak pratik muska böreği tarifi!
İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldiİstanbul'da Halk Ekmek büfelerinde satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı, yapılan yüzde 60 zamla birlikte 5 liradan 8 liraya yükseldi. Büfelerde satılan diğer ürünlere de ortalama yüzde 60 oranında zam uygulandı.
İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldiİstanbul'da Halk Ekmek büfelerinde satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı, yapılan yüzde 60 zamla birlikte 5 liradan 8 liraya yükseldi. Büfelerde satılan diğer ürünlere de ortalama yüzde 60 oranında zam uygulandı.
Hazır yufkadan yapıldığına kimse inanmıyor! Çıtır çıtır börek için sosu böyle olmalıÇayın yanında misafirlere ikram edilebilecek en güzel atıştırmalıkların başında börek geliyor. Ancak yufka açıp börek yapmak her zaman mümkün olamayabilir. Hem zahmetli hem de vakit alan yufkayı açmadan da evde lezzetli ve çıtır çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. İşte çıtır çıtır börek tarifi...
Sigara böreğine ekleyince çıtır çıtır oluyor! Börek sosuna mutlaka ekleyinSigara böreği, Türk mutfağının favori lezzetlerinden biridir. İncecik yufkası ve nefis iç malzemesiyle herkesin beğenisini kazanan bu börek, kahvaltılardan çay saatlerine, misafir davetlerinden özel günlere kadar geniş bir yelpazede tüketilir. Sigara böreği çıtır çıtır olsun istiyorsanız sosuna mutlaka ekleyin…
Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor, yırtılmıyorGeleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yufka, her evde ustalıkla yapılmaya çalışılan ancak çoğu zaman istenilen kıvama ulaşamayan bir yiyecektir. Ancak son zamanlarda bir grup yufkacının sırrı ortaya çıktı ve bu sıra dışı yöntemle hazırlanan yufkalar, adeta çarşaf gibi açılıyor ve yırtılmıyor!
Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuşHafifliği ile damakları çatlatan Sütlü Nuriye en sevilen baklavalar arasında başı çekiyor. Bu tatlı, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Sizlerde bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte Sütlü Nuriye tarifi…
Devlet destek verdi: Günde 350 kilo yufka üretiyorlarBingöl’de kuzeniyle birlikte kadın kooperatifi kuran Ayşe Eyüpkoca, devlet desteği alarak yufka üretim tesisi kurdu. Eyüpkoca 7 kadınla birlikte günde 350 kilo yufka üreterek Bingöl ve çevre illere satış yapıyor.
Devlet destek verdi: Günde 350 kilo yufka üretiyorlarBingöl’de kuzeniyle birlikte kadın kooperatifi kuran Ayşe Eyüpkoca, devlet desteği alarak yufka üretim tesisi kurdu. Eyüpkoca 7 kadınla birlikte günde 350 kilo yufka üreterek Bingöl ve çevre illere satış yapıyor.
Olaylar zinciri çözülemiyor, Veli Eren nerede? Gözü yaşlı anne: 'Denizde olsaydı bulurduk'Arkadaşlarıyla eğlenmek için İzmir Çeşme'ye giden 20 yaşındaki Veli Eren Atay, geçen 16 Temmuz'dan bu yana kayıp. Kendisinden tek bir iz bile bulunamayan genç için ailesinin umudu ise bir an olsun tükenmedi. Veli Eren’in annesi Ebru Atay belirsizliklerle dolu kayboluşu ve çözülemeyen olaylar zincirini gözyaşlarıyla anlattı.
Yufka ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.