10.01.2025 - 16:20 | Son Güncellenme:
Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tüm öğünlerde tüketilen çıtır börekler, kıymalı, peynirli, patatesli ve daha pek çok çeşidi ile çok seviliyor. Üstelik hamur ile uğraşmanıza gerek kalmadan aynı çıtırlıkta nefis börekler hazırlayabilirsiniz. İşte nefis kıymalı börek tarifi.
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 500 gram kıyma️
- 3 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Bir demet maydanoz
- 150 gram tereyağ
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (220ml)
- 1 paket kabartma tozu️
- 1 yumurta
İç harcı hazırlamak için soğanları doğrayıp kıymayla birlikte yağ eklediğiniz tencerede kavurun. İyice kavrulduktan sonra tencerenin altını kapatabilirsiniz. İnce kıyılmış maydanoz ve baharatları ekledikten sonra karıştırın. Harcı soğumaya bırakabilirsiniz.
Börek sosunu hazırlamak için yumurta hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine ekleyip çırpın. 3 adet yufkayı üst üste koyup ortadan ikiye kesin. Toplam 6 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Tek tek alarak sırasıyla sos ve harcı eklemeye başlayın.
Sos ve harçları eklerken dökülmemesi için harç eklediğiniz yufkaların kenarlarından içeri katlayın. Bu sayede rulo şekli verebilirsiniz. Daha sonra, yufkaları yerleştirirken istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Yufkaları sarma işlemi bittiğinde sos kaldıysa, içine yumurta ekleyip çırpın.
Elde ettiğiniz yumurtalı sosu tepsideki böreklerin üzerine dökün. Ardından 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Çıtır çıtır böreği